lördag 9 januari 2021

Den nionde dagen 2021 - Vilka är det egentligen som företräder det svenska folket i Sveriges Regering?

https://www.dn.se/sverige/sa-kan-ett-krig-mot-sverige-borja/ 

Det är nog hög tid att media granskar försvarsministern Peter Hultqvist och framförallt VARFÖR Hultqvist befriades från det militära.

Det kan omöjligen vara så att det endast handlade om gräsklippning/ kontrovers med befäl.

Varje normal människa borde känna till att det handlar om något helt annat, när man blir befriad från det militära och så snabbt dessutom.

Är det verkligen ok att vi har en sådan person på en nyckelpost, försvarsminister, som försöker att elda fram ett krig och kostar landet Sverige enorma summor?

Jag är född 1951 och är uppvuxen med hotet från kommunismen, aldrig hotet från USA, som inte gjort annat än ständigt skapat nya krig runt om på jordklotet. Det började med bananodlingarna i Sydamerika, sedan har det bara fortsatt i oförminskad styrka.

Men eftersom nu I STORT SETT alla stora företag på västkusten (i alla fall) redan ägs av Kina, får man nog i rimlighetens namn fundera över var hotet egentligen kommer ifrån och inte minst HUR hoten ser ut.

Fantasiscenarier från någon som helt uppenbart har en diagnos är nog det sista vi skall ha och behöver i det här landet.

Det räcker och blir över att vi har en statsminister, som saknar varje form av formell utbildning och som nu dessutom uppger sig att han aldrig har handlat via nätet, som vi andra fått ägna oss åt OCH inte minst som sitter i karantän av hänsyn till smittspridningen och fått ägna oss åt just det sedan mars 2020!

Två ledande personer i Sveriges Regering med så tveksamma bakgrunder, det är två för mycket!

Men räcker det ens med dessa två, statsminister Stefan Löfvén och Peter Hultqvist?

Skulle inte tro det!

Visserligen börjar jag bli något åldersnupen, men jag har ingalunda glömt hur
Anders Ygeman och Anna Johansson tvingades lämna Regeringen till följd av IT-skandalen i Transportstyrelsen.

Med hänsyn till vad som ledde till att Anders Ygeman tvingades lämna Regeringen, den gången, kan jag lugnt säga att min foderlucka står på vid gavel fortfarande, sedan Anders Ygeman efter en mycket snabbvända i Elefantkyrkogården återvände till Regeringen, som om inget hade hänt överhuvudtaget!
 

Det är inte heller helt oväsentligt att även Anders Ygeman befriades 1990 från att göra värnplikten.

HÄPP!

I dagarna har vi stackars luttrade medborgare fått åse när Dan Eliasson, som nu hunnit bli en följetong i dåligt utfört arbete: generaldirektör för Försäkringskassan, generaldirektör för Migrationsverket, Rikspolischef vid Polisen, där bravurnumret nog trots allt måste vara, när Eliasson ville att svenska kvinnor skulle bära plastarmband, för att undgå sexuella övergrepp och regelrätta våldtäkter. The GREAT Final: generaldirektör i Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB)...

Då har jag ändå inte ägnat mig åt att räkna upp alla de andra högst tvivelaktiga personer, som suttit i de svenska Regeringarna.


Hur står det då till med den s.k. fria och obundna pressen i Sverige?

SVT/SR är direkt underställda Regeringen...

Slutar det ens där? Under den tiden jag bloggade i NSD, mörklades i stora delar av media under Regeringen Reinfeldt. Men till skillnad från nu gick det då ännu att spåra VEM som satt i toppen av "den fria pressens- hierarki". Det kan man inte idag, när ägandet förts över till stiftelser, som dessutom befinner sig utomlands och verkar ha sålts(?) överlåtits (?) flera gånger om!

Vad har hänt med den fria pressen som ännu är kvar och kan betraktas. i MINA ögon blir det bara ännu en sorgesam berättelse:

https://www.dn.se/varlden/darfor-gar-bilderna-fran-attacken-till-historien/ 

VAD är det DN vill uppnå genom att visa en bild av kvinnan, som ligger med handen för bröstet? Vill man ge intryck av att detta var kvinnan som sköts och rapporterades avliden? Är det verkligen kvalitativ nyhetsrapportering, eller handlar det rent av om regelrätt uppvigling, eller rent av avancerad politisk hjärntvätt?

De som stormade Capitolium är helt uppenbart terrorister, som tagit lagen i egna händer. Enbart bilderna visar att det här är människor som har mycket övrigt att önska, därför blir det obegripligt att en så stor dagstidning som DN tillåter sig att delta i något, som normalmänniskan tvår sina händer att på något sätt ens delta i, i HELA dess omfattning!

Gör om gör rätt - framförallt sluta att behandla HELA svenska folket, som några som bara "går att lura brallorna av". Ett gammalt hederligt uttryck som alltjämt är gångbart.

Det blir på gränsen till skrattretande, när man granskar t.ex. DN:s policy:
Så jobbar DN med kvalitetsjournalistik

Publicerad 2016-10-19

DN:s nyhetsredaktion arbetar opartiskt – vi tar inte ställning politiskt eller i andra frågor. Det vi publicerar ska vara sant, bekräftat, inte hårdvinklat och präglas av kvalitet och trovärdighet.

Det sistnämnda: trovärdighet och kvalitet, är redaktionens främsta ledord. Det vi publicerar ska vara relevant och bygga på säkra källor. Vid våra granskningar och fördjupningar ska fakta vara dubbelkontrollerat och uppgifter vi publicerar ska vara bekräftade från flera håll.

Dagens Nyheter arbetar med originaljournalistik. Vi söker efter egna nyheter och att vara på plats vid stora nyhetshändelser, till exempel genom att vi har Tidningssveriges största nät av utrikeskorrespondenter.

Ofta ligger mycket arbete bakom våra publiceringar. Många artiklar bygger på omfattande research, en rad intervjuer samt åtskilliga källkontroller.

Undersökningar och forskning som vi skriver om ska vila på stabil grund.

Källhänvisningen ska vara tydlig, till exempel när vi citerar andra medier.

Vi undviker att hårdvinkla nyheter och vi tar inte ställning i olika frågor. I stället strävar vi efter att så många sidor som möjligt ska få komma till tals vid en publicering. Är någon utsatt för en granskning ska vederbörande få generöst med utrymme för sina bästa argument.

Har vi gjort fel ska det rättas skyndsamt, på ett tydligt och ärligt sätt.

Vår grundinställning är att berätta så mycket som möjligt om det vi vet, men ibland måste vi av källskydd eller andra skäl vara försiktiga med till exempel namnpubliceringar, eftersom den det berör riskerar att utsättas för publicitetsskada.

Här kan du läsa om de pressetiska reglerna som DN följer.

Hit kan du vända dig om du har synpunkter på DN:s kvalitet eller om du anser att vi begått något misstag:

ratta@dn.se

Här kan du läsa om de särskilda förhållningsregler vi har för publiceringar som gäller undersökningar, vetenskapsartiklar samt vår policy för rättelser och användning av vissa databaser. Detta är levande dokument som vi uppdaterar kontinuerligt – har du synpunkter så hör gärna av dig till ratta@dn.se

 Det blir inte så mycket bättre dessvärre... Den fria press som överhuvudtaget funnits har stängts ner!


 

 

1 kommentar:

  1. Citat från bilderna från stormningen av Kapitolium:

    Dagen efter stormningen krävde Nancy Pelosi att vicepresidenten Mike Pence avsätter Trump i förtid genom konstitutionens 25:e tillägg.

    – Även om det bara är 13 dagar kvar, så kan varje dag bli en skräck för Amerika… Vi är inte en monarki med en kung, vi är en republik som styrs av lagar, sade Pelosi. - slut på denna återgivning av texten.

    Bara den kommentaren visar hur insnöade de är där på andra sidan Atlanten i "föregångslandet" Amerika. Här kan vår Kung inte ens tycka något ur personligt reflekterande utan att mobben går igång.

    Inte undra på att Amerika ännu inte gjort upp med sitt svarta förflutna. Inbördeskriget pågår fortfarande i "the Great America". God bless America kunde inte ha varit mer rätt uttryck.

    SvaraRadera