söndag 12 augusti 2018

Kackel i hönsgården Sverige

 Inför valet i september har GP Kultur bjudit in författare, forskare och konstnärer att ge sin bild av Göteborg. Först ut är Tone Schunnesson, författare och kulturskribent, i en nyskriven novell om sin föränderliga relation till staden.

http://www.gp.se/kultur/kultur/en-g%C3%B6teborgsodyss%C3%A9-1.7607410


- Jaha, det blir ju intressant och berikande, tänker jag där jag ligger i sängen med kaffekoppen förankrad mellan madrasserna och tänker mig en slapp söndagsmorgon och möjligheten att för en gångs skulle få vila ut. 

Men ack vad jag bedrar mig. Den här stilla morgonstunden till sängs förvandlas lika snabbt till det som idag blivit vardagsmat. Var kommer alla dessa förvirrade människor ifrån, som t.ex. Tone Schunnesson är. Har vi slut på goda föredömen i det här landet, som har någon form av själdistans?

Snart överväger jag att inte ens gå ut med mina barnbarn på stan, eller ens försöker att få en stilla stund tillsammans med dem på något café, eftersom jag inte vill att de skall möta allt detta hat som blivit normaliserat.

Folk verkar helt och hållet ha tappat förståndet, där t.o.m. regelrätt uppvigling som återfinns i straffskalan blivit ok.

Överallt skall det diskuteras politik, men det är inte så mycket till diskussion eftersom det i själva verket är monologer som inte låter sig motsägas. Dessutom sker i tonarter som inte går att dölja för barnbarnen:



När man inte ens kan övertolka en text på en diskmaskin "Sätt på mig när jag är full", utan att välja att missförstå är det illa ställt.



Vet man inte att man är gravid och är äldre som det här hävdas och kan genomgå en abort senast vecka 12 är det bara kvalificerat struntprat. Betänker man då att alltfler foster faktiskt har fått en överlevnadsgräns som man förut inte ens kunde drömma om, hävda kvinnors rätt känns rätt osmaklig. Sans och balans har helt enkelt spårat ur på alla tänkbara sätt.

Men miljöpartiet vill i alla fall att det skall bli billigare att laga cykeln, det har jag förstått av de våldsamma diskussionerna ute på stan och en partidebatt i den svenska riksdagen. Sommarens bränder sammankopplar man inte med att det är till stor del en konsekvens av undermålig skogsvård överlag i Sverige, som gett utrymme för de våldsamma och svårsläckta bränderna. Något som jag själv varit förvånad över med tanke på att min morfar var stor mantalassatt hemmansägare inkl. skogsägare och vet vilka hårda direktiv som gällde för skogsägandet.

Den våldsamt heta sommaren har fått miljöpartiet att vädra morgonluft. Man har tydligen glömt bort förra sommarens kyla som också var ett köldrekord, eller att det skett något med Tellus själv. Magnetfältet har förskjutits, havsströmmarna har ändrats. Visserligen har säkert människan själv påskyndat förloppet, men det går inte att negligera att jorden är inne i en större förändringsfas.

Själv undrar jag om vi  överhuvudtaget har något av medmänsklighet kvar efter valet 2018.

2 kommentarer:

  1. det är svårt att se vad som är problemet med Sverigedemokraterna
    https://www.youtube.com/watch?v=meQgh4Z-HhY

    SvaraRadera
  2. Kackel kackel kackel! Det vänder sig i magen på mig så fort jag hör en del politiker i TV-rutan!

    https://www.youtube.com/watch?v=4ZrXrDgisms

    Slutet på den så påstår Isabella Lövin MP att LKAB och SSAB är miljötänkare. VAD är det för miljötänkande med att köpa på sin utsläppsrätter och sedan skall man komma ihåg att LKAB i Malmberget är den värsta miljöboven någonsin och som det inte ens finns någon framförhållning. Utan det kommer att vara lika mycket skit de lämnar efter sig som tidigare som kommunen inte har pengar att sanera.

    Ägaren svenska staten är verkligen ingen ansvarstagande företagare. BESÖK Malmberget och se hur de drabbat ortsbefolkningen, eller läs mina inlägg om LKAB/samhällsomvanling. DE borde skämmas att ens stå och LJUGA sig fram i TV-rutan.^

    Jag hoppas innerligen att Miljöpartiet blir utraderad ifrån den svenska Riksdagen. De kostar ENBART pengar utan att det har gett något, mer än problem! Titta bara hur de kört runt skolan till absurdum.

    Bocken till trädgårdsmästare!

    Jag har viss respekt för Gustav Fridolin, men på många punkter är han akterseglad ifrån verkligheten.

    SvaraRadera