tisdag 3 juli 2018

Min analys av Moderaterna (M) i Almedalen och deras politik - 1 juli 2018.

Det går till en början väldigt bra att lyssna till moderatledaren, det finns inget i min värld där jag inte håller med honom. Möjligen finns som vanligt avsaknaden av regelrätta handlingsplaner, eftersom det hela har en tendens till ett väldigt ytligt flackande runt på ytan, därför att är han nu så insatt som han vill verka vara så måste han också vara medveten om att socialtjänsten i Sverige i många fall har allt övrigt att önska. Det finns mycket kvalificerade personer inom socialtjänsten, men tyvärr ett överskott av katastrofer och som fabricerar fullständigt mänskliga katastrofer som följd.

Ulf Kristersson har inte något konkret hur man skall ha undervisningen i den svenska skolan. Jag vet verkligen vad som saknas i skolan och dess undervisning, så till den milda grad att jag faktiskt överväger att lyssna till den paneldebatt som anordnas av Lärarförbundet här i Göteborg den 28 augusti kl. 18-20, på Handelshögskolan, eller i vart fall skicka ett mail till närvarande politiker= paneldebattörerna, med mina frågeställningar.

Ulf Kristersson talar inte heller om hur Moderaterna har tänkt sig ställa den svenska välfärden på rätt köl: applåder ger inte högre löner, eller en fungerande sjukvård, eller en fungerande skola, eller en acceptabel äldrevård, eller fler jobb, eller fler bostäder, eller hur man åtgärdar dränaget av Sverige, eller hur man skall sy ihop hela Sverige igen.

https://www.svtplay.se/video/18352822/partiledartal-i-almedalen/partiledartal-i-almedalen-ulf-kristersson-m?start=auto&tab=2018

Men så kommer han till den punkt där det blir absolut tvärnit och som blir fullständigt oacceptabelt för min del, sammanslaget med övrigt flum: Talet om att gå med i NATO där tvärvänder min hjärna och sunda förnuft!

Min röst på Moderaterna skulle innebära ett säkert kort för NATO och över min döda kropp, att jag skulle bistå till något sådant. Krig och upptrappning av medmänskliga kontroverser kan aldrig någonsin gå via en krigsförande verksamhet.

Det blir fler av hans argument som tryter i förstånd. Han är en retoriker i vissa hänseenden en skicklig sådan, men man måste vara något mer än bara det om man vill styra ett helt land och ta ansvar för så många människor.

HUR Ryssland skulle kunna påverka det svenska valet förstår jag verkligen inte hur Ulf Kristersson nu menar. Lyssnar man på vad partiledarna säger och vad den egna hemsidan så fluffigt broderar ur: det har jag valt själv att göra, då kan man inte ens riskera att hamna i någon villfarelse. Läser man vad som florerar på Facebook som är de enda sociala media jag överhuvudtaget nyttjar om än sparsamt, blir man ypperligt tveksam trots den trånga farstu jag har där. Städkvasten står ständigt i ena hörnet och det känns verkligen inte bra.

Det är tyvärr inte bara nazister som plöjer fram och försöker få oss att tycka som de. Utan det kommer också från de "GODA" som agerar mycket märkligt för att framstå som just "GODA".

Jag hoppas att moderatledaren Ulf Kristersson menar att både onda eller goda ingår i den kretsen de tänker åtgärda, som ger sig på demokratins yttrandefrihet. Yttrandefriheten är grundläggande för ett lands varande och överlevnad, när man börjar tafsa på den eller arbetslagstiftningen då har man inte rent mjöl i påsen.

När Ulf Kristersson sedan börjar kräkas över Sverigedemokraterna, då stänger jag definitivt öronen eftersom jag ALDRIG trott på att angrepp är bästa försvar. Hur man på allvar tänkt sig att ha ett land vars viktigaste arbetsplats: Riksdagen, är fylld av personer som inte vet hur en arbetsplats fungerar och skall fungera, då har man också visat så tydligt att det endast är fråga om makt.

I vilken arbetsplats som helst får man sparken om man inte kan samarbeta. Det är helt enkelt skäl för uppsägning. Jag har inte till alla delar gillat alla mina arbetskamrater, men det har varit min förbannade skyldighet att sköta arbetet och lägga undan mina egna synpunkter om vissa personer och vad de stått för. Vi har haft ett uppdrag att utföra och då får de egna synpunkterna stanna där de hör hemma: på HEMMAPLAN inte på ARBETET!

Så tar Ulf Kristersson också upp att någon sverigedemokrat sagt att samer och judar inte är svenskar. Det säger Ulf Kristersson utan den minsta tanke om vad den svenska regeringen har utsatt samer och judar för. Någon vitbok existerar ännu inte över alla övergrepp som skett mot just den egna urbefolkningen, samerna, eller att den svenska rasbiologin försedde Hitler med det redskap han använde sig av med att utrota judar, homosexuella, romer etc. oönskade under andra världskriget. Den vitboken är det bara än så länge den svenska kyrkan som seriöst tagit itu med.

Jag vet vad jag talar om, jag tillhör nämligen gruppen som har ett samiskt ursprung från kvinnorna i min släkttavla. Inklusive den ursvenska, dvs. från den tiden när Finland var Sverige. I mångt och mycket känner jag mig som ursvensk i dess rena ursprung, men det är mycket som gör att jag faktiskt inte alls vill höra till när jag hör vad sådana som Ulf Kristersson ger uttryck för. Det t.o.m. vänder sig i magen när man använder dylika argument.

Ulf Kristersson verkar inte heller förstå att de öppna gränserna och den "fria marknaden" också betyder att man importerar arbetskraft under slavliknande förhållanden och slår ut den egna arbetskraften och de inhemska företagen som inte ägnar sig åt regelrätta smutsaffärer, eller att man för en oansvarlig miljöpolitik med att ta död på alla former av det inhemska, såväl vad gäller företag såsom att den egna matförsörjningen inte ens fungerar längre.

Jag håller med analytikerna efteråt att det var mycket fluffigt och lite egentligen sagt. - Man måste nog bestämma sig på vilken fot man vill hoppa på.

Moderat är i grunden ett adjektiv som menar något som har en rimlig omfattning eller är måttfullt, som i politiska sammanhang kommit att mena måttfullt konservativa. - Det är bara att inse att innehållet ser allt annat än "måttfullt" ut.

Så NEJ TACK, men TACK, det är inte här min röst kommer att hamna i år i Riksdagsvalet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar