lördag 4 januari 2020

Nyårstankar - Tja, jag har inte varje år haft det i mitt bloggande, men ibland.

2020 det låter obegripligt med tanke på att det måste ha varit endast två ögonblinkningar bort sedan det var år 2000 och det värsta scenariot som kunde inträffa skulle ske just kring det året. 

Det var milleniebuggen som skulle få allt digitalt att gå åt skogen. Hade Trafikverket och de mindre begåvade i Regeringen funnits med redan då, vete katten om jag inte hade anslutit mig till den teorin i alla fall.

Någon gång i augusti 1999 skulle jorden gå under, oklart hur, men enligt anhängarna av Nostradamus profetior skulle den göra det. Själv letade jag mig fram till ett av bokskåpet i arbetsrummet och drog fram Nostradamus profetior. Trots att jag letade febrilt hittade jag inte ett spår av någon sådan profetia och ställde därför bara lugnt tillbaka boken i bokhyllan och stängde glasdörren.


5 maj dagen efter min födelsedag år 2000 skulle jorden frysa till is, när tre planeter i solsystemet hamnade i rak linje. Men inte ens den kvarglömda glassen på diskbänken var frusen, utan endast en svåridentifierad sörja, som Herr H däremot var rätt säker på vad det hela handlade om och därför gav upp ett illtjut utifrån köket på morgonen:
- VEM f@n är det som har spytt på en assiett och lämnat det kvar på diskbänken?


Jesus skulle också återkomma enligt några "vetare", men när det skulle ske vete gudarna eftersom buden genom historien och seklerna har varit rätt många. Jag måste dock tillstå att mina kommunikationer med just dessa, gudarna, inte är de allra bästa, för att inte säga urusla! Men inte fullt lika urusla som de är till alla s.k. tvärsäkra "vetare", som bara VET allt.

Men i övrigt så hade alla dysterkvistar fullständigt fel.
 
Jag tror i alla fall att vi under året som gick, fick ett substitut för Jesus återkomst till mänskligheten, dock utsänd av månglarna i form Heliga Greta (Thunberg).

Vem som såg till att Jesus kom och räddade mänskligheten och på vilket sätt det nu skulle ha visat sig. DET har jag ännu inte heller förstått. Jag tycker nog att mänskligheten bara blir värre och värre över lag.

Men hur de fick till den här knorren med att Jesus skulle rädda världen, det har jag aldrig lyckats begripa mig på och av vilket skäl det var angeläget just för drygt 2000 år sedan. Det är ännu mer obegripligt, trots att jag läst både teosofins/antroposofins förklaring.

Sedan har jag hakat upp mig på en för mig svårforcerad faktauppgift:
Jag grubblar fortfarande över vem som var far till Jesus. Är det fadern (GUD) eller den Helige anden? Klart är i alla fall att Josef var en leasingfarsa, som min yngste son kallar ett sådant arrangemang för, där tredje part är den som agerar vardagsfarsa.

Inte ens med
kvantfysikens hjälp får jag den där historien att gå ihop. Trots att man inom Kvantfysikens värld kan vara både levande och död på samma gång, eller att det vi ser NU när vi skådar ut i rymden, egentligen har skett för bra länge sedan och då talar vi inte om någon ynka tidsförskjutning genom olika tidszoner, dvs. Jetlag. Helt plötsligt får uttrycket "Vad skådar mitt norra öga", en helt annan innebörd av förvåningsgrad.


Heliga Gretas ankomst till mänskligheten verkar dock vara en smula överdrivet därför att Gruvstrejken i Malmfälten har faktiskt 50 års jubileum. Sålunda intet nytt under solen inte ens på strejkfronten! Syftena för dessa två strejker var/är skrämmande lika, dock på diametralt skilda sidor: Heliga Greta strejkar och lånar ut sin röst till månglarna. Medan de strejkande gruvarbetarna inte ville ställa sig till förfogande och toppstyras av månglarna.

Det får mig att fundera och reflektera över om jag trots allt inte har en liten gruvarbetargen från 1969/1970 i mig trots allt. Dock är jag fullständigt klar över, att någon "Heliga Gretas månglarsamfund" kommer jag aldrig att tillhöra.

Jordens undergång som Heliga Greta och hennes kör förmedlat till leda under det gånga året, det får mig numera att demonstrativt slå ihop tidningen, eller byta kanal, därför att det finns så mycket annan fakta/vetenskap som bara utelämnas i detta eviga mässandet. Jag hade mycket väl kunnat diskutera saken men diskutera för döva öron, det känner jag ingen som helst anledning till att göra, speciellt inte då det
manglas ut med Heliga Gretas penningstinna backup.

Det hela påminner mig om min fascination jag hade som liten: jag älskade buktalardockan som brukade komma till Folkets Parkområdet. Ja, nu kom inte dockan tillrest ensam utan den satt i en gubbes knä. Men i min värld var gubben bara en rekvisita, som samtalade med dockan. Vad jag lärt mig av buktalardockan?

Tja, jag tror att det är tur att jag har sådana skarpa minnen från min egen uppväxt, det har nog gjort mig till både en bättre mamma, farmor och vuxen. - Från den synvinkeln så förstår jag också att Heliga Greta bara är buktalardockan som förnekar, att jorden just nu befinner sig i en mer synlig förändring än som kunde iakttas t.ex. i början på 1900-talet.
Jag satt häromdagen och tittade på foto från Island där vi var där i slutet på 90-talet. Anledningen till att jag inte kan köpa den här Greta-hysterin beror faktiskt på FAKTA: Där har glaciären Vatnajökull, som är Europas största glaciär, hållit på att smälta sedan början på 30-talet = senaste istiden för 10 000 år sedan, när Island var helt täckt av is.

Där kan man också med blotta ögat se hur kontinentalplattorna är på glid ifrån varandra!

Om man nu hittat vindruvskärnor i borrkärnorna från ishavet (allra högst upp vid polen), så tyder det på att klimatet & jorden ständigt är under förändringar. Sedan att magnetfält, strömmarna mm har ändrat plats/riktning så säger det sig själv att jorden fn är i en fas där det är mer uppenbart än det var i början på 1900-talet.

Jag har precis läst klart "Att hålla universum i sin hand" av Christophe Galfard, då kan man inte heller ta Greta-hysterin på allvar, utan mer skaka enbart på huvudet. Därför att det som händer här på jorden är beroende av mycket som hänger ihop med det som bl.a. kvantfysiken tar upp m.fl. vetenskapliga "namn" på fenomen, som är både svårbegripliga men ändå inte.

Sedan säger sig självt att man inte kan använda haven och naturen som soptipp etc. MEN det är en helt annan sak!



Om det är svårt att klämma fram nyårstankar, när jag befinner sig mitt i stormens öga
och betraktar allt som pågår runtomkring, så är det precis som det alltid är i stormens eller orkanens öga. Det är stilla och det verkar inte någon tänka på när de slänger ur sig detta slentrianmässigt ungefär som om det i stormens eller orkanens öga är någon större aktivitet.

Nyårsafton och några dagar innan så var det ett hejdlöst skjutande, men bara med raketer, tror jag nog att det var. Det går aldrig att säkert veta nu för tiden. Det får mig att tänka på typisk norrländsk humor från min tonårstid, när det sköts smällare och raketer, då sa man alltid: - Aha, där sköt man ännu en arbetslös!

Vad man menade med det? Tja, om du inte vet det så har du nu fått något att fundera över.

De här sista åren tycker jag att det funnits bra anledning till att fundera över hur vi matas med märklig fakta av journalister och VEM/VILKA det är som numera äger nyhetsvärlden. Här i Sverige har nyhetsförmedlingen gått en sorglig sotdöd till mötes. Det är numera sådana märkliga ägarförhållanden, som går upp i olika stiftelser och som inte sällan ligger helt utanför landets gränser och därmed inte går att kontrollera överhuvudtaget.

Men hösten 2019 tycker jag nog mötte bottennappen av allt. New York Times gjorde en granskning av EU:s jordbruksstöd och tidningen visade hur EU:s bidrag har berikat kretsen kring den ungerske premiärministern Viktor Orbán, genom att landet gjorde en snabb jordbruksreform, som slumpade bort mark till Orbáns vänner. Genom denna abrovinsch så skapades en ny feodalliknande ordning på den ungerska landsbygden. EU:s skattebetalare var de som stod för notan.

Morden på Jan Kuciak och Daphne Caruana Galizia, de undersökande journalisterna från Slovakien och Malta, visar att det är förenat med livsfara att granska korruptionen som frodas kring EU:s gigantiska bidrag.

Då frågar sig vän av ordning hur Sverige reagerade ang. den växande korruptionen inom EU. Det är ingen stora vågen jag direkt gör, eftersom Sverige hjälpte Polen och Ungern att slippa EU-åklagarens granskning. Sverige såg till att unionens nya åklagare inte får utreda fusk och bedrägerier där det helt uppenbart behövs som bäst. - Ja, söte Jesus!

Vad gör då Sveriges statsminister, Stefan Löfvén (socialdemokrat), vars nazistiska biologiska ursprung tillhör de mer BRUNSMETADE personerna i den politiska nutidshistorien. VAD gör strutsen Stefan Löfvén som man redan på ett tidigt stadium förstod, att han inte är den skarpaste kniven i lådan:


WWW.MAXGUSTAFSON.SE (Satirteckningen publicerad med tillstånd av satirtecknaren Max Gustafson.)
– Det är en besvärlig situation för det finns helt enkelt ingen dialog, säger Stefan Löfven till TT om situationen mellan Nord- och Sydkorea.

JAHA, hur är det då i Sveriges lilla ankdammsliknade sandlåda, vilken form av dialog finns där? Om jag inte missminner mig finns ett rätt stort parti, i dagsläget verkar det enligt opinionsundersökningarna vara Sveriges största parti, som heter Sverigedemokraterna (SD), hur var de nu med dialogen med dem från Regeringskansliet?

På Regeringskansliet är man just nu sysselsatt med samisk pedikyr, det är en dam vid namn Josefin Sasse, josefin.sasse@regeringskansliet.se' - som skall sköta den varan.



We are still here – och det gäller i allra högsta grad alla vi samer som fråntogs våra identiteter och inte omfattas av någonting alls. Är det någon som borde ha den banderollen "We are still here" så är det vi= den största massan ”samer”, de flesta i den här gruppen, non-existens-persons, vet inte ens om att de har ett samiskt arv, så väl har kolonisationsmakten Sverige agerat.

Det är staten Sveriges åsikter om de mänskliga rättigheterna som Sverige skrivit under att följa. Det kan å sin tur bara betyda att samer, eller lappar som de valts att kallas, inte omfattar dessa mänskliga rättigheter.

Jag vill bara poängtera att den röst man höri början på denna youtubelänk, det är statens egna juridiska ombud, som för statens svaromål i Girjasmålet, när det målet påbörjades vid Gällivare tingsrätt i juni 2015 och nu avancerat till Högsta domstolen där förhandlingarna avslutats. HD behöver inte sätta ut ett datum när domen ska presenteras. Bedömare tror dock att en dom kan väntas runt årsskiftet eller strax därefter. - Sverige som varit så upprörda av Rysslands annektering av Ukraina, kanske skulle fundera vad de själva har pysslat med.

Eftersom jag själv arbetat vid Gällivare tingsrätt och är bekant med lagfarterna i fjällvärlden av "Fjällfastigheterna", så vet jag också hur den annekteringen gick till.

När statminister, Stefan Löfven (S) i TV-programmet Agenda, sa att man inte såg gängkriminaliteten öka blir sveket även där alltför tydligt. Inte bara mot de mammor vars söner förlorat sina liv, utan också mot mödrarna till deras mördare. Maffians mammor sörjer lika förtvivlat på båda sidor, skriver Janne Josefsson. – Vad var det mer som Stefan Löfvens hallelujagäng inte såg komma….

Ja, det börjar bli mycket nu, när Sverige ligger på en U-landsnivå enligt EU:s egna beräkningar. Sverige har tappat statens absoluta uppgift att värna och skydda sina medborgare. En statsmakt som inte klarar av den legitimiteten har inget existensberättigande. Nu har redan byggts upp egna skydd utanför statens kontroll. Det blir den starkes rätt som råder.

Den kommer dessutom med stormsteg och man måste vara blind om man inte sett det heller. Med stormsteg har vi nu fått se olika sjukvårdsköer. Men det såg väl den synsvage statsministern, Stefan Löfvén (S) & co inte heller:

De nya sortens månglare där man kan kontakta läkare via app. Det betyder att nu kommer varenda snuva att avhandlas på skattebetalarnas bekostnad. Jag bara ansluter mig till äldste sonens förslag, lägg en kostnad på 200:- i avgift på dessa mobilläkarkonsultationer, så rätar genast ekonomin upp sig och vi slipper ytterligare en infart till utarmningen av den redan utarmade och dränerade sjukvården.

Själv tycker jag att det är dags att använda huvudet och inte bygga sjukvården, som behövs i hela landet, på stafettläkare och bemanningsföretag, som blivit en fullständigt herrelös skuta på bekostnad av våra skattemedel.

Tittar man på Regionens (politikernas/administrativa personalen) i nya ofantliga höghusbyggnader, bara inom Västra Götalandsregionen, undrar man verkligen hur det står till under hatten på politikerna, eftersom man dessutom har den dåliga smaken att dra ner på läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, operatationspersonal, cancervård, vårdplatser etc.
WWW.MAXGUSTAFSON.SE (Satirteckningen publicerad med tillstånd av satirtecknaren Max Gustafson.)
För tredje året i rad har Gävlebocken klarat sig.

Jag kan säga att det finns betydligt fler bockar som klarat sig betydligt längre och det fortsätter ännu, ibland med lite parodiinslag till form.

Vi har under året som gick fått en del uppfinningsrika uppslag: "Vikingasjuka", som centerpartistiska fd. lantbruksministern etc. Eskil Erlandsson. Han skyller sitt tafsande under kjolarna på damerna på denna sjukdom. Han friades i tingsrätten men nu har två av de tre målsägande överklagat domen. Så än har "tjocka tanten" som alltid sjunger i segdragna operor för sista gången sjunkit ihop i utdragna dödsryckningar med ett sista: -"Ich Sterbe!"....
  Just den här delen i dylika operor har jag alltid haft svårt för. Jag är nog mer för mer rimliga slutscenarier.

Vilket får mig att tycka att den nedlagda förundersökningen på Fredrik Virtanen ang. påstådd våldtäkt av Cissi Wallin, bör från rättsväsendets sida få en bättre förklaring än att den var snabbt nerlagd och hur den ens kan vara ovidkommande och att man därför ansåg sig kunna åtala och inte minst döma Cissi Wallin för förtal. Något som hon har överklagat.

Skall man nu vara helt politisk korrekt och det anser jag nog att man i alla lägen måste vara, så är det inte bara Fredrik Virtanen som fått sitt privatliv förstört, det har även Cissi Wallin fått vars engagemang och diverse program har stoppats redan under våren 2018. Den nya företeelsen "folkdomstolen" har dessutom inte varit nådig när man dömt Cissi Wallin. Det skall sägas/noteras även om jag personligen inte är någon fan till Cissi Wallin.

Med tanke på att Fredrik Virtanen nu inför nästa rättsliga prövning har ökat på sin skadeståndstalan mot Cissi Wallin så är det nog inte bara skrammel ur tomma tunnor, eftersom Fredrik Virtanen på bokmässan hotade att även driva process mot de som delat denna våldtäktsanklagelse som Cissi Wallin lagt ut på Instagram. Till de som nog kan förvänta sig det inom snar realtid är Mia Skäringer och Camilla Läckberg.

Det känns som om svenska rättsstaten blivit ett fall av segdragen Operaföreställning i bästa knytblusmiljö. Det rör sig inte längre om LO:bossen, Stig Malms, eller Ulf Lundells efterföljande "fittstim", utan upptrappningen till:  
- ICH STERBE!!! (7-10 gånger i följd) på liv och död och den kom som en förväntat brev på posten, för oss som skaffat glasögon, både inre och yttre och med andra ord sett det komma!

Jag brukar ofta tänka på vad författaren Roald Dahl sa, som inte heller likt de flesta andra människor, hade några räkmackeåk fastklistrade under vardera fotsula.

Roald Dahl sa: - Om du tänker goda tankar så lyser de i ditt ansikte som solstrålar och du kommer alltid att se förtjusande ut.”
 


*******************



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar