måndag 6 januari 2020

»Du får praktiskt göra vad som helst, men kommer du hem och har dränkt dig, då får du smörj«


Barnuppfostran som jag kan ansluta mig till, till 100% och som uttalades av Lennart Bernadottes far prins Wilhelm.


Den andra delen av denna svindlande livshistoria består av Lennart Bernadottes mor prinsessan Maria Pavlovna

https://popularhistoria.se/sveriges-historia/kungar-drottningar/skandalprinsessan-maria-pavlovna#cxrecs_s


Vill man lära sig riktig historia och inte påhittad svensk historia då skall man studera det svenska kungahusets alla förgreningar, så får t.o.m. den mest insnöade en bra inblick i saker och ting. Man slipper helt enkelt få sitt omdöme grusat av en massa  inslag av påhitt och fördomar, eller politiskt svammel.

En del av den vidareutbildningen kan t.ex. ske genom att bli medlem i Rojalistiska föreningen https://www.rojf.se/  ett utomordentligt sätt att förena nytta med nöje och fortbildning i ämnet allmänbildning. Föreningen ger ut en egen tidning, Rojalisten, 4 gånger om året. Det är en mycket läsvärd ”lektyr” också med sikte på allmänbildning, som inte begränsar sig enbart till Sverige. Här följer en länk för den som inte "orkar" surfa in på Rojalistens flik för att få insyn i vad det t.ex. kan handla om https://www.rojf.se/category/artiklar/


Eftersom nu Sverige har låtsas göra Barnkonventionen till svensk lag fr.o.m. 1.1.2020, så kan det vara viktigt för var och en att veta hur vi i Sverige överlåter till socialtjänstens minst sagt inkompetenta personer, att handha det dyrbaraste vi har här i livet: barnen!
https://blog.unicef.se/2018/06/13/barnkonventionen-blir-lag/

Jag skulle vid det här laget kunna skriva en hel avhandling om den vanvård, som barn blir föremål under ”socialtjänstens” tak och rättsväsendet som i ytterlighetsfallen använder denna verksamhet som avstamp i sina domar och beslut, trots att det inte är någon överdrift att hävda att socialtjänsten har noll koll. - Det är t.o.m. ett alltför milt uttryck!

Jag hittade detta underbara inlägg på FB för någon tid sedan, det säger en hel del både om barnuppfostran och kommunikationsproblematik.


7 kommentarer:

  1. Familjen Bernadotte är varma anhängare och förespråkare av barnkonventionen. Vad kungligheterna kanske inte fattar är att en konsekvens av den nya lagen är att monarkin blivit olaglig. Till exempel kan barnen Bernadotte inte välja vilken religion de vill, eller ens välja att inte tillhöra någon eftersom successionsordningen, som är Sveriges äldsta nu gällande grundlag antagen av 1810 års riksdag, säger att den som ska ingå i tronföljden måste vara lutheran, annars kan den inte bli statschef. Mer exempel nås med sökorden Monarkin blir snart olaglig. Mer om kungahuset http://bokforlagetkorpen.se/wp/?p=3875 Bokens titel är Den kungliga kleptokratin.

    SvaraRadera
  2. JA, käre Anonym, familjen Bernadotte är en varm anhängare och förespråkare av barnkonventionen. https://unicef.se/barnkonventionen/las-texten

    Alla de stiftelser som de själva av egen förmåga och initiativ instiftat arbetar oförtrutet med detta framför sina ögon, eller välgörande ändamål. Till skillnad ifrån våra kära politiker, som enbart ser till sin egen plånbok.

    Du får gärna rätta mig om du känner till någon politiker som instiftat något som kommer någon annan tillgodo, som faller under epitetet "behov av att få finnas på lika villkor" dvs tar fäste vid barnkonventionen och de utsatta i samhället.

    Det du däremot inte tycks förstå ( "fatta" är ett ord som inte ingår i mitt vokabulär efter det används i en mycket illasinnad tillrättavisning av någon) det är att det inte är Kungahuset som inskränkt sina möjligheter till självstyre, däri även gällande lagstiftningen.

    Ur successionsordningen:
    "En medlem av kungahuset måste vara av evangelisk-luthersk tro enligt den oförändrade Augsburgiska bekännelsen samt Uppsala möte 1593, annars är rätten till tronen förverkad. Detta gäller såväl monarken som prinsar och prinsessor.

    Successionsordningens äktenskapsbestämmelser fastslår att en prins eller prinsessa måste ha monarkens godkännande samt även regeringens godkännande för att kunna ingå äktenskap utan att förlora rätten till tronen. Det finns inget hinder för en prins eller prinsessa att gifta sig med vem han eller hon vill – men arvsrätten till tronen går förlorad om inte monarken och regeringen gett sitt tillstånd. Monarken själv är dock ej bunden av dessa bestämmelser utan kan ingå äktenskap med vem han eller hon vill.

    En medlem av kungahuset får inte utan monarkens och riksdagens medgivande bli regent i utländsk stat, oavsett det sker genom arv, giftermål eller val. Den medlem av kungahuset som gör det tappar rätten till kronan för sig själv och sina efterkommande." - Slut citat ur Successionsordningen.

    Det är lagen som det är fel på inte kungahuset och det här kommer att falla tillbaka på den som avlossade skotten, inte de som träffas av den.

    Kungen har beslutat sedan diskussioner länge pågått inom kungafamiljen; att prins Carl Philips barn och prinsessan Madeleines barn inte längre ingår i kungahuset.

    Prins Alexander, prins Gabriel, prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne kommer inte längre ha ställning som kungliga högheter, men de behåller sina titlar som prins/prinsessa respektive hertig/hertiginna. De fem barnbarnen till kungen förväntas inte ta sig an “sådana officiella uppdrag som ankommer på statschefen eller på annat sätt knyter an till statschefsämbetet”, men kommer inte heller försörjas genom det kungliga apanaget.

    Belägga kungahuset med epitetet "Kleptomani" som länken avser är inte bara magstarkt utan rätt naivt, med tanke på hur våra skatteregler är upprättade.

    SvaraRadera
  3. Du skrev: "fatta" är ett ord som inte ingår i mitt vokabulär efter det används i en mycket illasinnad tillrättavisning av någon.”
    Borde det inte hellre skrivas” min vokabulär”?
    Exempel på fatta från internet:
    Det tog ett tag för mig att fatta vad du egentligen menade.
    Synonymer till fatta: begripa, förstå, komma underfund med, uppfatta, inse, haja, koppla; tolka, tyda
    … barnen är för tröga för att fatta att jag fattar.
    Vad är det klimatalarmisterna inte fattar?
    Aftonbladet: I programmet berättar den normalt så medieskygga prinsessan (Birgitta) om sin relation med sin bror kungen. – Han förstår inte hur jag kämpar för Sverige. Han fattar inte.”
    Var detta en mycket illasinnad tillrättavisning?
    Jag har läst den 674 sidor långa boken Den kungliga kleptokratin och fattade allt. För övrigt är epitetet kleptokrati och inte kleptomani som är en sjuklig benägenhet att stjäla saker när tillfälle uppstår.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Uppenbarligen vill du bara gör dig märkvärdig. Det får du gärna fortsätta med men utan min inblandning.

      OM du nu är så upprörd över kungahuset så kan jag inte förstå att du inte är mer upprörd över alla andra "prominenta" personer med solklar roffarmentalitet.

      För många herrans år sedan skrev jag inför SKF:s 100 års jubileum en del som skulle användas till detta jubileum och då läste jag vad Sven Wingquist hade sagt när han skulle presentera en person för Wallenberg. Wingquist sa:
      - Här skall du få träffa en äkta kapitalist.
      Varvid Wallenberg muttrade och sa att Wingquist var väl själv en kapitalist, varvid Wingquist svarade:
      - Men nu sa jag en äkta kapitalist, dvs. en som inte unnar någon annan något.

      Det är den kalibern som du nu försöker ge dig i kast och försvara det s.k. intellekt du besitter.

      Radera
    2. Kleptokrati av klepto- och -krati ("stöldstyre") är en stat som regeras av personer som utnyttjar regeringens möjligheter, naturresurser och folket för personlig vinning, ett statsskick där staten leds av "tjuvar". Det kan också användas mera allmänt för stater som är korrumperade.

      Läs på innan du stoppar någon pekfinger på min näsa!

      Radera
  4. Expressen 2016: Förra året gick Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Liberalerna och Vänsterpartiet ihop i en gemensam motion med målet att avskaffa monarkin.
    Både Miljöpartiet och Socialdemokraterna tar i sina respektive partiprogram ställning mot monarkin …
    Nu gör de ett nytt försök och den här gången är också en företrädare från Centerparitet med, riksdagsledamoten Johanna Jönsson.
    – Vi vill att kungadömet ska avvecklas helt. …ett demokratiskt statsskick utan inslag av att man ska kunna ärva en position, säger Niclas Malmberg, MP.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Historien upprepar sig gång på gång på gång. Varje gång som diskussionen kommer upp visar det sig att Kungahuset är bra representanter för kungariket Sverige. Deras arbete kan inte nog värderas, men du är väl säkert en av dessa som inte känner till vilket arbete de lägger ner för det här landet, utan tror väl att din värld kommer att gå under när du får betala den där 5:-/år som ditt bidrag till svenska kungahuset är.
      https://www.kungahuset.se/kalender.4.7c4768101a4e888378000228.html
      läs på lite innan du ger dig in i diskussioner du inte behärskar.

      Jag kan säga dig det att det betalar jag mer än gärna. När någon ny katastrof drabbat "Sverige" visar det hur taffligt både Regering och statsminister agerar. Jag minns hur det var vid tsunamin eller Estonia m.fl händelser. Du tycker att tafflighet och frånvaro är det som gagnar Sverige och det svenska folket. Jag delar inte den åsikten.

      Handlingsförlamning är signifikativt för den sortens personer som finns i Regeringen och som skall vara Sveriges ansikte utåt.

      Jag delar inte din uppfattning och dess bättre har jag lejonparten av svenska folket bakom mig. Dvs. den del av folket som vet hur kungahusets arbetsordning ser ut och vilket hängivet arbete de har och utför. De är numera kittet i det svenska samhället som håller på att fullständigt falla ihop!

      Det är inte heller svårt att följa Kungahuset späckade arbetsveckor, där de inte ens haft tid att ta ut barnledigheter som resten av svenska folket bara tar för givet att de skall ha.

      Jag föredrar hellre människor som varit skolade från första början, eller som får skolning att representera än alla dessa knallkorkar som knappt vet om de har satt på skorna på rätt fot, framför allt inte ens kan hålla sig till ämnet, utan gång efter annan tror man att det är sandlådan på dagis som det är direktutsändning från.

      Jag föredrar 100 gånger hellre att kungahuset är vårt ansikte utåt än politiska uppkomlingar från socialdemokraterna, centerpartiet, miljömupparna och vad de än må heta...

      Vill du skänka dina skattepengar till rena rama korrupta sandlådan är det upp till dig, men som du förstår har jag lite större fordringar på dem som skall företräda Sverige inkl. mig själv.

      Diskussionen är härmed avslutad för mitt vidkommande.

      Radera