torsdag 21 januari 2021

Den 20:e dagen 2021 - Äntligen är spektaklet med valet av ny president i Amerika över!

 Media och de "sociala" (?😴) plattformarna är sprängfyllda till bristningsgränsen med åsikter om det avgående presidentparet Donald och Melania Trump. 

VAD var det de tyckte att Donald Trump, eller hans hustru Melania Trump skulle visat det nya presidentparet runt vid installationen i Vita huset? Var det placeringen av blomkrukorna kanske som skulle visas runt för det nya presidentparet?

Den som ännu inte har förstått, att allt det som tidigare presidenter i Vita huset har stått för, den flera hundraåriga byråkratin, det är något som Donald Trump t.o.m. lovat sina väljare att inte bibehålla/axla. - Vad jag kan bedöma har han hållit precis allt han har lovat sina väljare och han hade nog också lyckats fullfölja det betydligt bättre om inte pandemin hade kommit och lamslagit även hela Amerika, som idag har dryga 400 000 döda i Coronapandemin.

Joe Biden som varit senator sedan dö´dagar och även vicepresident och inte mindre än tre gånger försökt att nå presidentposten tidigare, VAD var det som media förväntade sig att president Donald Trump skulle överlämna till Joe Biden? Skulle han visa vägen till toaletten? Bjuda på saft och bullar mitt i en pågående pandemi?

Skulle Donald Trump, en president som satt lås på sin egen sovrumsdörr, till Secret Services förfäran, Trump som t.om. vägrat ha personal som tågat in och bytt lakan i hans säng osv. lovat sina väljare för 4 år sedan, att han skall avskaffa byråkratins bojor, som alltid präglat presidentposten/presidentutövandet i Amerika.

Jag slår mig för pannan!

Ärligt och uppriktigt jag vet inte vem som är galnast av dem allihop, Donald Trump eller resten av "tänkarna". Jag tror knappast att varken Joe eller Jill Biden hade tyckt att det hade varit någon trivsam samvaro med Donald Trump, att sitta och kallprata inför installationen i Vita huset, eller vad de nu har för sig i dessa helt plötsligt livsviktiga "ingrodda regler vid överlämnandet/bostadsbytet" mitt i en pågående pandemi.

Jag bevittnade hela installationen idag via TV-rutan och i direktsändning, men när jag såg den församlade skaran är "nära och kära" till Joe och Jill Biden, så kände jag bara spontant att det var tur att Donald och Melania Trump inte var närvarande. Det var faktiskt en välsignelse av både det ena och det andra slaget, för båda parter/sidor.

Jag tror att pandemin och den snöpliga installationen var nog med sordi för det tillträdande presidentparet med entourage.

När jag satt och tittade på paret Bill och Hillary Clinton insåg jag vilken fullständig katastrof det hade varit med Donald Trump närvarande vid installationen av Joe Biden. Nu kunde den avlöpa som är förväntat under en pågående pandemi och risken för nya oroligheter.

Hillary Clinton försökte under presidentkampanjen mot Donald Trump, som Hillary Clinton förlorade och hävdade valfusk, att beslå Trump med att han hade använt sig av diverse galanta damer. Det var väl där som Donald Trump kom ordentligt på kant med media, det skulle bli mer av den varan i familjen Trump och de följande fyra åren.

Men man skall inte kasta sten i glashus, därför att Hillary Clintons egen make, Bill Clinton, var faktiskt anklagad för både våldtäkt och annat mindre smickrande inkl. hon själv där det hävdades ekonomiska oegentligheter. För att inte tala om Bill Clintons skändliga historia med Vitahuspraktikanten,
Monica Lewinsky, den unga flickan som fick hela sitt liv förstört p.g.a. Bill Clinton.

Den minnesgode minns nog att Bill Clinton ställdes inför riksrätt, men friades märkligt nog, trots det mycket besvärande uppgifterna. - Kunde Bill Clinton klara sig från att fällas så lär inte Donald Trump heller kunna fällas för något överhuvudtaget, hur mycket nu motståndarna än vill ställa Donald Trump inför den slutliga förnedringen: riksrätt, naturligtvis i förebyggande syfte att för evigt bli av med honom. Men hur man skall kunna få det till "uppvigling" det är för mig en gåta.

Å andra sidan har jag sett märkligare saker här i tillvaron.

Som t.ex. vår egen lilla pajas till statsminister, när han idag i svenska TV-nyheter talade om "hur bra det nu skulle bli med den nye presidenten i jämförelse med Donald Trump". ÖH ÖH ÖH... är det ingen som kan stoppa den karln, eller i vart fall förhindra honom att öppna munnen, innan han har kopplat på hjärnan. - Ja, det kanske var överkurs, förstås. Förlåt mig. Ibland slinker det ur mig saker och ting som jag inte hinner stoppa.

Dagens Nyheter är en gåta, annan media också. Göteborgs-Posten skulle klara sig hyfsat bra eftersom de har en hel del bra och klartänkta journalister. Tja om man nu bortser ifrån Göteborgs-Postens  s.k. journalist, eller förstereporter läste jag någon gång att hon kallades: Britt-Marie Mattson, vars inslag/bidrag i Göteborgs-Posten mest påminner om något direkthämtat ur Svensk Damtidning. Jag undrar hur hon skall överleva nu när Donald Trump drar sig tillbaka, måste hon rent av skaffa sig ett eget liv? - Jag misstänker att hon kommer att bli som tjocka tanten som finns i varje opera, som galar Ich Sterbe... det gör hon en massa gånger och så tror man ett tag: NU dog kärringen äntligen! - Men då bedrar man sig grundligt: HON tar sig om och om igen. Tillslut är man fullständigt utmattad och tänker, är det inte någon som har en riktig pistol, som kan göra slut på eländet, innan mina öron lossnar?

Som om det inte kunde räck: Britt-Marie Mattsons spåkula måste i alla fall vara något grumlig, eftersom hon även hade fel om att Donald Trump skulle
benåda sig själv både för redan kända brottsanklagelser, men även för brott som som kan uppdagas. Något dylikt har inte inträffat. Men hon ger sig inte med det. Hon sprider falsk fakta också och medverkar medvetet till FAKE NEWS, om hon nu är så påläst som hon vill göra sken av är det FAKE NEWS och inget annat, som det är fråga om inkl. att det är rena häxjakten på Melania Trump som Britt-Marie Mattsson bedriver:

https://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/f%C3%B6rsta-damen-jill-biden-och-hennes-elva-f%C3%B6retr%C3%A4dare-1.40103282

Britt-Marie Mattsson, citat: -Melania Trump uppmärksammades sällan i medierna men hävdade ändå i ett sista uttalande som presidenthustru att hon blivit utsatt för hat och ”fake news”.

Fakta är att den 1 september 2016 stämde Melania Trump brittiska tabloiden Daily Mail efter att den publicerat falska uppgifter om att hon skulle ha arbetat som prostituerad under 1990-talet i Italien. Daily Mail drog därefter tillbaka artikeln och publicerade en ursäkt för de felaktiga uppgifterna. De betalade även 2,9 miljoner dollar för att få till en förlikning.

Under Donald Trumps presidentkampanj 2016 meddelade Melania Trump i en intervju med CNN hösten 2016 att hon som USA:s första dam önskar fokusera på att hjälpa barn och kvinnor. Hon uttryckte även hur hon vill hjälpa till att bekämpa nätmobbning, särskilt bland barn, och berättade hur hon själv har slutat att använda sociala medier på grund av näthat och påhopp.

Melania Trump har arbetat med initiativet "Be Best" vars syfte är att bidra till att förbättra barns välbefinnande och bekämpa drogberoendet av opioider i USA. Hon har också haft ett socialt engagemang och gjort ensamresor i afrikanska länder där hon besökt just familjer.

Melania Trump hade både utbildning och eget yrkesliv innan giftermålet med Donald Trump, inte helt obegåvad alltså och talar flera språk. Jag är inte ett dugg förvånad över att hon valde strategin att värnade sin privata sfär redan innan maken Donald Trump valdes till president, eller att hon även höll den gemensamma 14-årige sonen Barron undan rampljuset. Med en dylik erfarenhet i bagaget där hon t.o.m. fått stämma Daily Mail, för att freda sig själv, har jag under de här fyra åren som gått, inte kunnat annat än beundra henne, så snart hon flimrat förbi i medias bilder/filmer.

Jag undrar vad Britt-Marie Mattsson och hennes gelikar får ut genom att dra Melania Trump i smutsen, förnedra och kränka henne? - Är det av hämndlystnad för att Melania Trump är en mycket vacker,  helt uppenbart intelligent person, som inte nedlåter sig till tarvligheter och dessutom helt uppenbart har en tydlig känsla för sin egen integritet.

 

"Grattis America" nu har ni en president som varit högt uppsatt politiker sedan 70-talet. Hans egen hemstad visar verkligen vilken kaliber av politiker han är.

Amerikanerna bytte ut en narcissistisk skrävlare till en hycklare, som kan det amerikanske byråkratsystemet utan och innan.

Vad JAG, Gun, saknade i Joe Bidens tal vid installationen var det, som jag ser som det viktigaste Donald Trump lämnat efter sig i egenskap av president och som en tillträdande president borde åtminstone ha nämnt: Fredsavtalen!

Men icke! Inte ett ord. Ingen form av tacksamhet eller eftertanke.

Det räcker inte där heller, Donald Trump har tagit hem en massa av sin egen befolkning, dvs. kanonmat, som den "fredsälskande tillika Nobels Fredspristagaren" Barack Obama skickat ut till en mer eller mindre säker död, eller i vart fall varit villig att offra som kanonmat. Barack Obama som ärvde fyra (4) krig och efterlämnade sju (7) krig! -
Är det verkligen glömt?

Är en lismare verkligen mer värd än en som är lättprovocerad narcissist, när han blir angripen om och om och om igen?

Undra hur många svenskar som egentligen vet vad som står i Amerikas konstitution kan jag inte låta bli att undra? De första presidenterna ägde t.o.m egna slavar, men det egentliga slaveriet och den unkna människosynen har aldrig i grunden förändrats, eller upphört.

Jag är tillräckligt gammal för att minnas hur Martin Luther King höll det berömda talet "I have a dream", han kämpade mot rassegregering och rasdiskriminering genom civil olydnad och andra fredliga medel. Han mördades 1968 och var då fokuserad i sina ansträngningar på att få ett slut på fattigdomen och stoppa Vietnamkriget.

Är det någon, som nu hyllar Amerika till dess nya president, bara ännu en i mängden, som sett någon egentlig förändring sedan dess 1787? Så säg till! Antingen är jag blind eller så existerar den inte.

God Bless America kunde nog aldrig vara mer aktuellt än den här gången, det landet är utom all räddning.

Jag hoppas bara att vi kan få lite lugn och ro i Sverige nu, så att vi kan fokusera oss på våra egna VERKLIGA problem, som växt oss långt över huvudet!

Trött känner jag mig vid blotta tanken på vad socialisten Rosa Luxenburg som så träffande uttryckte det: Yttrandefriheten är en tom och meningslös frihet om den inte utsträcker sig till den som tänker annorlunda.

Det är ingen världslig förborgad hemlighet precis, att Donald Trump är avstängd från Facebook, Instagram, Twitter och gudarna vet allt... Ingen som har funderat över vad det kan/kommer att leda till?

President Donald Trump och Melania Trump. Foto: Manuel Balce Ceneta/AP


6 kommentarer:

  1. Det har framgått att Donald Trump efterlämnat ett personligt brev till Joe Biden, som brukligt är, så alldeles förskräckligt är det inte som media vill få det till.

    Europa har fler invånare än Amerika så man får fundera vilket som egentligen är "the Greatest".

    SvaraRadera
  2. Donald Trump läser julsaga. Länk:
    https://www.youtube.com/watch?v=VhFSIR7r7Yo

    Dr Phil Deepfake (Side by Side Comparison) Länk:
    https://www.youtube.com/watch?v=xsvIOEQi5PY

    SvaraRadera
  3. Donald Trump's Hilarious Deepfake Video on Election loss. Den var ju inte så tokig ho ho ho...

    Dr Phil Deepfake (Side by Side Comparison)- förstod nog inte undertonen i den bifogade videon - eller vad den hade med mitt blogginlägg att göra. Donald Trump är varken 13 år eller har stulit någon bil...

    SvaraRadera
  4. Alla vet inte vad deepfake är så därför https://www.youtube.com/watch?v=xsvIOEQi5PY
    ”Yttrandefriheten är en tom och meningslös frihet om den inte utsträcker sig till den som tänker annorlunda” fick mig att googla med sökorden Rosa Luxemburg. Ser i Wikipedia att hon var kortväxt och ”dödades av soldater från en så kallad frikår, Garde-Kavallerie-Schützendivision, lagligt verksam under den socialdemokratiska regeringen”. Står att hon var kommunist av judisk härkomst.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var inte riktigt så enkelt, alla vill göra anspråk på Rosa Luxemburg, eftersom hon gick sin egen väg. Ja, hon var kommunist men i dess rätta betydelse, hon var emot sovjetstatens terrorism mot den egna befolkningen.

      Vi har väl en motsvarighet här i Sverige till den regimen, men det har en del ännu inte förstått. Om det beror på ren okunskap eller hjärntvätt det har jag inte någon aning om.

      Men det är rätt anmärkningsvärt att man t.o.m. IDAG när det inte kan råda någon som helst tvekan om vad den socialdemokratiska regerings syfte är = att till varje pris behålla makten, trots att de inte gör annat än slår slit människor emellan, håller på att skjuta hela samhället i sank, då blir det totalt obegripligt. Det gör man bara när man vill härska genom att söndra.

      Är det något som jag lärt mig att avsky genom det jag själv har kunnat uppleva som tonåring och ända till dags dato med socialdemokratin. Flera gånger har jag blivit refuserad och jag skall göra ett nytt test, genom att sätta in en länk som är riktad från Riksdagens kammare direkt till Stefan Löfven (S).

      Notera minen kring de som sitter runt Stefan Löfven och notera hur skadeglädjen åker längst ner i skoskaften, när Jimmie Åkesson tar till orda över lögnerna som får fritt spelrum i Sveriges Riksdag - i ett land där vi har en yttrandefrihetslag som är dryga 250 år gammal och där det faktiskt är straffbart att ägna sig åt ärekränkning:

      https://www.youtube.com/watch?v=S3FXhfe6Qg8

      Sanningar är svåra att hantera, när man lever på lögnen som socialdemokratin i Sverige gör. Funderar man på det så kan man bege sig till minnesstenen vid Vipeholm, eller studera vad den ännu hyllade Alva Myrdal propagerade.

      Radera
  5. Här kan man läsa vad Deepfakes är om man mot förmodan inte känner till det. Konstigt nog är det på SVT man kan hitta det:
    https://www.svt.se/nyheter/kan-vi-inte-lita-pa-kallmaterialet-sa-har-vi-stora-problem
    Det är därför man inte längre kan använda sig av bilder säkert källmaterial vid domstolar.

    Länken på Wikipedia om Rosa Luxenburg är rätt bra skriven, där kan man läsa om henne:
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Rosa_Luxemburg

    SvaraRadera