onsdag 26 september 2018

"Jag kommer definitivt att skicka ut din videoinspelning till alla dina kontakter, inklusive familjemedlemmar, medarbetare, etc."

Mycket skit mottar jag varje dag i min mailbox av allsköns goja, men nu blev måttet rågat:

I måndags mottag jag följande mail, men eftersom jag var på väg på jobbresa hade jag inte tid att ägna energi åt skiten.

Men man behöver ju knappast vara raketforskare för att inse var avsändaren befinner sig: skickat mån 2018-09-24 13:59 - min mailbox mottog mailet: mån 2018-09-24 07:26.
Mailet i dess helhet. Endast min mailadress är borttaget:

Hallå!

Du kanske inte känner till mig och du kommer sannolikt att undra varför du får det här e-postmeddelandet, rätt?
I det här fallet hackade jag ditt konto (här stod min mailadress). Jag har full tillgång till din enhet! (Jag skickade dig ett brev från ditt konto)
Faktum är att jag lade upp en skadlig kod på webbsidan för vuxna videor (porrmaterial) och du vet vad, du besökte den här webbplatsen för att ha kul (du vet vad jag menar).
Medan du tittade på videoklipp,
din webbläsare startade att fungera som en RDP (Remote Desktop) som har en keylogger som gav mig tillgång till din skärm och även webbkamera.
Omedelbart efter installationen, samlade mitt program alla dina kontakter från ditt Messenger, sociala nätverk och e-post.

Vad gjorde jag?
Jag gjorde en dubbel-screen videor. Först a delen visar videon du tittade på (du har en bra och ibland märklig smak), och andra delen visar inspelningen av din webbkamera.
Vad ska du göra?

Tja, tror jag, $700 är ett rimligt pris för vår lilla hemlighet. Du gör en betalning med hjälp av Bitcoin (om du inte vet det här, sök "hur man köper bitcoin" i Google).
BTC-adress: 19i2Zn4QMg5y9gDTRfLyPXaw2zY3ikPzqg
(Det är cAsE-känsligt, så kopiera och klistra in det)

Notera:
Du har 2 dagar för att göra betalningen.
(Jag har en specifik bildpunkt i det här meddelandet, och jag vet just nu att du har läst igenom det här mejlmeddelandet).

Om jag inte får Bitcoins, Jag kommer definitivt att skicka ut din videoinspelning till alla dina kontakter, inklusive familjemedlemmar, medarbetare, etc.

Men om jag får betalt, förstör jag videon omedelbart.

Detta är det icke-förhandlingsbara erbjudandet, så snälla slösa inte bort min personliga tid och din genom att svara på det här meddelandet.

Nästa gång - var försiktig!
Adjö! 

******************

Mailet kunde ju knappast ha mottagits av mindre olämplig person, anledning:

1) Jag porrsurfar ALDRIG. Det har jag aldrig heller gjort och kommer aldrig heller att porrsurfa. Så andefattig är inte min värld!

2) Min webbcamera ligger inaktiv i en låda här på mitt skrivbord. Anledning? - Jag har inte någon dotter som studerar i Wien längre, det är väldigt många år sedan hon gjorde det, dessutom. Mao det är helt enkelt omöjligt att den webbcameran skulle kunna ha varit in action.

3) Den som tror att jag är något lätt utpressningsoffer har nog fått det mesta om bakfoten!

4) Mina medarbetare? Jo, den passningen var ju synnerligen intressant. Hade dock varit intressant att veta vilka det skulle kunna ha rört sig om? "Mållgan?"

2 kommentarer:

  1. "man behöver ju knappast vara raketforskare för att inse var avsändaren befinner sig"
    Alltid lika roligt när någon som inte kan något om Internet ska spela expert. Ja - det är inte svårt att ta reda på vilken IP adress mailet är skickat från. Dock är det så att dessa mail är skickade från ett zombienät av kapade datorer runt om i världen.
    De flesta verkar tro att spammaren är en kille som sitter nere i sin källare och skickar ut dylikt.

    SvaraRadera
  2. Experten? Vad är det nu du syftar till att jag skulle ha påstått? Du som vet och kan allt? Sjung ut ur skägget!

    Men du som är experten med foliehatten på kan ju förklara hur det gick till! Så att andra som läser mitt blogginlägg kan få svar på det fortare än det här kommer att gå att redovisa utfallet på. Jag lär inte vara den enda som är drabbad, utan det här är fråga om någon form av massutskick i hopp om att göra sig en rejäl hacka.

    Det enda jag själv vet är att det här är ytterst allvarligt, utpressning är inte helt smärtfritt att ägna sig åt! - Alla länder likt Sverige bjuder ju inte på saft och bulle och straffrabatter.

    Jag är ingen expert på datorer, utan har överlåtit det här helt och hållet till där det hör hemma. Sverige har dessutom tecknade avtal som nu får träda ikraft. Jag har mao överlåtit det här med varm hand och förväntar mig också ett resultat i slutändan. Fick ägna stor del av onsdagsmorgonen till detta. Det räckte och blev över för min del.

    Vad jag däremot är experten på är att jag är helt fel person att utpressa. Dessutom är det så att det här är inget vanligt spam som bara går att klicka bort, eftersom det var min egen e-post som var avsändaren. DET däremot är åtgärdat NU!

    SvaraRadera