tisdag 26 februari 2019

Göteborg håller på att dö sotdöden - först totalkatastrofen Västlänken - som redan resulterat i att nu gapar alltfler affärsfönster tomma.

Sedan kommer nästa totalt obegripliga hantering av central mark.

Avenyfamiljens jättesatsning på hotell bakom Handels skall bli en del av Göteborgs 400-årsfirande. Men först under andra halvan av 2020-talet kan bygget vara klart enligt Stadsbyggnadskontoret.

Jaha, tänker jag när jag läser det hela. Ännu ett till storhotell förutom hotellmagnaten Petter Stordalens nya jätteprojekt. Han som skall bygga "sin kronjuvel" i form av ett hotell på över 30 våningar och med över 400 rum vid Järntorget. Enligt honom ett "drömprojekt" för honom.

Det är inte det enda hotellprojektet han drar i, i just Göteborg. Jag undrar i mitt stilla sinne hur det kommer att bli med "Karlatornet" på Hisingen med tanke på att han verkar ha  slagit ihop sina påsar med Serneke, som får dubierna att löpa fritt. Serneke är omgärdat av lite för många märkliga turer för att det inte skall vara nog så illavarslande. Men tydligen går det att dra rövare för att ta sig framåt här i Göteborg och då menar jag INTE Petter Stordalen, utan snarare ägaren till Serneke. Kapet av Säve flygplats räckte inte utan nu är det sålt och sista uttalandet om att slå av på byggtakten får mig att lyfta på de redan höjda ögonbrynet, som jag hade med stålkonstruktionen som fick stå år ut och år in i Gamlestan utan att det färdigställdes.

Ibland är det tydligen inte så noga hos herrarna på Stadsbyggnadskontoret som jagar privatpersoner med blåslampa. Vanliga arbetare som försöker att bygga sina egna hus och samtidigt även arbeta under byggtiden på sina ordinarie jobb. Det är tydligen skillnad på folk och folk. Slicka uppåt och sparka nedåt!


Jag tänker på alla gamla företagare som funnits i Göteborg. Företagare av den gamla utdöda stammen, som levde i symbios med ortsbefolkningen och såg till att det blev bostäder också förutom verksamheter som de bedrev. De är dock ett totalt utdött släkte: bröderna Marks, Sven Wingqvist, William Gibson och Robert Dickson m.fl. Är det ingen av alla dessa nyrika som funderar på var folk skall bo och då menar jag inte hotellgäster, utan alla studerande som skall utveckla inte bara Göteborg utan även Sverige för att inte tala om ortsbefolkningen. - Jag är fullständigt övertygad om att de gamla gardets koncept skulle fungera även idag, verksamheter och ändå något tillbaka som utvecklar den vanliga människans möjligheter att åtminstone ha tak över huvudet.

Allt oftare undrar jag vad det är för politiker vi fått här i Sverige, när det mest basala saknas för vanligt folk. Det mest basala är faktiskt totalhavererat: sjukvård, äldreboende, skola, miljön, migrationen, integrationen, bostadssituation, arbeten och den alltmer utbredda kriminaliteten som tagit över landet etc.

Hela rättsväsendet har också havererat som kronan på verket! Det kan nog faktiskt inte bli mer illa än det är nu.

Sverige går bra lyder mantrat som bara den enfaldige kan tro på, eftersom det mesta slutat upp att fungera. Men det verkar finnas hur mycket pengar som helst till de mest obegripliga vägbyggen, som håller på år ut och år in utan att det blir till någon förbättring.

När ett land saknar bostäder och vi har politiker som jobbar hårdnackat på att landsbygden skall dö ut och folk skall travas på hög i storstäderna, som dessutom brottas med just precis det som blir när man fullständigt tappat fotfästet bland politikerna, som skapat rena rama maffiavälden och avarter med utanförskapsområden som blir allt värre och fler.

Det går idag inte en dag utan att man läser om skolor där 8-10 åringar beter sig som grovt kriminella och alltfler unga blir klassade som psykiskt sjuka. Vad är det för värld vi erbjuder våra barn. Våra barn som skall vara framtiden!


Ibland kan jag vakna med känslan av att jag skulle önska att jag fick vara "Gud bara för en dag". - Den här världen skulle inte känna igen sig nästa dag!

1 kommentar:

  1. idag kom spiken i kistan: nu har man även stängt av en fil vid Marieholm. HUR i hela fridens dar kan man misslyckas så totalt att man blockerar alla in, ut och genomfarter på en och samma gång. Det måste vara någon som hatar Göteborg rejält som har bestämt sig för att släcka ner hela stan så snabbt som möjligt. Någon annan rimlig förklaring finns inte!

    SvaraRadera