tisdag 10 oktober 2017

Beväpnade begravningsgäster på kyrkogården i Malmö allt vanligare.

Den enormt vackra akvarellen "I sorg" av Anders Zorn, får mig att tänka på att inte alltför länge sedan handlade en begravning om mänsklig värme och närhet.

Inte nu. Nu är det skottsäkra västar och bärande av vapen som fått kyrkogårdsförvaltningen att vilja utbilda de anställda för att de skall kunna hålla begravningar.

- VADÅ, behöver de gå någon kurs i hur man ringer 112 till polisen, eller vet de inte att bära vapen är inget man kan göra, om man inte är polis förstås, tänkte jag lätt förvirrad som jag nu är innan Koffeinet haft sin verkan om morgonen.

Men efter att ha googlat lite insåg jag att det var inget dåligt första aprilskämt så här mitt i oktober. Utan det var på högsta allvar!

http://www.skd.se/2017/10/08/okad-risk-for-att-begravningsgaster-bar-vapen/

Sedan är det ett känt fenomen att det blivit alltmer riskfyllt vid sjukhusens akutmottagningar, både i Malmö och i vart fall Göteborg (Sahlgrenska). På den sistnämnda platsen har man fått både bygga om och ändra rutinerna helt och hållet efter diverse turbulens där säkerheten blivit helt ohållbar för de anställda. Besöka akuten vid Sahlgrenska är i dag som att besöka Fort Knox, med all rätt, vill jag tillägga. OM den saken, att ha en arbetsgivare som inte ser till personalens säkerhet, vet jag personligen tyvärr en hel del om. Den kom att drabba mig själv för resten av livet.

Eftersom nu Regering och Riksdag är helt handlingsförlamade i de flesta situationer, har jag ett nytt och dramatiskt grepp: Skicka de här juvelerna på prickskytteutbildning, de skjuter ju så jävla illa, att det är hög risk för allmänheten att bli träffade istället för att de skjuter varandra.

OM jag är ironisk? NÄ, inte det minsta! Jag har bara lessnat över hur den undre världen helt och hållet har fått ta över samhället. Vi har lagar men de lagarna behöver inte följas i något hänseende helt uppenbart. Korruptionen är dessutom numera så utbredd i samhället att det har redan gått åt pipsvängen.


Ännu en till i den långa raden av korrupta verksamheter är Naturhistoriska museet i Göteborg. 
- Kan väl ändå inte vara möjligt, svarade jag en tungt suckade Herr H, när han satt och hummade med Göteborgs-Posten uppslagen vid frukostbordet. För det mesta läser han tidningen tyst, han bara grymtar ibland. Men ibland silar det ut genom foderluckan vad han läser om. Som imorse när han läste om den solklara korruption vid Naturhistoria museet i Göteborg, som istället av de ansvariga omskrivs som "tradition". 
- Men vad kan de ha gjort då, undrade jag, snott några benpipor från någon uppstoppat djur och sålt som afrodisiakum?

Men riktigt så var det ju inte. Människor som aldrig fått lära sig att skilja på ditt och mitt och andras, verkar numera vara en utdöende skara. Man får bli riktigt förvånad om någon sköter sitt jobb, eller skulle råka ut för nesan att bli degraderad, eller rent av få avsked på grått papper, utan fallskärmar på omåttliga summor.

http://www.gp.se/n%C3%B6je/personal-p%C3%A5-naturhistoriska-museet-utreds-f%C3%B6r-korruption-1.2673131 


Men det är väl de där jävla Sverigedemokraterna fel det också! 

OM jag börjat svära mycket?

Ja, jag har ju sett och hört hur man skall göra, när man är med i Radio och TV. För att inte tala om när man får något pris och är med på en prisutdelning. Då skall man svära så in i hellvitta. Var och varannan mening skall vara fylld av svordomar oavsett om det hela går av stapeln bland människor som är uppklädda till tänderna och det hela mer påminner om en fin galamiddag.

Jag har dessutom ett skrapladdat förnamn (visserligen på engelska) så jävlas inte med mig, för då jävlar i min lilla låda skall du få se på andra bullar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar