fredag 28 september 2018

Bokmässan i Göteborg står jag än en gång över - det politiska pajkastandet har tagit död på mitt intresse för bokmässan.

Det har skett en upptrappning år från år till att urarta rejält. Böcker har helt plötsligt blivit politiskt tjafs.

För egen del räcker det och blir över att inga demokratiska regler längre gäller ute i samhället. Det har blivit skit av det mesta i det här landet och det har gått fort. Tyvärr gissar jag att vi ännu bara är inne i en uppgående spiral.

Men har det gått så långt så att tjänstemän inne i Regeringskansliet också börjat införa egna regler, som måste vara närmast granne med statskupp, då är det ingen barnlek längre.

Jag förstår mig inte på alla dessa självutnämnda påvar, som hela tiden måste leva på att smutskasta andra.


Imorse läste jag GP-digitalt eftersom jag inte orkade ta mig ut i mörkret till brevlådan. Vaknade med vansinnig magvärk igen. Den svenska sjukvården håller som bäst på att försöka ta död på mig med sin inkompetens.

Det första jag slår upp som kan intressera mig är just böcker. För mig är böcker något av livets mest avkopplande stunder, när hela världen runtomkring behöver få en välbehövlig paus.

När jag läser att f.d. höjdhopparen Stefan Holm är i farten igen och inte kan hantera f.d. höjdhopp Patrik Sjöberg, då är det så jag börjar fundera om Stefan Holm trots allt inte borde vända sig till psykiatrin och få hjälp.

http://www.gp.se/sport/patrik-sj%C3%B6berg-och-stefan-holms-h%C3%A4tska-gr%C3%A4l-1.9510953

Hur nu än Stefan Holm försöker att vända saker och ting till sin egen fördel så går det inte att komma ifrån att Patrik Sjöberg är innehavare av det svenska och det europeiska rekordet i höjdhopp på 2,42 meter, som sattes 1987. Det gör också Patrik Sjöberg till världens tredje bäste höjdhoppare genom tiderna, efter Mutaz Essa Barshim som har hoppat 2,43 m och kubanen Javier Sotomayor, som hoppat 2,45 meter.]

Patrik Sjöberg vann VM i Rom 1987 och har också tre OS-medaljer, det gör också honom till att han är den ende höjdhoppare som tagit olympisk medalj i tre olympiska spel. Det är faktiskt inget som Stefan Holm kan göra något åt, om han inte tänkt göra comeback och slå Patrik Sjöberg.

Jag har läst Patrik Sjöbergs böcker och jag tror nog jag än en gång föredrar det framför Stefan Holms, som jag överhuvudtaget inte förstår vad den skall kunna tillföra. Möjligen att förstå hur en människa med mindervärdighetskomplex fungerar. Men just nu är Sverige översvämmat av dylika personer och det har blivit lite väl mycket för min smak. 

Jag stödjer verkligen Patrik Sjöberg fullt ut i det han gjort för att sätta fingret på något som samhället har visat sig ha stora brister i, dvs. att titta bort, även om jag tycker att hans idrottsprestationer verkligen är en bragd, som man aldrig kan ta ifrån honom.

Framförallt att Patrik Sjöberg vågat stå upp och visa vägen för moral och etik, genom att vara så öppenhjärtig och berätta, men även ställt sig på brottsoffrens sida. Det tror jag har hjälpt och kan hjälpa många andra människor att förstå, att man är aldrig ensam. Det finns alltid någon annan som också har dylika erfarenheter. Men inte minst att det tar tid att bli människa, när man har många passager som man måste ta sig igenom först.

Så även för en skadskjuten mamma: https://www.dn.se/sport/birgitta-sjobergs-egen-berattelse/

Illustrationen är gjort av min dotter Elisabeth Ek till mig och är därmed inte allmän egendom.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar