fredag 1 juni 2018

Fejkmordet på Arkadij Babtjenko har väl ändå fått världen att sansa sig kan man hoppas. Men den enfaldiga utrikesministern Margot Wallström är genast framme och tycker en massa på twitter.

Det var ju extra roligt att Margot Wallström beklagade sorgen för den "drabbade familjen" till Arkadij Babtjenko. - 

En talesman för ukrainsk polis uppgav att hans fru var i badrummet när hon hörde ett skott. När hon kom ut så såg hon hennes man blödande. Han dog i ambulansen, hette det.


Vår egen utrikesminister Margot Wallström var ju inte sen att elda på rysskräcken, som den svenska regeringen gör allt för att bistå med:


"En röst till har tystats. Förfärad av mordet på den ryske journalisten Arkadij Babtjenko i Kiev — bara den senaste bland oppositionella journalister som har dödats i Ryssland och utomlands. Viktigt att de ansvariga ställs till svars. Mina tankar är med familjen." (naturligtvis har Margot Wallström skrivet på engelska för att räcka ut till omvärlden.)

Jag hoppas att Margot Wallström lärt sig en läxa denna gång, men det är väl för mycket begärt förstås.

Margot Wallström verkar inte heller ha förstått vad som hände i Ukraina, när det eldades bildäck så det stor härliga till av högerextremisterna som var på G. Den ström av händelseförlopp som skedde på och runt Majdantorget i Kiev var det väl knappast någon normal människa som tillslut kunde säga vad som var vad.

Helt uppenbart är ännu inte spektaklet i Ukraina till ända. Sanning att säga har det börjat likna en dålig regisserad spionthriller med ett löjets skimmer över sig. Turerna kring händelserna i Ukraina och Majdan fick mig att definitivt säga upp bekantskapen med den förening som finns, eller i vart fall har funnits här i Göteborg länderna emellan.


Men det är verkligen illa när en svensk utrikesminister bara följer en egen känslostorm istället för att agera utifrån yrkesetik. För mig är det totalt obegripligt att man har en regering som ägnar sig åt twitter, speciellt inte som UD i övrigt verkar vara ett svårare fall av Fort Knox. 


För övrigt tycker det vore på tiden att den svenska regeringen, UD och utrikesministern Margot Wallström lade två pinnar i kors och fick lös den ännu fängslade Dawitt Isaak. Han är den enda svenska medborgare som sitter fängslad som samvetsfånge sedan år 2001!!!

https://sv.wikipedia.org/wiki/Dawit_Isaak

Trots detta illavarslande faktum har det inte hindrat Sverige att ge fortsatt grönt ljus till att ge Eritrea åtskilliga miljarder i bistånd. Det är väl det som kallas "tyst diplomati enligt den svenska modellen"...

Jag kan inte tänka mig att en diktatur som står inför fullbordat faktum, att få miljarder i bistånd indragna om de inte friger Dawit Isaak, inte skulle nog dra åt sig öronen och komma till förhandlingsbordet.


Allt oftare skäms jag som en hund över vad det här landet är kapabelt till att konstruera. Det är illa med ett land som inte kan ställa sig på den drabbades sida: I just det här fallet Dawitt Isaaks dotter Betlehem Isaak, som kämpar vidare för att få sin far frisläppt.

Pratar man vitt och brett om vikten av anhörigförening borde det här vara av prio ett så här efter 17 år, utan att Dawit Isaak ens mötts av något åtal än mindre av en skenrättegång. - DET borde uppröra vår utrikesminister Margot Wallström, istället för att hon ägnar sig åt personliga känslostormar i en illa iscensatt komplott i Ukraina, eller tycka så väldigt mycket för att bistå andra regeringar med dunkla avsikter och som allvarligt hotar världsfreden.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4206&artikel=6967467
 

1 kommentar:

  1. Ingen eritreansk diplomat i Sverige har utvisats!

    Ingen av de olika eritreanska ministrar som besökt Sverige i snart 20 år har förhörts av svensk polis om Dawit Isaaks öde.

    De olika svenska regeringarna har accepterat den tvåprocentiga "tvångsskatten", "diasporaskatten" eller "exilskatten" som Eritreas ambassad i Stockholm räknar ut indirekt med hjälp av Skatteverket, eftersom slutskattsedeln måste redovisas.

    Enligt FN-källor erhåller Eritreas ambassad i Stockholm tiotals miljoner årligen via denna skatteform.

    Sverige fortsätter att ge bistånd till Eritrea via EU.

    Som inte allt detta vore nog ger Sverige ekonomiskt bidrag till en eritreansk kyrka som bedriver propaganda för den förtryckande eritreanska staten.

    Sveriges agerande gentemot en stat som har kidnappat en svensk medborgare är oacceptabelt. Utrikesminister Margot Wallström, om du på allvar menar att Sverige gör allt för hämta hem Dawit Isaak, kan du börja med att sluta tassa för Eritreas diktator Afewerki.

    SvaraRadera