Google+ Followers

torsdag 1 mars 2018

Den sparkade socialdemokratiska infrastrukturministern Anna Johansson - SUCK, nu har hon väl ändå trampat rakt i klaveret igen.

En del saker jag läser behöver jag fundera över. Moget överväga som det heter.

Jag försöker att vara noga med vad jag skriver. Om jag skriver. Jag vill varken såra eller skada. Samtidigt är det mitt fulla ansvar som medborgare i soppan Sveriges Regeringar, att inte vända blicken bort fastän det nu är det är det allra enklaste att göra. Men att inte bry sig är också att ta ställning.

Jag anser att som svensk medborgare har man en plikt och den plikten består av att man inte kan segla under bekvämlighetsflagg för jämnan, hur praktiskt det än kan te sig för det egna navelluddet.


Jag har många gånger undrat över vad Poeten från Jernverket, Stig Sjödin (död 1993), som alltid stod på arbetarnas sida och var hängiven socialdemokrat, vad hade tyckt idag om dagens socialdemokrati där sjuka som på mycket vaga grunder utförsäkras. Kastas in i ett förskräckligt absurdum där det hela tiden är någon annans bord, dvs. ingens bord. U.p.a (=utan personligt ansvar) som det hette förut i verksamheter som jag inte här skall nämna, men ni som är torra bakom öronen förstår vinken och även sammanhangen. De här arma människorna är helt akterseglade och lämnade utanför allt som är rimligt, de halkar även runt inom sjukvården allt är U.P.A.

För den som nu mot förmodan inte är bevandrad i Stig Sjödin skall sägas att han med tiden blev en flitig skribent i pressen och förstod också vikten av att förkovra sig vilket han också gjorde. Flitens lampa brann verkligen i den mannen och klok som en uggla och insikter i verkligheter är nog bara förnamnet av det han ägde insikter och kunskaper om.
 

Inte kan jag sluta att undra vad Stig Sjödin hade skrivit i sina krönikor eller skrifter i dagspress och tidskrifter om han hade levet idag. Hade han gjort som min fd. svärfar gjorde innan han avled, slutade att rösta på socialdemokraterna trots att han var en politikerprodukt han också med en far som varit politiskt aktiv där de arbetat aktivt i kommunpolitiken handgripligen. Jag undrar eftersom socialdemokratin av idag inte ens drar sig för att ge sig på assistansberättigande barn och gamla, sopar backen med fattigpensionärerna som de medverkat till, att det blivit just det: fattigpensionärer trots att de slitit för brödfödan hela sitt liv.

Det räcker inte ens där. Därför att nu står blinda på tur att tillhöra gruppen som blivit socialdemokratins slagpåsar. Människor som har fått betala hög skatt i det här landet hela livet, de lever på undantag. Länge har vi matats med ovettet att Sverige är ett rikt land och att vi kan ta emot många hjälpbehövande. Jag vet inte hur det är med vettet när man inte tar hand om sina egna först och främst. Världen är ond, det finns många orättvisor men är rätta vägen verkligen att man frånhänder sig ansvaret om sina egna. Jag kan för mitt liv inte tycka det.


Om Sverige nu är så rikt, varför har man då misslyckats så fatalt i område efter område. Dessutom signaleras om kraftiga skattehöjningar för att klara utgifterna!

T.ex. trängselskatten i Göteborg den har redan konsumerats i slukhålet "den misslyckade Migrationspolitiken". Varken öppna våra hjärtan eller vidöppen plånbok var någon bra idé, sålunda. Det mest förskräckliga är att Sverigedemokraternas varningsfinger har visat sig vara det enda fingret som förstått konsekvenserna av det herrelösa agerandet. Som grädde på moset: nu är även Sverigedemokraternas sjukvårdspolitik kapad av Socialdemokraterna! Ibland tror jag faktiskt att jag drömmer.

Göteborgs-Posten har gjort om lördagsbilagan "Två dagar" tyvärr inte till det bättre som de tror sig om. Men där var i lördags ett reportage om pappas stackars flicka, den socialdemokratiska politikerbroilern Anna Johansson. Bara första sidan fick mig att brista ut i ett rungande gapflabb samtidigt som det är djupt tragiskt, så skrattet fastnade i halsen. Jiiises... säger jag bara.

Anna Johansson hoppas att IT-skandalen på Transportstyrelsen bara ska vara ett tillfälligt hack i kurvan på hennes politiska karriär. - Ja, du läste rätt!

Det där tillfälliga hacket, består faktiskt av att den här gången har hon skitit i det blå skåpet rejält, men själv förstår hon pga bristande insikter och kompetens inte ens allvaret. Det gick ju an att sitta i Göteborg och se förvånad ut över att hon hade attesterat räkningar i egenskap av styrelseordförande i det kommunala bostadsbolaget Bostadsbolaget,
attesterade felaktiga kvitton för bolagets VD, eller utan att ens blinka drog in platser för äldrevården. Anna Johansson tyckte att man kunde fösa runt åldringarna helt hjärtlöst, som en bunt boskap under deras sista tid i livet. Jag lyssnade på ett radioprogram där Anna Johansson medverkade om omflyttningarna och neddragningarna och det vred sig runt i magen på mig över att bara behöva höra hennes argumentation. Hade jag inte vetat bättre hade jag trott att det var grushögar som skulle flyttas runt hon pratade om. Tidningarna var fyllda av hemska berättelser om vad åldringarna möttes av. Det är verkligen att ha distanserat sig från sina medmänniskor. Det finns inget medmänskligt i ett dylikt handlingssätt och även om jag förstår att hon är en politisk produkt hjälper det inte, jag finner inget försvar för hennes handlingar.

Värre skulle det också visa sig att bli när Anna Johansson kommit upp sig i smöret. Handplockad av den gamle fackpampen, dunk dunk i partiryggen och raka vägen in i regeringen på en tung post. Vi var nog många som höll på att trilla baklänges på våra stolar och anade att katastrofen bara fanns runt hörnet och mycket riktigt:


Medverka till brott som riktar sig mot Rikets säkerhet och t.o.m. röjda sekretessbelagda uppgifter förlagda utomlands, det var däremot en otippad kaliber som Anna Johansson inte kan skylla på det faktum, att hon saknar alla former av insikter av ett dylikt arbete. Jag tror att om man skulle presentera det scenariot för högstadieelever, hur skoltrötta de än må vara, så skulle de förstå kalibern.

Å andra sidan säger sig själv att har man som Anna Johansson som 18-åring gått hemma med sitt första barn och behövt intellektuell stimulans och därför sökt sig till broderns nybildade SSU-klubb, som 26 åring och tvåbarnsmor alltjämt arbetslös och två barn till har tillkommit och i vilket hänseende eller i biografin orkar jag inte ens sätta mig in i, men resten förstår jag precis hur det gått till: Fritidspolitiker och naturligtvis dotter till goa gubbars Göteborg, Göran Johansson, den socialdemokratiske mannen som ägde Göteborg och gjorde som han ville, det är ju så de fungerar när de väl sitter på de höga hästarna. Han har naturligtvis bidragit till hennes karriär, därför att Anna Johanssons meriter är att hänföra sig till det s.k. Kunskapslyftet för långtidsarbetslösa där hon gått ett par kurser. Nej, med bästa vilja i världen kan man inte göra stora vågen över politikens inavel.

Jag vill inte ringakta någon pga. bristande skol- eller studiegång, men i mina ögon efter ett helt yrkesliv i högt som lågt och med ett brett engagemang i samhällssystemet sedan barnsben kan jag bara konstatera det varje normal människa med någorlunda yrkeskompetens besitter, det är faktiskt under all kritik att dessa politiska embryon skall sitta och styra Sverige. 


Jag törs faktiskt lova att jag skall käka upp min röda vårhatt med ketchup om Anna Johansson ens förstår vad hennes kunskapsblottor egentligen är och har fått för följder för Sverige. Hon säger sig välkomna det kommande KU-utskottets förhör med henne, bara det uttalandet gör ju att varje normalfuntad människa förstår hur illa ställt det egentligen är.


JA, jag struntar i hur många mer/fler som är involverade därför att sanningen kommer att än en gång mörkas för oss medborgare! Det har aldrig någonsin fått en sådan rasande rättslig prövning utan möjligheter till ett normalt rättsförfarandet. Det finns ett mindre smickrande ord för dylik maktutövning.
 

och... NEJ! Jag är ju inte så dum att jag inte förstår att även statsministern Stefan Löfvén också är insyltad ända upp till halsmandlarna. Han kan inte med berått mod försöka förmå oss att tro, att han sitter och beviljar en lön retroaktivt för generaldirektören vid Transportstyrelsen, Maria Åberg, när hela hennes brottsliga övertramp redan har uppdagats. Ingen skall ens försöka sig på att påstå att Stefan Löfvén inte kände till vid tidpunkten när han satt med i löneförhandlingarna, som t.o.m. rörde sig om en retroaktiv lön! Den som vet hur en löneförhandling går till förstår också vad jag menar och vet också att Stefan Löfvén varit medverkande i så många löneförhandlingar, att allt faller på sin orimlighet att han inte skulle ha känt till de rätta förhållandet kring löneförhandlingen.

Det är också den enda merit Stefan Löfvén faktiskt har att han varit och som inte skall tas ifrån honom, att han varit förbundsordförande i IF Metall. Men något statsministerämne är han verkligen inte och några studier att tala om är det verkligen inte. Stefan Löfvén har inte ens lyckats fullfölja de mest enkla utbildningarna. Det enda han förmår är att låta som en grammofonskiva som hakat upp sig vid de få framträdanden som han har funnits med i. - Jag har redan recenserat hans medverkan i SVT:s "Veckans Brott",  jiiiises säger jag bara, han var inte ens påläst än mindre visste han vad det handlade om. När man börjar yra om och om igen om arbetsmarknadspolitiska åtgärder - i Veckans Brott - då är det så pinsamt att man rodnar å hans vägnar!

Stefan Löfvén lovar också högre löner och fler poliser, inte ens medveten om att var tionde polis lämnat yrket! Nyss var han i Gällivare och höll ett Marantaliknade möte för troende socialdemokrater. Jodå, det var guld och gröna skogar i det löftesrika igen. Men vän av ordning kan inte undgå att ställa frågan: vem vill ens arbeta som blåljuspersonal som har ett fruktansvärt facit pga. den havererade migrationspolitiken och laglösheten som är ett faktum pga. den politik som förts i decennier.


Nu reser Stefan Löfvén land och rike runt och fortsätter med sina framförda floskler. Nu senast utlovade han 14 000 nya tjänsten inom vården. Vän av ordning undrar hur han kan utlova det, när personalen lämnar sina tjänster pga. dåliga arbetsvillkor. Det kan man ju hänföra direkt till LO som gick bakom ryggen när sjuksköterskorna strejkade. LO gjorde upp med arbetsgivarna bakom ryggen på de strejkande sjuksköterskorna. Jag blir ibland smått kräkfärdig när jag tänker så långt ifrån det är från de som en gång i tiden var riktiga socialdemokrater. Sådana som Stig Sjödin, som ansåg sig vara en produkt av socialdemokratin.

Man talar om USA:s vansinniga summor i samband med presidentvalen, men det som socialdemokratin och moderaterna tycker sig kunna slänga ut på ren valpropaganda får mig att känna ren och skär avsky. De miljonerna kunde användas till bra mycket större och mer behjärtansvärda ändamål, än att bara ägna sig åt kampen att hålla sig kvar vid makten. Jag bara hoppas att de båda största idiotpartierna åker på pumpen rejält och att svenska folket tänker efter före de går till valurnorna.


Vad hade Stig Sjödin, arbetarklassens röst sagt om detta vansinne till valpropagandans kostnader. Han ägnade många år åt att förkovra sig och det jag talar om är definitivt inget häcklande av någon "arbetarklass", utan vad uppkomlingar blir när de tar på sig för stor kostym. Dessutom hade Stig Sjödin något som jag tilltalas av och som socialdemokratin av idag är helt i avsaknad av: humor!

Vem minns väl inte ett moderat budgetförslag som Stig Sjödin kommenterade med: "Herr Bohman kommer med så geniala lösningar att endast den som bär huvudet under armen kan tro på dem. Man sänker inkomsterna så att man får råd med mera utgifter. En Flintskalligare ullgris har vi aldrig sett".


Det är ungefär där som dagens socialdemokrati befinner sig. Fastän det är även en underdrift. Det är betydligt värre än så, eftersom det finns alldeles för många affärer: de myckna affärerna före IB-affären, Geijeraffären, Krigsmaterielinspektören Carl Algernon som blev mördad för att han visste för mycket, inte känd som någon affär, men vi med gott minne minns hur det hela ingår i turerna kring Palmemordet och bra fler besvärande omständigheter finns.

Jag tror att den nye förundersökningsledaren
Krister Petersson i Palmemordet redan är på det klara med hur saker och ting förhåller sig, men likt Leif GW Persson tvivlar jag på att han skall kunna ta sig ur mörkret fram till en rättegång. Det är alldeles för mycket som tystas i det här landet, man håller hårt om sanningen och framförallt att den inte skall komma fram.

Det är en mörk fläck som sprider sig och vuxit sig allt större, det värsta är att de här djupingarna tror på fullt allvar, att alla kan duperas, ljugas fulla, manövreras och manipuleras bort. Men det är inte så det fungerar: oförrätter går inte att tvätta bort. Jag undrar vad Stig Sjödin hade kunnat skruva till om dagens makthälsotillstånd i vårt vackra land. Men nog om det nu för att inte störa nattens (förhoppningsvis: sömn) man kan aldrig så noga veta vad den skall bestå av, spotta blod eller vanka runt med smärtor, eller drömma om något trevligare innan fredagen står inför dörren.


Dock är jag mycket svag från Stig Sjödins mustiga anekdoter från hemstadens järnverk, när någon av hans figurer vem det nu var har jag glömt men någon av dem frågar i vart fall i bruksboden:
- Har ni grisfötter?
- Näe, men vi har klackjärn till skitstövlar. Vad jag vill säga med det. Ja, fundera på det du....5 kommentarer:

 1. http://www.gp.se/ledare/teodorescu-m%C3%A5ste-man-vara-frisk-f%C3%B6r-att-vara-sjuk-1.5250561

  ang blogginläggets innehåll och hur det står till i landet Sverige

  SvaraRadera
 2. Precis den situation jag nu försökt att beskriva 1000 gånger! De "fina" socialdemokraterna vill ta ut mer skatt men man har inte ens en grundläggande sjukvård att erbjuda.
  Det är ju bara Guds försyn om det barnet inte fått syrebrist i hjärnan. Nyss kunde man läsa hur platsbristen gjort att ett litet barn fått just precis det därför att man inte kom under NORMAL sjukvård.

  HUR illa det här är hoppas jag innerligen att varje tänkande människa kan inse och förstå. Jag är också glad och tacksam att Alice Teodorescu orkat skriva om vad som hon själv och sin lilla baby har blivit drabbad av. Situationen i Sverige är förskräckligt allvarlig, när man kan från regeringshåll ösa pengar på sig själv men man lämnar hela den svenska befolkningen åt sitt öde pga. att man själv vanskött Sverige med det alla allvarligaste.

  Dagen efter kunde man läsa ännu en pamflett från ett par göteborgssocialdemokrater på insändarsidan. De borde förses med tvångströja! Det borde vara straffbart att ens framför några dylika floskler:"Vi inom regionpolitiken".... vadå VI INOM REGIONPOLITIKEN. De inom regionpolitiken äger inget förstånd överhuvudtaget. Rullas i tjära och fjädrar vore lämpligt straff för dem som misskött sjukvården så förskräckligt, att det snart inte existerar någon sjukvård.

  Här i Göteborg har man inte ens dagis/förskoleplatser att erbjuda, inte ens för ensamstående föräldrar! - I min värld kan det knappast bli värre än det som nu är. Sedan får man väl kalla det för fake news eller vad som helst, men den gubben går jag i alla fall inte på. Dum må jag vara men helt korkad är jag ännu inte.

  De etablerade partierna som suttit vid makten, de kan känna sig blåsta på min röst inför höstens val om det så blir det sista jag gör i det här livet!

  SvaraRadera
 3. https://www.equalsthlm.se/artiklar/15-minuters-lakarbesok-gav-sonny-diagnosen-antisocial-personlighetsstorning-och-stangde-honom-ute-fran-stockholms-psykiatri/

  Det verkar som om patienterna är helt rättslösa och en läkares ord trots felaktiga journaler gäller. Läste också att Sahlgrenska har anställningsstopp, hur rimmar det med statsminister Stefan Löfvens propagandaresa runt om i Sverige där han lovar guld och gröna skogar bara han får sitta kvar vid makten.

  SvaraRadera
 4. det här låter som en diskussion vid mitt köksbord.

  Självklart går det inte ihop med anställningsstopp vid SU och statsministerns valpropagandaresa. Stefan Löfvén är lika nedsläckt som resten av de som är politiker och som har hand om vår sk välfärd.

  När de nu kommer med så utmärkta förslag som att legitimation skall finnas på yrken, så vore det ju önskvärt att de kunde börja med en politikerlegitimation. Man borde faktiskt kunna kräva att de åtminstone vet hur det fungerar ute i ett samhälle. Politikerbroilers har jag fått nog av!

  SvaraRadera
 5. Vad gäller min åsikt om journaler är den redan välkänd. Det borde vara förbjudet att skriva vilken dynga som helst i journaler. Patienterna har dessutom inga möjligheter att få felaktigheter raderade!

  Så... är du nöjd med min åsikt...

  SvaraRadera