fredag 22 februari 2019

Det är ett väldigt tjafsande om dessa människor som har valt att ingå i terrorgruppen IS.


Har man nu själv valt att ingå i terrorgruppen IS, så är det ett fattat beslut som också borde respekteras fullt ut. Komma dragandes då det inte blev som man hade tänkt sig, det duger verkligen inte.

I England har man helt sonika dragit in medborgarskapet och det borde man verkligen göra i Sverige också. Danmark, Norge och Finland har vidtagit åtgärder mot dessa IS människor, Sverige har inte gjort ett enda skapandes verk! Man sitter fortfarande med skägget i brevlådan och är helt handlingsförlamade.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/5V56q1/is-bruden-shamima-19-villig-att-forandras

Fullt ut borde Sverige agera på samma sätt som England nu väljer att göra. Läs artikeln den är verkligen läsvärd! Lyssnade en liten stund på Opinion Live från Göteborg som tog upp ämnet med återvändande IS terrorister.  Donald Trump anser att Europa skall ta emot över 800 IS terrorister. Jag håller fullt och fast med Hanif Bali (M), det är verkligen stötande. Det är för sent att för Sveriges del.

Av de över 150 som återvänt från IS har det inte hänt något med, 0 har blivit dömda! Svenska politikerna har inte gjort något alls, några åtgärder har inte gjort något alls. Hade man däremot ändrat lagarna till landsförräderi när de åkte ut hade det varit helt annorlunda.
https://www.svtplay.se/video/20830440/opinion-live/opinion-live-sasong-6-21-feb-22-00?start=auto


Det finns verkligen inte någon som helst anledning att svenska UD skall hjälpa människor, som medvetet valt att ingå i en terrorgrupp som ägnat sig krigsförbrytelser, avrättningar och allsköns övergrepp mot befolkningen som de drabbat och vars liv de har ödelagt.

Jag förstår inte varför de skall hjälpas ifrån flyktingläger när deras offer är hänvisad till detta liv trots att de inte på något sätt varit delaktiga i detta vansinnes vendetta. 

Sedan kan man ju önska att USA:s president Donald Trump som omväxling skulle sköta sitt eget land, som ligger på andra sidan jordklotet och som ingalunda hänger ihop med Europa eller denna krigszon i Syrien, eller för den delen inte heller i något av de länder som de stoppat in sin långa näsa och ställt till med kaos elände och att länderna har mer eller mindre dukat under.

Donald Trump skall inte komma och tala om för vad andra länder skall göra med dessa IS-terrorister, som frivilligt anslutit sig till IS. Vi har nog med problem av det som direkt går att hänvisa till dessa individer med en märklig människosyn, som grundar sig i en religion som har allt övrigt att önska och där man anser att andra människors liv inte är värt något och där man tagit sig rätten att behandla som man vill.

USA har fört krig på så många olika platser på jordklotet att jag inte kan begripa hur världens länder ens tolererar en sådan krigsnation och tillåter den att fortsätta att ödelägga det mesta som de är inblandade i.


USA kan hämta hem alla missiler och säkert atombomber, som de genom NATO har placerat ut i Europa och som de hotar Ryssland med i ett alltmer upptrappat läge, som starkt påminner om kalla krigets dagar.

Vi har i Sverige inga lagar/domstolar som kan möta upp dessa människor som anslutit sig till IS och därmed visat vilka åsikter de har om andra människors värde.

Det faller sig helt i sakens natur att det är de Syriska myndigheterna som skall avgöra deras öden i Syrisk domstolsväsende. Alternativet är att EU som omväxling fungerar och tillsätter motsvarande rättegångar som man hade med nazisterna efter andra världskriget. Men svenska rättsväsendet har inte de straffskalor som skall gälla för krigsförbrytare och de som ägnat sig åt rena avrättningar, eller anammat sådan behandling av andra människor.


1 kommentar:

  1. http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/erik-nord-%C3%A5terkalla-is-terroristernas-svenska-medborgarskap-1.13575315

    När en polischef för det område som hyser flest terrorister alltifrån IS-krigare inkl. de som återvänt, till bilbränder och allmän ödeläggelse mot staten - kan man inte som Annkatrin Meyerson som är doktorand i offentlig rätt på juridiska institutionen vid Göteborgs universitet direkt ingå i en försvarsställning där man sätter våldsverkarnas rätt före allmänhetens. - Det om något är verkligen fel väg att gå!

    SvaraRadera