torsdag 22 november 2018

Franske presidenten Macron belägger sina egna medborgare med extra bensinskatt med hänvisning till miljön och Svenska Regeringen som ohämmat spär på miljöförstöringen genom matimport. - Ur led är tidens politiker.

I onsdags gick jag in på ICA och hade tyvärr inte mina läsglasögon med mig, men på skylten stod det:
Revbensspjäll kokt/rökt.

Väl hemma när jag skulle skära upp hela härligheten och har mina läsglasögon på mig, vad är det då jag upptäcker?

Revbensspjällen är från KROATIEN!



Ibland så önskar jag verkligen att svenska folket var lite mer som fransmännen, de stoppar ner foten rejält när de tycker att måttet är rågat.

Men vem skulle bry sig i/om att svenska ICA tar in Revbensspjäll från KROATIEN, allt naturligtvis i rent vinstsyfte. Det har blivit helt ok att sila mygg och svälja kameler. Än en gång ut med miljöpartiet ur den svenska regeringen de har överhuvudtaget inget där att göra, därför att mer enfaldiga än dessa personer får man leta efter. Jag vet egentligen inte på vilket plan de skulle värna miljön. Det har jag överhuvudtaget inte lyckats upptäcka.

HUR skall t.ex. svenska bönder och djurhållare kunna konkurrera med utländska som överhuvudtaget inte har de djurskyddslagar som vi har i Sverige.
HUR mycket miljöpåverkan är det att importera mat från t.ex. Kroatien.

Jag brukar så långt det överhuvudtaget går köpa svenskt därför att, jag inser att har vi som bor i Sverige inte tillräckligt under hatten då har vi snart ingenting som är inhemskt och om man nu tycker att det är ok, att man förstör det egna landets försörjningsmöjligheter allt ifrån alla former av matvaror till byggnadsarbetare, då är det väl egentligen inte så mycket till hjärnceller under hatten. Det är knappast miljön heller man värnar.

Imorgon är det Black Friday, ännu ett jippo som får mig att fundera över intelligensnivån över lag, därför att det hela har blivit precis motsatt verkan. Det köps och basuneras ut varor som aldrig förr.

Ja, så här vid fyllda 67 år är jag förundrar över hur snabbt dumheten har spritt sig. Det verkar vara väldigt lite av sunt förnuft nu för tiden, när man kan tycka att upplysningen borde vara på topp istället. Vi kan knappast gömma av sådana floskler som "jag visste inte".

Min pappa brukade sjunga i badrummet på 50-talet medan han stod och rakade sig på den gamla slagdängan: 


Allting går att sälja med mördande reklam, kom och köp konserverad gröt.Visan tillkom under 1940-talet under andra världskriget, då många fabrikörer gjorde pengar på surrogatmat, som ex. kaffesurrogat tillverkat av rostade bönor. I visan som Ulf Peder Olrog skrev säljer några skrupellösa herrar konserverad gröt framställd av vassla och sågspån.

Saker och ting har inte förändrats speciellt mycket, utan det är värre än värst. Det säljs mat utan mat i massor nu för tiden, vad jepparna på Livsmedelsverket har för sig kan man verkligen undra, för att inte tala om våra folkvalda politiker/EU-politiker och importen slår världsrekord i miljöförstöring.

EU har blivit en tummelplats för lobbyister och det jag en gång kände var rätt, att gå med i EU, av den drömmen är i stort sett inte så mycket mer än en djup känsla av att man sitter med Svarte Petter ständigt på hand.

Fick en oemotståndlig bild av min äldste son, den är jag bara tvungen att sätta in så här i efterhand:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar