torsdag 5 juli 2018

Min analys av Vänsterpartiet (V) i Almedalen och deras politik - i juli 2018.

Partiledaren Jonas Sjöstedt (V) inleder hela talet på det värsta sätt man kan inleda ett tal på. Man framhäver sig själv som god och någon annan som ond.

https://www.svtplay.se/video/18352834/partiledartal-i-almedalen/partiledartal-i-almedalen-jonas-sjostedt-v-2?start=auto&tab=2018

Jag behöver inte ens ta upp vem som var Svarte Petter och som var kräkpåse igen.

När han gör det så glömmer Jonas Sjöstedt bort att när invandringen från kriget på balkan skedde så kom folk i arbete tämligen omgående. Nästan i klass som Sveriges tidigare invandring. Finländarna när de kom till Sverige så stod det på den nya arbetsplatsen nästa dag och svenska fick i de i bästa fall lära sig på arbetsplatsen. Invandrarna från Italien som kom till SKF, de stod också direkt ute på verkstadsgolven. De var inne i det svenska systemet tämligen omgående på ett helt annat sätt än som det ser ut idag.

De flesta som kommer till Sverige har inte flytt från något, utan de har flytt till något. Alltför många har överhuvudtaget ingen som helst önskat att inlemmas i den svenska kulturen eller i det svenska samhället. Det har sådana personer som Jonas Sjöstedt inte förstått.

Men nog liknar han mest själv den där Emil i Lönneberga han säger sig känna sig som. Jag höll nästan på att trilla ur TV-soffan, när det framkom att Jonas Sjöstedt inte ens har koll på hur illa ställt det är på matfronten i Sverige.

Förtalar Sverige gör man enligt Jonas Sjöstedt, när man upptäcker hur bristerna blivit så uppenbara och stora att man har svårt att se hur ens mänskliga behov längre kan upprätthållas. Han är ju fullständigt verklighetsfrånvänd!

Till skillnad från Jonas Sjöstedt så tycker jag att Sverige var ett rätt bra land att leva i förr. Vi levde inte i ett land som slitits itu, där så mycket har slutat fungera.

Hur man kan rättfärdiga och lägga dryga 100 miljoner av skattepengar som behövs ute i samhället för att detta spektakel i Almedalen varje år skall kunna äga rum, det om något borde Jonas Sjöstedt och Vänsterpartiet fundera över.

Alla partier har sina hemsidor och sitt fotfolk. Använd det istället och för fram vilken politik man vill föra, jag är kräkfärdigt less på alla som talar mer om andra än om sig själv och vad man vill uträtta och på VILKET sätt det skall kunna omsättas i praktiken, inte att förglömma!

Jag blir enbart förbannad när jag hör detta eviga kräkande på Sverigedemokraterna. Dessutom det här fenomenet i Almedalen varje år och massor av reklampengar, det skorrar falskt så det förslår med tanke på att vi inte ens har pengar till cancervård eller personer med LSS-behov, eller barn som är vår framtid.

Jag vet inte i vilken värld Jonas Sjöstedt lever, men det är inte i samma värld som jag lever i alla fall. T.o.m. när det gäller klimathotet svajar hans argument som ett rö för vinden. Han är ju politiker så han borde väl i egenskap av att sitta i ett regeringsläge förstå bättre vad som är deras uppgift. Istället sett till att jag som svensk medborgare hade kunnat installera en solpanel på min nya byggnad istället för att dra elledningar för att kunna få värme i byggnaden under vinterhalvåret. Jag försökte verkligen, men fick tillslut ge upp. Byråkratin i övrigt var också så överväldigande att jag helt enkelt fick ge upp min ursprungliga tanke över vad den här byggnationen skulle ha för syfte.

Det var min dotter som började närma sig 30 sträcket som ännu inte hade några möjligheter att få egen bostad pga den enorma bostadsbristen med mindre än att hon hade halat upp åtskilliga miljoner för att kunna köpa en lägenhet. Huvudstupa känns det att den egna befolkningen saknar bostad och ändå skall man prioritera människor från andra länder och dessutom pga. en totalhavererad Migrationspolitik, som försatt hela landet i en fruktansvärt ekonomisk situation. Jag är inte så dum så jag inte förstår att Sverige ingalunda går så bra som det sägs.

OM Sverige skulle gå så bra som det sägs, då undrar jag varför det snart inte finns en sjukvård som överhuvudtaget är värd namnet, eller äldreomsorg som gör att de gamla åtminstone kommer i samma nivå och rättigheter som djuren har. Listan därefter kan göras ännu längre.

Det är svårt att förstå när jag lyssnar till Jonas Sjöstedt, som tidvis ser ut som en liten skolpojken som väntar på beröm för vad han nyss har kläckt ur sig, att detta var ett parti jag under många år röstade med. Men då var en helt annan partiledare, där Hermansson var en klar favorit. Det var en helt annan politik man förde då, numera ser man enögt på saker och ting. Tunnelseende och foliehatten på! Nu skrämmer den mig i mångt och mycket dessutom. HUR kunde det bli så? En gång i tiden stod det här partiet folket nära, nu vet det här partiet inte ens hur vanligt folk har det.

Den debatt som sedan följde fick mig att få frossbrytningar. Hur man kan förespråka straffrabatter och minskade straff är för mig en gåta. Det är verkligen att tillskriva mänskligheten mer godhet än som verkligen finns.

Däremot är jag fullständigt på det klara med att hela kriminalvården måste genomsyras av en totalförändring. Man behöver helt enkelt införa kontraktsvård fullt ut. Det skall finnas två val:

1) underteckna ett kontrakt att man skall fullfölja individanpassad behandlingsplan och få en socialt fungerande tillvaro med arbete och bostad för att komma ur kriminaliteten.

Men i samma stund man bryter detta kontrakt, skall fängelsestraffet till fullo sittas av.

Har man statliga verksamheter där man kan jobba sig uppåt i hierarkin är det dessutom stabila företag som har alla möjligheter att både frodas, men även fånga upp alla dessa som arbetsmarknaden inte ser som en tillgång. Det är inte utan att jag slogs av tankarna på en roman av Arto Passelinna. Där kan man verkligen snacka fångad fångvård.

2) Den som inte vill skriva på denna kontraktsvård är det bara ett som gäller. Hela fängelsestrafftiden skall sittas av och några straffrabatter skall det verkligen inte finnas.

3) Detta med kontraktsvård skall inte gälla för grövre brott där livstidsstraffen måste införas igen. Man skall inte kunna avrätta folk och få 7, 8, 9 eller 14 års fängelse som straff.

4) De som inte är svenska medborgare kan med fördel förflyttas till sina ursprungsländer och där kan Sverige hellre betala den fängelseplatsen. Det skulle faktiskt vara en vettigare form av bistånd än som är idag. Gör man sig dessutom skyldig till brott där fängelsestraff ingår, skall man bli utvisad och nekas komma in i landet, på samma sätt som både Kanada och Australien har.

5) Vissa brott som sexualbrott har så hög risk för återfall, att man verkligen måste börja ta detta på allvar och utdöma straffen därefter.

1 kommentar:

  1. Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt i tidningen Land: "Det är ohållbart att varannan mattallrik är importerad."

    SvaraRadera