Google+ Followers

lördag 20 januari 2018

USA är bankrutt - själv undrar jag vilka konsekvenser det kommer att få för resten av världen.

Kommer det nu igen att bli som det blev år 2008-2009, när det mesta stod på näsan. Den omfattande finanskrisen ute i världen initierades den gången av finansbubblan i USA. Vad kommer som ett brev på posten denna gång, eftersom vi här i Sverige har anammat denna form av undermåliga politiska samhällsansvar?

Det som nu händer i USA känns inte som om det bara kommer att beröra USA, där alla federalt finansierade myndigheter som inte anses samhällsviktiga stängs och att de anställda tvingas till ledighet utan lön.  https://sv.wikipedia.org/wiki/Kategori:USA:s_federala_myndigheter


Man kan befara att det är nog inte bara i de federala finanserna som kommer att drabbas, eftersom allting tycks vara relativt och vad man i USA menar med samhällsviktiga, det låter också oroväckande, eftersom man alltid högprioriterat alla krig som man fört runt om i världen.
http://watson.brown.edu/costsofwar/
 


Klart är i vart fall att i min värld är en triljon, 1 000 000 000 000 000 000, helt obegripliga summor, eller ens att samma antal kan anges som en "miljon biljoner" eller en "miljard miljarder". 

När man då ligger på något som svingat sig över fem triljoner enbart för att skapa elände runt om i världen är det för mig helt obegripligt hur dessa oansvariga människor har fått hållas.

Nu känner jag verkligen att favoritmantrat som alla USA:s presidenter brukar säga "God bless America" bör ändras till Gud bevare oss från människor, som låter framtiden komma bakifrån.

 

Helixnebulosan (snarlik Ringnebulosan och Hantelnebulosan) har på grund av den vinkel vi betraktar den fått smeknamnet ”Eye of God” (Guds öga).
Foto här taget i infrarött av NASAs Spitzerteleskop och inhämtat från Wikipedia.

- NASA som är en av alla dessa berörda federala myndigheter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar