tisdag 14 augusti 2018

Det börjar bli problematiskt när "de goda i samhället" har börjat ta lagen i egna händer.

Elin Ersson som ville leka hjälte tyckte det var ok att hindra planet från att lyfta som skulle forsla en kriminell afghan ur landet efter fullföljt straff. En man som enligt utsaga själv ville bli utvisad dessutom.

https://nyheteridag.se/nyheter-idag-avslojar-elin-ersson-stoppade-utvisning-av-kvinnomisshandlare-som-bett-om-att-bli-skickad-tillbaka/

Det börjar nog bli hög tid att man ur allmän prevention utdömer ett kännbart straff för Elin Erssons kriminella gärning.

I Luleå fick SD:s partiledare sitt torgmöte saboterat av "de goda" i samhället. Polisen kan knappast ha varit omedvetna om vad som skulle ske, så att de inte buntat ihop gänget och fraktat bort dem i Svarta Majorna är rätt häpnadsväckande, men knappast förvånande.

Man får läsa det mest häpnadsväckande så fort man stoppar in huvudet i social media. Det som är beklagansvärt är att man blir varse okunskapen och masspsykosen hos en del av de personer som man sannerligen hade hoppats något betydligt bättre av. Farstun kommer med andra ord sannolikt att bli än mer slimmad ju närmare valet vi kommer, därför att politik det kan jag diskutera öga mot öga men jag vill inte ha skiten på min FB sida och tydligen är det viktigare med valfläsk för en del än att odla vänskapsförbindelser. Jag vill inte heller att personliga åsikter skall stoppas ner i halsen på mig i tid och otid och definitivt inte i tonläge HÖG eller av ren sabotage.

Nästan så jag funderar om jag måste förse barnbarnen med hörselkåpor eller ljuga dem fulla att man håller på att spela in flera filmer i stan och därför finns det nu så mycket folk som bär sig illa åt, de är helt enkelt statister i filmer.

Så kommer vi till kapitlet där inte "de självutnämnda goda" agerar, utan lössen i samhället. Jag har faktiskt lessnat på att bo i en krigszon där det dessutom finns ett sådant vansinnigt suspekt inslag av kvinnoförakt att man nästan tror att man tidvis har hamnat i någon form av Twilight Zone.

Måndagkväll har det brunnit bilar runt om i Göteborg och inte bara här. Det verkar vara någon form av samordnad aktion, vilket gör att det här kriminaliteten har eskalerat och nu finns anledning att Regeringen som omväxling hanterar det akuta läget.

Själv har jag lessnat på det mesta i det här samhället. Det som är mest beklagansvärt är förnekelsen som massor av människor som man åtminstone trodde var normalbegåvade.

Den här gången finns det så många filmer som tagit med mobilkameror av det inte rimligen borde vara några problem att kunna fånga in det här gängen. Den film jag själv såg på FB där en person hade lagt ut en film från Frölundas bilbränder, gick det mycket tydligt att dels identifiera personerna på gångsätt, längd och klädsel. Det var inte bara så som en del media påstod de var maskerade och svartklädda. T.o.m. med blotta ögat går det att göra många upptäckter som särskiljer flertalet av dem.

Sedan är jag rätt övertygad om att ett flitigt filmande borde ha kunnat fånga dels kommunikation mellan de som tuttat eld och i vart fall den person som i den film som finns på FB från Frölunda och som måste ha noterat både ett och annat rimligen. Hon har ju klivit rakt in bland de som senare drar därifrån.

Den som däremot filmat från Frölundas bilbränder och har en signatursida på FB-sida har mer än märkligt innehåll.

Man kan väl bara hoppas att svenska folket fått nog av bränder i sommar och kommer ihåg det även när det är den 9 september.

Jag utgår ifrån att ovanstående avsändare vill göra sig ett namn och därför klipper jag helt sonika in det jag hittat på FB.
Såg en film om Färöarna och isoleringen där. Det var nästan med avund jag låg utfläkt i TV-soffan och betraktade deras liv. Mycket slipper de konfronteras med i sin fullständiga isolering, mer än livets hårda realiteter som det är med att leva i samklang med en dramatisk natur och dit varken flyg eller båt kan landa när hela havet stormar.

Här har vi en annan form av "hela havet stormar". Med ens känner jag mig rätt trött och sliten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar