onsdag 3 februari 2021

Den 34:e dagen år 2021 - Spektaklet med Aleksej Navalnyj i Ryssland - tycker jag har urartat till den sämsta skrivna spionthriller.

 https://www.svt.se/nyheter/utrikes/utrikesminister-ann-linde-i-mote-med-och-sergej-lavrov

 Vardera parter har målat in sig i varsitt hörn. Men jag som svensk medborgare vägrar att låta min talan föras av någon i Regeringen som först inte har tagit reda och redovisat grundläggande fakta och det saknas, i vanlig ordning det luktar "kalla kriget" fortfarande och det här är jag uppväxt med. Smyganslutningen till NATO stinker långa vägar och har gjort det alltför länge. Jag har dessutom levt mina först 40 år i norra Sverige, så det jag inte vet i den vägen, det är nog inte värt att veta:
http://gun-m-ek.blogspot.com/2012/03/stjarnornas-krig-i-robotbyn-vidsel.html

- Så intet nytt under solen. 

Krig är det sämsta som finns för mänskligheten och den gemensamma samvaron!

Jag är inte så involverad i vare sig USA:s eller Rysslands eller något annat lands politik, presidenter etc. av den enkla anledningen att jag bor i Sverige och är född i Sverige och har inga som helst planer att byta land eller medborgarskap.

Enligt Rysslands enda oberoende opinionsinstitut Levada center anser nu 59% av befolkningen att presidenten gör ett bra jobb. En siffra de flesta ledare bara kan drömma om, men den sämst uppmätta för Putin på tjugo år. - Efter att ha granskat lite siffror om Rysslands urusla siffror efter Sovjetunionens fall, kan jag väl säga att det ser ut som om han trots allt gjort ett bra jobb.  - Jag såg ett TV-program för många år sedan, där han kölhalade de här som gjort sig pengar på korruption och tvivelaktiga affärer. - Där stannar mitt medvetande om rysk politik. - Men jag är klart medveten om att korruptionen alltjämt är utbredd. Det är den i Sverige också men det talar man inte om i öppna termer, utan det får vi se i form av rubriker hur politiker, byggherrar m.fl. skor sig.

****
Så till Aleksej Navalnyl, jodå, jag har läst helt flyktigt och även hört så där i förbifarten. Andra giftmord inkl. försök, det i England, t.ex. men jag vet hur de olika länderna inte kan svära sig fria från spionage och kontraspionage, där de skyller på varandra allt vad tyger håller. Jag borde bry mig, men eftersom jag nu är uppväxt med de här inslagen redan från tidiga uppväxtår, t.ex. när Patrice Lumumba blev föremål för
flera mordkomplotter, huvudsakligen från amerikanska CIA men möjligtvis även brittiska M16, innan han arkebuserades i den separatistiska provinsen Katanga i närvaro av belgiska agenter. Vår egen Dag Hammarsköld blev absolut dödad av ungefär samma anledning, krigsmaktens herrar, samma år 1961, när jag själv var 10 år.

Men så satt jag och slöhängde i TV-soffan igårkväll. Oxveckorna har varit förödande i år på mig, jag som inte ens brukar märka av dem. Jag såg till en början rätt ointresserat på SVT:s "Utrikesbyrån" om "Aleksej Navalnyj", det var tur det, därför att det är alltid då jag blir helskärpt. 

Varför: tja, om nu våra rysslandsjournalisterter ens tagit reda på VAD domen mot Navalnyj och brodern egentligen handlat om konkret, är det rätt anmärkningsvärt. Inte någon ekonomiexpert har analyserat uppgifterna i åtalet och domen, bara det är anmärkningsvärt. Speciellt som Navalnyj är jurist och känner väl till korruptionens maktvägar alldeles ypperligt och även våra svenska journalister också gör det helt uppenbart, av en helt annan kaliber. - Jag bara undrar vad är det som säger att de domarna varit felaktiga. Putin har jagat korrumperade ända sedan den dagen har tillträdde.

Varför vår egen f.d. statsminister Carl Bildt träffar Navalnyj i hemliga möten (pluralis!), så hemliga att de t.o.m byter rum i sista minuten! DET tarvar en förklaring av Carl Bildt. Men ansvarig programledaren i "Utrikesbyrån", ställer inte ens den frågan av vilken anledning Bildt har träffat Aleksej Navalnyj!

Extra knöligt kan jag känna att det blir, eftersom Bildt själv, personligen, varit involverad i "soppan" med Lundin Oil och anklagelserna om grovt folkrättsbrott, inte minst efterspelen med de två fängslade svenska journalisterna Martin Schibbye och fotografen Johan Persson. Dokumentären där är inte heller speciellt smickrande för Carl Bildts del!

Häromkvällen fick klart för mig, att nu fanns bevis mot Carl Bildt, som var statsminister när Estoniakatastrofen ägde rum och som HELT uppenbart har mörkat med att Estonia fraktade "militärutrustning" från forna Sovjet. Så hjärtlösa har man varit mot anhöriga, offren och inte minst de överlevande, som man hängt ut som icke trovärdiga!

Att Regeringen mörkat militärtransporterna från forna Sovjet kan absolut INTE ha skett utan Carl Bildts kännedom, eftersom han var statsminister då! - Hemligheterna kring Estonias förlisning fortsatte med S-regeringen som tog över precis vid Estoniakatastrofen och att man fortsatt att göra precis allt för att mörka det hela. - Kom inte och fråga mig varför jag fått nog av alla de här nuvarande varianternas partier, som ingått i dessa Regeringar!💥

Det är nu ställt utom allt rimligt tvivel, att det var så det förhåller sig och är väl anledningen att dokumentären om sanningen kring Estonias förlisning, den sändes inte i SVT utan i TV 5! Den rättegången mot
journalisten Henrik Evertsson och vrakexperten Linus Andersson, som stod åtalade för brott mot gravfriden, då de i september 2019 skickade ner en undervattensrobot och filmade Estonias vrak, den rättegången borde direktsändas i SVT, därför att man skjuter inte budbäraren!

Aleksej Navalnyj är helt uppenbart en upprorsmakare, som t.o.m. uteslutits ur det parti han först hängde ihop med. Han har INGEN tanke om HUR man skall förbättra för Ryssland! Han bryter mot beviljade demonstrationer och manar till uppvigling, han är dessutom en uttalad RASIST av diger kaliber!

Märkligt att man här i Sverige ägnar sig åt Black Lives Matters, som startades, 2013, långt innan Donald Trump tillträdde som president, 2017, förkastar stormningen av Kapitolium, när det är samma mobb som drar runt i Ryssland mot Kreml! - Jag kan inte låta bli att undrar hur många av demonstranterna i Ryssland som till en början egentligen visste, att de fördes in på gator, som saknade tillstånd för demonstrationen. De verkar blint följa uppviglaren Aleksej Navalnyj. - Logik SAKNAS! Men där liksom i USA är de flesta demonstranterna inte annat än fredliga, så Donalt Trump hade rätt när han sade att det finns många bra människor i demonstrationen också. - Det har media lyckats vända till något helt annat också.

När så telefonsamtalet med Konstantin Kudryavtsev, Putins "giftagent", presenterades i SVT:s "Utrikesbyrån", trodde jag ett ögonblick att det var "hemliga klubben som övade inför en Bollywoodfilm"! Vilken sagolik amsaga och rövarhistoria! Mao så skulle Aleksej Navalnyl ha en så skarp hjärna att han lurar Putins "giftagenter" att försäga sig! Snacka om hybris!😂

Aleksej Navalnyl uttalade sig dessutom om, att Vladimir Putin är sinnessjuk, men skall man tro den rövarhistorien och hur den kom sig, som Aleksej Navalnyl fabricerat om telefonsamtalet med Putins "giftagent" kan man bara konstatera, att man nog får fundera hur det står till med Navalnyls egna mentala hälsa.

Bryter man i Sverige mot en villkorlig dom, som egentligen är ett fängelsestraff, bara uppskjutet sådant, så är det så även i Sverige att den mycket väl kan undanröjas! - Aleksej Navalnyl var illa ute redan innan den påstådda giftattacken...

När man börjar tala om någon som bara är ute för att skapa oordning, utan någon plan hur man vill förändra Ryssland till det bättre, då tänker i vart fall jag till både en och två gånger! Det här är något som inte stämmer, även om jag inte tror att Vladimir Putin är någon duvunge på något sätt alls.

Residentet/palatset, som nu Aleksej Navalnyj viftar runt med, det ligger i ett 74 ha stort skogsområde i närheten av staden Praskovejevka, som förvärvades 2005, sex år senare förvärvades det 17 700 kvadratmeter stora palatset, som ännu inte var färdigbyggt, av oligarken Alexander Ponomarenko. - Putin kan omöjligen vara byggherren bakom detta palats, det är bara att studera hans biografi och när Sovjetunionen föll med ett brak, initierat av kapitalisterna i USA.

Residenset på Kap Idokopasm,
Резиденция на мысе Идокопас, som Putin helt uppenbart äger idag kan man väl ha synpunkter på. Men jag bara säger: Se er om gott folk och skåda hur det ser ut i Amerika, det finns ingen som skall säga mig att de som kandiderar till Presidentposten där är några som bor i baracker med jordstampade golv.

Jag vet bara att många palatsliknade/grandiosa byggnader i Ryssland  övergivits av oligarker, som stuckit utomlands sedan Putin tillträdde och började stoppa pinnar i maskineriet på deras "verksamheter".

Sedan att Aleksej Navalnyj drar upp Putins fruntimmershistorier där går min gräns. Putin och hans fru deklarerade år 2013 att de hade separerat. Jag tror inte att man kan fordra att Vladimir Putin skall gå i celibat även om han är president i Ryssland.

Det hela handlar bara om smutskastning och uppvigling inget annat, när Aleksej Navalnyj är i farten. Inte ens en dålig deckarförfattare skulle komma på tanken att tota ihop en så dålig historia, som han har fabricerat.

Sedan att Ryssland har en stor del kuvad befolkning med många problem, sedan århundraden tillbaka, det råder det ingen tvekan om. Det är ett folk som fått vidkännas enorma prövningar. Jag har själv hållit på att bli rånad i St Petersburg mitt i centrum, ljusan dag, på en buss som gick längs
Nevskij Prospekt: ALLA tittade bort och några skämdes nog efteråt att de hade tittat bort, när rövarbandet klev på bussen och skulle hämta det som de ansåg skulle avhändas de resande. En snabb blick vilka offer de skulle utse och en stilla överenskommelse mellan dem, vem som skulle göra vad. Men jag var bara helt fel person att ge sig på, även om jag hoppade runt på kryckor!

Det här är folk som lärt sig att titta bort, men det är de inte ensamma om! Ett av de utvalda rånoffren, en ryss, vägrade att finna sig i det hela, det slagsmålet fortsatte utanför bussen. Hur det slutade? Ingen aning bussen fortsatte mot hotellet där vi skulle stiga av.

Även Sverige har sina sanslösa spionhistorier! Arma människor som blir utsatta av dessa fabulerande personer, som vill göra sig till något märkvärdigt.

5 kommentarer:

  1. Gun Ek,
    Navalny undvek att anmäla sig enligt villkoren i den villkorliga frigivningen vid följande tillfällen 2020:
    13 januari,
    27 januari,
    3 februari,
    16 mars,
    6 juli
    17 augusti
    Navalnys svar att han inte kunde inställa sig för att han låg i koma är bara ett spel för media som han vet inte kommer att ifrågasätta.
    Fakta är i varje fall att han FÖRE sjukhusvistelsen i Tyskland struntade i att anmäla sig vid 6 tillfällen vilket även i Sverige skulle ha omvandlat den villkorliga frigivningen till fängelsestraff

    SvaraRadera
  2. Det blev nog ingen större diskussion om Navalnyj.


    Lavrov kommenterade också situationen med Navlnyj, som tagits upp av Ann Linde, och krävde att Ryssland får del av forskningsresultaten från FOI:s laboratorium i Umeå, som påstås visa att Navalnyj hade blivit förgiftade med Novitjok. Trots att tre laboratorier i väst upprepat anklagelsen har "inga uppgifter som skulle bevisa anklagelserna mot den ryska ledningen hittills överlämnats", påpekade Lavrov.

    "- Om anklagelser framförs måste skulden styrkas. Vägran att lämna information för att det är "hemligstämplat", eller att "patienten" själv inte har lämnat sitt samtycke till att göra det, får oss att tro att detta är en iscensatt operation."

    End of discussion

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hela den här Regeringen är som ett enda stort spektakel.

      Det här med Navalnyj är bara ännu ett praktexempel på hur illa informerad de är om vad de håller på med!

      Läste nyss på Text-TV att Annie Lööf (C) & och resten av kålsuparna till sossarna. De verkar inte hört talas om orsak och verkan, inte heller hört talas om vare sig "decemberöverenskommelsen" eller "januariöverenskommelsen", eller vad den i praktiken innebär?

      Har man satt ett maktgalet parti vid rodret, så får man nog också se till att ro fan i land.

      Tror att det enda rätta är att göra rent hus och göra en omstart av hela Sverige! Det här med både fackföreningar och politiska partier verkar ha överlevt sig själva.

      Radera
  3. Den öppenhjärtliga agenten som om han var riktig sköt hela förgiftningshistorien i sank.
    Det var han som klargjorde att han smetat in Navalnys kalsonger med gift trots att han enligt västlig press förgiftades med the som han drack på morgonen.
    Antar att "försvararna" av Navalnyj glömt bort men jag påminner om de förstasidor som trycktes upp med Navalny i baren och rubriken "här dricker han giftet".
    Några dagar senare triumferar Navalnys stab med att dom smugglat ut 2 petflaskor fullsmetade med gift.
    Sen kommer den hedervärdige agent med kalsongtricket som borde ha funkat eftersom han satt på bomben men samtidigt diskar de andra teorierna.

    Väntar fortfarande på att någon av de troende skall förklara hur de märkliga omständigheterna hänger ihop.

    Åtminstone en teori vilken som helst!

    Rubriken på de riktigt av all: Spektaklet med Aleksej Navalnyj i Ryssland - tycker jag har urartat till den sämsta skrivna spionthriller.

    SvaraRadera
  4. Jag har idag fått konkreta belägg för att det inte går att göra några inlägg i min blogg. - Testade även här hemifrån att göra inlägget härifrån anonymt och det gick inte!

    Det önskade innehållet i inlägget misslyckats att sättas in vid flertal tillfällen.

    OM jag är förvånad?

    Inte det minsta!

    Det var bara förväntat...

    Läget i världen är mycket oroväckande.

    SvaraRadera