lördag 9 mars 2019

Justitiemordet på Dr Erik Eneby - skall det aldrig få ett slut på dessa övergrepp initierade av Professor Dan Larhammar.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Dan_Larhammar
Se och lär vilka bedrifter Professor Dan Larhammar tycker sig kunna kränka det mesta här i världen.

Jag skall här i korta drag försöka att göra det obegripliga begripligt och jag använder mig av text från hemsidan som upprättats i anledning av det totalt obegripliga att en kunnig läkare helt plötsligt kan bli fullständigt rättslös.

Jag har sett de båda långfilmsdokumentärerna, Sista striden och Läkaren som vägrade ge upp, som är en skakande berättelse hur det står till i vårt s.k. rättssamhälle:
https://justitiemordet.wordpress.com/ 

Sista striden är uppföljaren till Läkaren som vägrade ge upp, det är två långfilmsdokumentärer om läkaren Erik Enby där den första filmen redovisar hur Dan Larhammar iscensatte ett mediedrev baserat på rena påhitt och idag skulle det rubriceras som en förföljelsekampanj uppblåst av ”fejk news”.
En noga granskning av patientjournaler, myndigheters ”utredningar” och domslut och inte minst mediedrevens artiklar och program vittnar om en häxprocess. Den som begått en allvarlig kriminell handling i detta är Dan Larhammar som borde utredas för ett synnerligen ”Grovt förtal”. Inblandade medier och myndigheter är inte heller oskyldiga till det justitiemord som Enby utsatts för.
I den andra filmen följer vi hur detta justitiemord uppstått och hur Enbys enträgna överklaganden för att återfå sin legitimation avfärdats utan att man lyckas presentera eller framställa bevis eller förklaringar till något brott. Man ignorerar till och med det enda vittne som var med vid den patientkonsultation som använts för att rikta anklagelser mot Enby och som avgör huruvida Enby skulle ha avrått en patient från operation. Vittnet friar Enby från det påståendet vilket är det enda som skulle kunna betraktas som ett allvarligt brott.
Det senaste domslutet som kom från Kammarrätten gällande anhållan om resning, nöjde sig med att påstå att Enby ”uppenbarligen inte var lämplig som läkare”. Det är således ett tyckande baserat på hörsägen och utan en acceptabel juridisk precision.
Enby har nu gått vidare till Högsta Förvaltningsdomstolen vilket är den sista instansen i Sverige. Besked därifrån avgör om Enby får resning och det påverkar hur dokumentären slutar.

***********Nedanstående text har jag hämtat från det mail som kom i min mailbox och som återfinns i länken här ovan, tyvärr gick det inte att kopiera över mailet rakt av eftersom det inte hade samma format som mitt eget bloggverktyg. Men jag är rätt övertygad om att varken Börje Peratt eller Dr Erik Eneby som jag själv har fått hjälp av inte har något emot att jag här låter sätta in texten, utan diverse bilder:

Professor Dan Larhammar har byggt sin karriär på att trampa ned andra. Han har en horribel historia av liknande häxjakter på kollegor i syfte att sabotera deras karriärer och forskning. När han nu bestämt sig för att krossa Dr Erik Enby så fann han en rättshaverist som hade en cancersjuk dotter. Denna fader angrep flera läkare som haft kontakt med dottern. Det visade sig att hon inte ville operera sig och istället sökte hon sig till olika läkare. Efter att ha prövat en handfull läkare kontaktade hon Dr Erik Enby för att köpa in hans medel av naturmedicin. Efter Enby var det ytterligare en handfull läkare. Denna tillfälliga kontakt med Enby är således en parentes i den cancersjuka kvinnans medicinska strövtåg. Men i Larhammars perverterade mentalitet förvandlades det för att underminera Enbys karaktär.


Larhammar igångsatte ett 10 års mediedrev där han fick med sig Bonnierkoncernens tidning Expressen och dess Göteborgsversion GT. Han mutade sedan Robert Aschberg med ett pris och fick med sig TV3 i en smutskastningskampanj mot Enby. När Enby trots detta inte föll ihop kontaktade Larhammar en extern programleverantör till Sveriges Radio vars journalist inte gjorde den mest självklara källgranskning. En enkel granskning av dokument hade avslöjat att anklagelserna mot Enby baserade sig på falska påståenden och grundlösa beskyllningar. Sveriges Radio hamnade vid skampålen och bröt mot sin egen etik och policy. Programmet bestraffades också av granskningsnämnden. Ändå användes beskyllningar för att inleda en förundersökning till åtal mot Enby vilket visar att den var förberedd och samordnad med programmet. Hur kan Sveriges Radio och Institutionen för Vård och Omsorg vara så samordnade med Larhammars intressen kan man undra. Återigen ser vi något som liknar hydrans maffiametoder.

I rättshaveristen, faderns anmälan fanns två nyckelvittnen varav endast ett varit med vid det kritiska tillfället där Enby beskylldes för att ha avrått patienten från operation. Detta nyckelvittne hördes aldrig i någon domstol.
Med lite efterforskning lyckades vi finna nyckelvittnet och göra en intervju. Det vittnesmålet avfärdar helt påståenden i anmälan och upprättar istället Erik Enby.
Vi gjorde sedan också en intervju med det andra vittnet som uppmanats att bifoga en anmälan med en egen "vittneserkläring". Den innehåller så många bevisade felaktigheter att det kan jämställas med mened. Detta till trots har anmälans felaktiga påståenden legat till grund för förskräckliga beskyllningar mot Erik Enby. Till saken hör att detta vittne sedan utnyttjades av TV3 som regisserade henne att uppträda undercover.
Dan Larhammar har eldat på oegentligheterna i TV, radio och tidningar när han insett att Enby inte helt har krossats. Det sista försöket gick ut på att kasta Enby i fängelse och det ledde till en förundersökning till åtal som pågick i över ett år och där en tarvlig husundersökning genomfördes hemma hos Gunnel och Erik Enby dagarna före jul.
Enbys patientjournal konfiskerades och polisen ringde runt till Enbys patienter utan att få fram något som helst graverande. Man var till slut tvungen att erkänna sig besegrade. Enby blev i praktiken friad. Ändå fick han inte tillbaka sin legitimation. Alla domstolsinstanser vidhöll den fällande domen.
Jag har hela tiden ställt frågan vad han har dömts för men inte fått något besked. I Kammarrätten, näst högsta instansen, nöjde man sig med att gå på IVOs (Institutionen för vård och omsorg) mantra att Enby skulle vara "uppenbart olämplig som läkare”. Detta är ett frapperande påstående när resultaten från hans insatser vittnar om motsatsen.
Enbys överklagande har nu nått Högsta förvaltningsdomstolen som har att ta ställning till Enbys begäran om resning. Skulle Enby få avslag där så är justitiemordet fullbordat.
Denna hydra tycks mig osvensk och mer maffialik. Men det visar sig att organisationen som står bakom Larhammar är bildad på initiativ av en socialdemokratisk falang vars uppgift var att bekämpa alternativ, i praktiken med alla medel. Man har lyckats eliminera alternativa vårdinrättningar som nu senast Vidarkliniken i Järna.
Man har besatt viktiga positioner inom myndigheter och media och sålunda även i domstolar. Samtliga dessa har i sin policy till uppgift att skydda den enskilda människan men istället ställer man sig på maktens och särintressens sida och blir en del av denna maffialiknande terrorfunktion eller som hemliga polisen i vilken diktatur som helst.
Är då Enby chanslös, mot mediedrev och myndighetsövergrepp? Första filmen Läkaren som vägrade ge upp tycks ha stoppat Larhammars möjligheter att initiera mediedreven. Sista striden kan leda till att ett antal personer och organ kommer att stå på öronen medan Enby borstar bort dammet från sina skor.
Öronbedövande protester mot Socialdemokratin, ansvariga myndigheter och domstolsväsendet kan sopa bort inte bara Larhammar utan alla som gett honom möjligheten att bedriva sitt förkastliga maktspel. Tänk om de kröker rygg, kastar ut Larhammar från Vetenskapsakademien och från Uppsala Universitet, ber om förlåtelse och börjar följa moral och rättvisa? Ja då ska ju Larhammar skaka galler i enlighet med den av Socialdemokrater framtagna straffskärpningen mot denna typ av grovt förtal.
Kommer man att rikta svärdet mot sina egna? Eftersom åtminstone två högt uppsatta socialdemokratiska ministrar sitter med som medlemmar i dessa organisationer som bedriver förföljelser kan man inte räkna med att de klarar av ett rättsetiskt agerande. Rättvisan punkteras. Igen.
Börje Peratt
Jag har själv skadats av sjukvården och det är aldrig någon som ifrågasatt den s.k. vetenskapliga sjukvården trots detta, snarare tvärtom! Jag för ännu en kamp för att återfå hälsan helt och hållet och de goda bitarna jag haft med mig som gjort det hela till en märkbar förändring i denna svåra situation är just Dr. Erik Eneby och även Vidarkliniken i Järna, som nu tvingas stänga under mars månad 2019.

http://lakartidningen.se/Aktuellt/Nyheter/2019/03/Nu-stangs-Vidarklinikens-sjukhus/

Det märkliga är att i andra länder är just den sjukvård som bedrivits av Vidarkliniken accepterad och godkänd och ett mycket gott komplement till den s.k. vetenskapliga sjukvården. Problemet som Vidarkliniken och den form av vård som lämnats den sker på så olika grunder att de inte går att jämföra. Vidarklinken och den vården ute i övriga världen skulle aldrig underlåta att behandla en sjuk, vilket den s.k. vetenskapliga sjukvården kräver för att säkerställa den fyrkantiga värld som den s.k. vetenskapliga sjukvården står för.
För den räcker det inte att patienter sedan 1920-talet har behandlats med övertygande resultat och att man har behandlat patienterna utifrån ett holistisk synsätt.

Man skall väl kanske komma ihåg i det sammanhanget att det var inte så länge sedan som dessa två gick med samma steglängd. Själv kommer jag ihåg när jag fick mitt första barn och på BB vid Gällivare gamla lasarett blev omlindad hårt av styva lindor runt magen direkt efter förlossningen.

Jag vet vad som var skillnaden: Denna enkla insats fick som resultat att jag inte hade det minsta lilla ont och därför kunde röra mig obehindrat, inga fruktansvärda sammandragningen som kändes efter de andra förlossningarna och huden drog ihop sig fint. Jag gick inte heller omkring som en fällkniv efter den förlossningen.

Vid min sista katastrofala förlossning som skedde med akut kejsarsnitt i sjunde månaden där hade ingen av oss två överlevt om det inte var så att jag redan befann mig på sjukhuset! Där fick min dotter tack vare att barnläkaren Anders Dimberg som hade varit i sydamerika och var nyss hemkommen därifrån möjligheter att prova det man kallade för "fattigmanskuvös", som visat sig att prematurbarnen har betydligt större överlevnad än våra s.k. vetenskapliga kuvösbarn!
Anders Dimberg förklarade det hela för mig och jag bara kände intuitivt att allt han sa lät mycket rimligt och det kändes också att det var en rimlig förklaring varför överlevnaden var större än för kuvösbarn. Det finns ingen i hela världen som idag kan se att min dotter varit ett prematurbarn, det enda handikapp hon alltjämt dras med är att hon föddes med icke färdigutvecklade lungor och får därför vara mycket noga med att aldrig ägna sig åt sådant som riskerar att hon drar i sig kalluft, något som en hurtfrisk gymnastiklärare på Hjällboskolan påstod skulle vara hälsan själv och trots mitt veto att hon inte fick delta i dylika aktiviteter utomhus när det var kyligt ute, tyckte sig ha betydligt bättre kunskaper än både jag och barnläkaren. Det höll på att kosta min dotter livet!

Jag hade önskat att Dr Erik Enby hade fått fortsätta sin påbörjade studier som han bedrev vid Sahlgrenska i Göteborg vid sidan om sin ordinarie tjänst som läkare, kanske hade vår s.k. vetenskapliga sjukvård varit betydligt smartare idag. Jag tror på korsbefruktning i alla lägen det den ena inte kan kan den andra bidra med något "matnyttigt".

Framförallt så tror jag att ett land måste med lag styras! Dylika personer som professor Dan Larhammar har inte någon plats i ett rättssamhälle.

Jag är helt övertygad om att Dr. Erik Enebys önskan om att återfå sin läkarlegitimation skulle kunna skänka människorna och världen mycken nytta och glädje. Själv har han berättat för mig att han mycket gärna skulle önska att han fick utföra sin läkargärning i fattiga länder där han skulle kunna göra stor skillnad. Men utan sin läkarlegitimation kan han faktiskt inte göra det!

Jag tycker att du skall se den här filmen som finns på youtube, ett nobelpris kan inte vara helt fel väg....
Skall vi nu tro, vilket professor Dan Larhammar ägnat sig åt under sitt vuxna yrkesliv, så tror jag faktiskt att Dr Erik Enbys studier har mycket att visa vägen inför liksom Nobelpristagaren, eller räknas inte heller en Nobelpristagare?


1 kommentar:

  1. Detta är KOMPLETT skitsnack.
    Charlotte T som avråddes av denna vidriga skojare till läkare
    dog par av hans sjuka antagande och gissningslekar.

    Jag kände Charlotte och blir rädd när jag läser detta.
    Charlottes Pappa kämpade för att få Eneby fälld för hans agerande.

    Eneby var en kvacksalvare och en vidrig person som utnyttjade människor förhoppningar och önskan att överleva.
    Allt för att Eneby skulle tjäna pengar och föröka göra sig själv till någonting han inte var.

    Att ens tänka tanken att man skulle gett Eneby tillbaka en läkarlegitimation han aldrig skulle fått är bara det en helt sjuk tanke.
    Det hade varit ett hån mot Charlottes barn och familj.

    Ibland tar tiden slut på vidrigheter och människor som inte skall finnas kvar... I detta fallet tid det lite för lång tid.

    SvaraRadera