torsdag 21 februari 2019

När olika aktioner av förtryck uppmuntras på regeringsnivå och av människor i ledande ställningar, det är då det blir problematiskt.

I Göteborg råder f.n. orkan inom socialdemokratin. Inte bara där eftersom även socialdemokraterna frångått sina tidigare politiska käpphästar.

Poltikerbroilern Anna Johansson (S), dvs. goa gubbarns dogmatiske Göran Johanssons (S) dotter, visar än en gång sina framfötter. Den här gången gäller det partikollegan Ann-Sofie Hermansson (S) som helt uppenbart kämpar emot extremism och hedersförtryck. - Något som varken sker på Regeringsnivå eller på något annat plan heller bland partier som enbart är ute efter makt.

Vi har sett många falla som käglor, när de öppnat munnen i hedersförtryckfrågan. Börjar det inte bli lite väl mycket nu och svårsmält för den aldrig så lite begåvade?


Det är många som sopats bort i ett nafs när de inte uppmuntrat hedersförtryck.

Jag tänker närmast på när Ann-Sofie Hermansson (S) och tidigare riksdagsledamoten Nalin Pekgul - också utraderad från socialdemokratiskt håll precis som Ann-Sofie Hermansson - de skrev under rubriken "Relativiserandet av extremism är ett hot". De båda påtalade hotet från islamistiska salafismen och den extremnationalistiska vitmaktmiljön och särskilt ett stycke väckte mycket starka känslor:

"Ytterkantsvänstern, inklusive delar av Vänsterpartiet och Miljöpartiet, vill sätta allt ljus på nazism och rasism. Detta för att slippa kritisk granskning av den islamistiska extremism och de vänsterautonoma grupper som man har band till och uppfattar som ett politiskt stöd."

I måndags kunde man läsa en insändare i Göteborg-Posten av Zana Muhammad, ordförande i Ibn Rushd Studieförbudet under rubriken: "Demokratin hotas när konspirationsteorier blir sanningar".

Jag tänker också på den mycket begåvade och högst närvarande i verklighetens samhällsproblematik, Nyamko Sabuni (L), som år 2006 utkom med boken "Flickorna vi sviker" om hederskulturer.

Nyamko Sabuni fick en hel del uppmärksammade bl.a. för sitt utspel där hon förde fram i ljuset de obligatoriska gynekologkontroller på alla flickor för att komma åt könsstympning samt slöjförbud i skolan. Det var en hel skola i Örebrotrakten där man kunnat konstatera att könsstympningen var utbredd och det ledde inte till ett enda fall av åtal mot föräldrar som låtit sina flickor könsstympats. Det var knappast någon hemlighet att Nyamko Sabuni var en av de mest kritiska inom dåvarande Folkpartiet, numera Liberalerna, till religiösa friskolor av anledningen "hederskulturproblematiken", som hon förstod skulle bli ett utbrett problem om det fick fortgå. Vilket det också har blivit eftersom man inte agerat kraftfullt mot problematiken.


Men precis som Nalin Pekgul som från de egna leden blev bortsopad från strålkastarljuset, så blev även Nyamko Sabuni snabbt och effektivt bortsopad från den politiska estraden. Jag själv ser faktiskt Fredrik Reinfeldt som den ytterst ansvarige för hennes försvinnande och välbehövliga närvaro inom svensk politik.

Men det här fenomenet överallt liksom att tala om att du är Sverigedemokrat. Det är att be om att snabbt och effektivt rensas bort från varje form av samhällsställning. Vi har skapat ett samhälle där tysthetskulturer breder ut sig precis överallt och det har sannerligen inget med demokrati och yttrandefrihet att göra, snarare precis tvärtom.

Samma sak skedde inom Riksidrottsförbundet som visade barn i slöja på flera bilder i sitt informationsmaterial. Men när dåvarande svenska simförbundets ordförande, Ulla Gustavsson, intervjuades i Sportbladet sa hon att RF gärna kan visa flickor med invandrarbakgrund men UTAN slöja. Naturligtvis så tvingades hon också att avgå.

Man kan undra hur många dolda agendor det egentligen finns i Sverige som uppmuntrar till hedersförtryck.

Det går liksom inte att runda innebörden vad slöjan står för.

Slöjan är och förblir ett religiöst, politiskt och inte minst ett sexistiskt plagg, som sannerligen inte har någon värdegrund i jämställdhetens, eller den fria viljans tecken.

Här i Göteborg blir det extra allvarligt, när höga politiker blundar för den problematik som följer i dess spår med hederskulturer, som främjar utanförskap och i förlängningen även kriminalitet och parallella samhällen. Man behöver inte vara raketforskare precis för att förstå hur allt har ett sammanhang och att det är fråga om att behålla makt till varje pris.

Jag bedömer faktiskt Göteborg som ohjälpligt akterseglat därför att man inte tagit den allvarliga problematiken på allvar och det sprider sig som en löpeld runt om i landet. Det har brett ut sig katastrofalt och fort och även antisemitismen följer per automatik i dess spår. Sverige har blivit det skenheligas land!


Fråga är om det ens finns någon räddning på nationell nivå överhuvudtaget - eftersom fega politiker väljer makten framför det sunda förnuftets val, eller att på allvar diskutera de enorma problem som enögdheten skapat i vårt land.

Maktgalna politiker och hjärntvättade människor väljer att upprepa mantrat SVERIGEDEMOKRATERNA, det har blivit ett motargument mot allt vad sunt förnuft heter. Säg det magiska mantrat och man behöver inte ta itu med de verkliga problemen och laglösheten och godtycket breder ut sig på alla tänkbara nivåer, där laglösa individer tar sig makten!

Det har blivit ett nutidsfenomen där man helt enkelt väljer att ducka för de allvarliga problemen och för istället fram vad som helst bara för att slippa ta debatten, eller ta tag i de verkliga problemen:






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar