lördag 17 november 2018

Staten och Regeringen är de största miljöhycklarna!

Så här inför helg och då jag egentligen vill lägga all vardagsskit bakom mig, går det inte att låtsas som om det snöar.

Miljöpartiet borde bara raderas från allt som har med medbestämmande och Sveriges Riksdag att göra, de är de värsta hycklarna av dem alla.

Varför är jag då på krigsstigen igen?

Ja, inte beror det denna gång på den gigantiska miljöförstöring utan dess like, som det statligt ägda LKAB står för i Malmbergsgruvan med följdverkningar för miljön på plats inkl. hela vattensystemet och ända längst ner till Bottenviken och som "grädde på moset" (OBS! Ironi!) = SSAB i Luleå. Jag säger bara Osmium i Bottenviken... så vet också den förre landshövdingen som satt i LKAB:s styrelse vilken utredning om malmprover från gruvan i Malmberget, som grävdes ner så till den milda grad att den utredningen inte längre går att hitta igen på webben. Man städade ordentligt bland pappershögarna, dock har man inte en enda tanke på att avsätta pengar till att städa upp i miljö efter sig. Å andra sidan är det redan förlorat mark, fullständigt!

Men i städandet fick det som konsekvens att hela Norrlands stängdes ner på nyhetsfronten, så var det med den "fria pressen" som dessutom tar emot statligt presstöd. Tidningarna ingår numera i stiftelser som idag inte längre går att spåra ursprunget till, men ett tag gick det och då gick det raka vägen upp till statsministern Fredrik Reinfeldt!

Förra året började tankarna om en egen målarateljé på vårt påslakans stora tomt att cirkulera runt i huvudet på mig. Jag tänkte med en sådan liten byggnad borde man rimligen kunna dra runt med enbart på solenergi. Jag tog kontakt med Göteborgs Energi trots att jag nog egentligen inte borde haft några högre tankar om dem. Men ibland tror jag faktiskt gott om människor och åker alltid på en j-la råsop!

Den som med någon form av minne har nog inte glömt SVT:s Uppdrag granskning, där visselblåsaren Karin Thörnqvist 
avslöjade maktmissbruk och korruption inom Göteborg Energi - och blev känd som visselblåsaren som drog ner byxorna på flera höga chefer.
https://www.expressen.se/gt/tornqvist-utfryst-efter-skandalen-i-goteborg/


Överhuvudtaget nå kontakt med någon vid Göteborgs Energi var ingen lätt historia och det drog ut på tiden. Det hela slutade naturligtvis med att det hade varit mer givande och konstruktivt att jag hade stuckit ut tungan genom fönstret och viftat en stund. Det hade i vart fall gett mig mer konkret än kontakterna med Göteborgs Energi.

Jag blev tvungen att skrinlägga planerna med att bli en ännu mer miljöansvarstagande person. Något som jag faktiskt varit hela mitt liv, jag har nog sopsorterat långt innan ens det var på "modet" och försökt att undvika i möjligaste mån miljöpåverkan i det dagliga livet.

I somras när elcykelhysterin och annat nonsens som fläskades runt med i  valdebatten, trillade det fram företag som ville erbjuda solpaneler på hustaken. Eftersom huset behöver en större omvårdnad fram emot sommaren 2019 så tänkte jag att solpaneler vore något att satsa på.

Men efter att han undersökt möjligheterna om det verkligen blev en miljöbesparing kunde jag bara konstatera att jag faktiskt inte hade lust att lägga ut så mycket pengar på solpaneler och ändå inte överhuvudtaget göra någon vinst på något sätt. Jag ville verkligen inte än en gång vara den där duktiga idioten som ger och får en fläsksmäll tillbaka som tack. Jag bara tvärvägrade!

Elnätspriserna var också anledningen till att jag fick välja bort annat elbolag med bättre miljömedvetenhet, eftersom det straffade ut sig i den egna ekonomin pga. Göteborgs Energis uttag av mig som konsument och boende inom Göteborgs stad.

Elnätspriset är också anledningen till att jag kan helt och hållet räkna bort möjligheterna att bli mer miljövänlig och satsa på solenergipaneler på taket. Det är nästan så man får lust att åka ner till gökarna i EU som sitter och leker miljövärnare och ge dem en fet dagsedel!

Sista räkningen jag betalade till Göteborgs Energi för elnätet var 3,5 gånger större än själva elförbrukningen, dvs. en ovanligt rå och kylig höstmånad! Det är inte små summor jag levererar till en fullständigt korrupt verksamhet. Den här s.k. Energimarknadsinspektionen har gått förlorade i domstol mot Elnätsbolagen. Orimligt är bara förnamnet för att uttryck det utan omsvep: elnätsbolagen suger ut konsumenterna. Avgiftshöjningarna motsvarar inte investeringskostnaderna!

Vem äger då problemet? Ja, du gissar nog redan vilka det är. Vi har i den sista lekstugan till regeringen haft en energiminister-nisse vid namn Ibrahim Baylan (S). Vidare kommentarer är därför fullständigt överflödiga och den där gaphalsen Isabella Lövin, hon kan lika gärna gå och gömma sig under första bästa stubbe.

I Göteborg pågår som bäst den VÄRSTA miljökatastrof som någonsin hittats på : Västlänken och vilka är det som har sett till att den blivit en verklighet? SÅSSIALDEMOKRATERNA förstås, nästan så jag börjar förstå Eddie Menduza fullt ut.

 

De som skall värna miljö här i Göteborg de håller som bäst förutom förröda hela Göteborg även ödelägga ett Natura 2000 område som ligger i Lerjeåns dalgångar. Miljökramarna fortsätter att sila mygg och sila kameler. Stadsbyggnadkontoret beviljar på löpande band kaminer i hus som ligger så nära varandra att det liknar en kåkstad i Afrika, trots att husen har uppvärmning med frånluft!

Skall man få de sura molekylerna att skvalpa över skall man bara tänka på ord som politiker och korrupta människor!
Nu skiter jag i det här och lägger mig i paulun och överväger starkt att äta lite praliner... problemet är bara att jag inga har och skulle jag ha haft några så hade jag mått ännu mer illa om jag hade tryckt i mig dem.

Men på vägen dit så vickar jag på rumpan i takt till:




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar