söndag 3 mars 2019

Socialdemokraterna i Göteborg är nog en bra bild av hur det står till inom hela partiet ända upp i Regeringskansliet.

Ann-Sofie "Soffan" Hermansson (S) röstades bort under dagens kongress i Göteborg. Det säger också en hel del om temperaturen inom partiet, det har blivit betydligt viktigare att inneha makten än att att arbeta långsiktigt för ett Göteborg som skall fungera, men framförallt ett Sverige som skall fungera.

Men som alltid ägnar sig Socialdemokraterna att visa ett ansikte som de inte i verkligheten motsvarar.

Jag har aldrig röstat på Socialdemokraterna och jag ser det som en tämligen osannolik historia att jag någonsin kommer att göra det, därför att jag har alltid uppfattat detta parti som ett helt igenom oärligt parti. Man säger sig vara något som man i själva verket inte är. 


Det talas vitt och brett om värdegrunder, men vilka värdegrunder skall man tolka finns inom Socialdemokratin efter den här dagen?

Tillsammans med partikamraten Nalin Pekgul har Ann-Sofie Hermansson gjort ett personligt och modigt ställningstagande gentemot de som söker göra sig till röst för minoriteter i förorten genom att belysa och kritisera kvinnohat, homofobi, våldsbejakande extremism och inte att förglömma hederskulturer. Den varan har vi haft alltför mycket av i Göteborg.

I det fallet har Göteborgs-Posten gjort en enorm insats genom att oförtrutet satt den enorma problematiken på kartan, en problematik som är högst närvarande för oss som upplevt den ända ifrån 90-talet.

Så här idag efter att ha lyssnat på den presskonferens som fanns att lyssna till via Göteborgs-Posten som Ann-Sofie Hermansson höll och sammantaget det jag läst om alla turerna har jag bara ett att säga:

Finns överhuvudtaget något vett i huvudet på statsminister Stefan Löfvén så utser han Ann-Sofie Hermansson till statsråd att ansvara för de frågor som hon brinner för och som är enda räddningen för Sverige, som grottat ner sig i "behålla makten till varje pris" än att inse vilka grundläggande problem som vi faktiskt har hämningslös importerat under minsta lilla tanke på konsekvenserna som det innebär i förlängningen.

Ja,
 den som läser mina rader här förstår hur illa det står till med ärligheten inom detta parti - fortsätter Socialdemokraterna att odla detta hyckleri kommer Socialdemokratin att inom en snar framtid vara stendöd.

Socialdemokraterna har dessutom sålt ut varenda en av sina käpphästar och grundläggande ideologi enbart för att behålla makten. - Men människor är inte dumma, i alla fall inte de som tänker längre än näsan räcker.

Vete katten om jag inte tycker att det vore en bra läxa om Socialdemokraterna själva nu gräver gropen så djup att de aldrig mer kommer att framstå som ett parti som hör hemma i Sverige på 2000-talet. Man kan inte fortsätta att odla utanförskap och ett kluvet och mer ojämlikt land än vi haft på mycket länge i det här landet.

Tack för det i så fall!

3 kommentarer:

  1. Säger precis allt!

    https://www.expressen.se/gt/nu-avgors-hermanssons-framtid-efter-bittra-s-striden/

    SvaraRadera
  2. Det är på gränsen till skrattretande det som Socialdemokraterna håller på med och alltfler inser vad det hela handlar om:
    https://axess.se/magasin/default.aspx?article=4001#.XHxLUYhKi70

    SvaraRadera
  3. Nu har socialdemokraterna skitit i vasken!

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/9myvP5/en-mer-skoningslos-sagning-gar-inte-att-tanka-sig

    SvaraRadera