tisdag 26 september 2017

Förvaltningsrätten valde att korta ner Nordiska motståndsrörelsens(NMR:s) demontration samma helg som Bokmässan i Göteborg pågår, 29 september - 1 oktober 2017.

Det är långt ifrån alla gånger jag förstår Förvaltningsrättens resonemang, men den här gången gör jag det i allra högsta grad.
Många är de som vill dra nytta av Bokmässans upparbetade marknadsvärde, som i det här fallet som tagits upp i Förvaltningsrätten: ett politiskt parti, NMR. Men det är NMR inte ensamma om. Även de s.k. kultiverade högdjuren vill också slå slant av Bokmässans marknadsvärde. Både parti och de kultiverade högdjuren vill göra det - helt enkelt få gratis reklam för sin sak.
http://gun-m-ek.blogspot.se/2017/04/bokmassan-i-goteborg-2017-nu-strid-har.html


Hade de haft egna ryggradar hade de valt ett helt annat tillfälle!

Jag är av den åsikten att man aldrig någonsin skall dubba på yttrandefriheten, oavsett hur mycket jag än må ha egna åsikter om någons åsikter och särintressen. Därav anser jag att det är fullständigt rätt att ge NMR möjligheter till sin demonstration, vad det nu än är för budskap de vill nå fram med, så länge det inte tarvar på de lagar vi har. Demonstrationer som sökts och beviljats lagenligt är helt ok för min del. Där ingår inga som helst spontana motdemonstrationer av meningsmotståndare.

Men sanning att säga förstår jag mig inte på den enorma mediabevakningen och de s.k. motdemonstranterna syften. Själv skulle jag inte ens drömma om att gå dit, vare sig till NMR:s demonstration, eller något som den självutnämnda kultureliten anordnat.

I min värld är det väldigt enkelt: Ingen medverkan/närvaro - ingen framgång och vi får behålla den yttrandefrihetslag vi skall värna om med näbbar och klor!
Det hela är en väldigt enkel ekvation i min värld, som alltjämt är övertygad om att land skall styras av de lagar vi har här i Sverige. När saker och ting övergår till godtycke är det aldrig hållbart. Samhällets sorgliga övergrepp talar också för att jag inte har fel.

Medmänsklighet startar alltid inifrån det egna jaget. Som liten lärde min mamma mig något väldigt väsentligt om människor, som jag burit med mig hela livet. Hon hävdade att man aldrig kan fordra mer av sina medmänniskor än det som deras egna utveckling har hunnit. - Det är och förblir en hållbar sanning.

Själv har jag haft förmånen att hyfsat fått vila ifrån all turbulens och dårskap, som tycks snurra på i allt snabbare takt av allehanda slag både i lilla Göteborg men i allra högsta grad varthän ute i världen. Det är anledningen till att jag inte varit speciellt aktiv på min blogg, men jag har inte några intentioner om att lägga ner den, även om jag ser att den tycks kunna leva vidare utan min vidare inblandning.

Jag får känna mig djupt tacksam över den tidigare Italienresa, ännu en ikonmålarkurs i Valamo kloster, som jag nyss återvänt från och mitt i sommaren, en liten trip i sommar-Sverige tillsammans med Herr H och ett av de yngre förmågorna. Det är inte alla förunnade att kunna ha det och det är jag starkt medveten om. Mina båda fötter står ännu väl förankrade i jorden.
 

Det har inte varit helt fritt ifrån tankeställningar under den här tiden, eftersom det är ett otäckt tidevarv vi lever i och naturligtvis påverkar det även mig i allra högsta grad. Tankar om den där öde ön kommer allt oftare, men det är en utopi det också. Om inget annat så av rent praktiska skäl. Jag vet att det också är svårt att leva i sin egen lilla bubbla utanför allfartsvägarna och jag vet sanning att säga inte om jag skulle i själ och hjärta önska mig det som ett normaltillstånd.

Men visst tänker jag allt oftare på en av mina barndomsvänner, som alltmer dragit sig tillbaka till sin lilla stuga i fjällvärlden. Hon besöker numera bara sin lägenhet i tätorten för att bunkra upp och tvätta kläder och annat av lite mer praktisk natur.


4 kommentarer:

  1. intressant lördag i blöteborg:
    NMRdemonstration + motdemonstranter + säkert ett knippe med individer av dunkelt inslag + fotbollshuliganer på Ullevi + bokmässebesökare + antibokmässebesökare + liseberg + lite annat smått och gott vid samma tidpunkt=det är väl bara skyfall som kan kyla av den sagolika uppbyggda krutdurken, eller?

    SvaraRadera
  2. Ja, ungefär så.

    Jag och dottern kom ut från tandläkaren intet ont anande på Avenyn under Göteborgskravallerna och det tänker jag inte riskera att uppleva en gång till = Dårarnas paradis!

    https://www.youtube.com/watch?v=ANgr4QiLnXA
    ca. 9 minuter in på klippet var det som mötte oss!

    Det riskerar jag under inga omständigheter att uppleva igen. Tacksam är jag för de poliser som hjälpte mig och dottern att fly därifrån.

    SvaraRadera
  3. för eller emot nazister?

    SvaraRadera
  4. För eller emot? Tycker nog att jag svarat på den frågan vad jag tycker om ALL extremism, eller övergrepp på sina medmänniskor och oavsett från vilket håll det kommer ifrån.

    Vi har ju lagar att följa så det borde inte vara något problem, problemen uppstår när samhället inte följer de lagar man har instiftat och som gäller alla oavsett om man sitter i Regering, är generaldirektör eller lever på samhället, eller som jag bara tycker att det gått skarpt utför både för rättssamhället och samhället i stort.

    SvaraRadera