torsdag 27 juli 2017

Presskonferensen som den pressade statsministern Stefan Löfvén höll idag, fick mig faktiskt att bli lite imponerad.

Inte för ett ögonblick tror jag att den nya Regeringen är ett utfall av Stefan Löfvéns egen tankeverksamhet, utan vittnar istället om att han har en stab med riktigt duktiga människor omkring sig.

Jag skall säga att jag blev inte var så lite förvånad över att finna att Socialdemokraterna i Sverige nu har kapat Sverigedemokraternas käpphästar rakt av och gjort till sina egna!

Det hela hade kunnat bli riktigt bra, OM det inte hade varit för att Stefan Löfvéns harm över Sverigedemokraternas Jimmie Åkessons uttalande om Stefan Löfvén och hans ministrar, som befunnits med hela handen i syltburken, hade trillar igenom maskorna och kommit över Stefan Löfvén läppar under presskonferensen.

Det är föga passande, eller ens trovärdigt att kasta skit på budbäraren, som talat om vari problematiken i Sverige finns och vad som måste göras!


Så sorry, statsminister Stefan Löfvén kommer även i fortsättningen sitta med dumstruten på huvudet för mitt vidkommande. 

Något vidare statsministerämne är han verkligen inte och kommer aldrig heller att hinna bli! Hade han låtit bli att överhuvudtaget nämna Alliansens eller Sverigedemokraternas misstroende som var aviserat, då hade han kunnat klara hela vägen. Men just det här draget han nu gav fritt utrymme för, just det gör att han bevisar att han verkligen inte är rätt man på rätt plats. Han hör alltjämt hemma i det fackföreningsledet han är sprungen ur och där man talar fritt och grovhugget.

Det här anstår helt enkelt inte en statsminister!

Det är bra att han lyckades hitta nya ministrar som OM de bara gör hälften av vad de på presskonferensen utlovade är på rätt väg för Sveriges räkning.

Men statsminister Stefan Löfvén sitter alltjämt med Svarte Petter på hand= försvarsministern Peter Hultqvist! Hade statsministern och hans rådgivare gjort det kloka valet att även byta ut honom, hade det här nog kunna gå vägen. Nu tror jag att stormen inte är över ännu på långa vägar. Det kan t.o.m. dra med statsministern Stefan Löfvén i slutändan. Det finns alltför många besvärande saker kvar som kommer att kunna leda till Stefan Löfvéns eget fall.

Fingrarna har varit djupt nedstoppade i syltburken i den värsta härva som riktat sig mot Rikets säkerhet.

Det finns alltjämt mycket besvärande omständigheter som inte går att förbise: Regeringen höjde Maria Ågrens lön mitt under den pågående åklagar/polisutredningen. - Det framgår av huvudprotokollet från regeringssammanträdet torsdagen den 5 maj 2016. Av det protokollet framgår att 21 ministrar var närvarade vid sammanträdet, som dessutom leddes av statsminister Stefan Löfven! Med vid sammanträdesbordet fanns både infrastrukturminister Anna Johansson, försvarsminister Peter Hultqvist och inrikesminister Anders Ygeman.  

Inte helt oväsentligt är i det sammanhanget, att formell anmälan upprättats av Säkerhetspolisen 26 januari 2016 mot Maria Ågren. Verkar ju mer än märkligt att man inte ens skulle ha nämnt att hon var under utredning av SÄPO, innan man beviljar henne en rätt kraftig löneökning på den redan höga lönen, dessutom retroaktivt från 2015!

Sedan är det rätt märkligt att man efter att man skilt Maria Ågren från hennes post vid Transportstyrelsen överfört henne till den s.k. elefantkyrkogården på Regeringskansliet och först måndagen den 24 juli 2017, när snaran dragits åt kring Regeringens IT-skandal, anmäler man henne till Statens Ansvarsnämnd. 

HÄR luktar det skunk långa vägar!

Inte blir stanken mindre när man inser att Maria Ågren solklart särbehandlats av Riksenheten för Säkerhetsmål, vars chef besvärande nog är självaste Riksåklagaren, det är en allvarlig fråga som måste få ett rimligt svar. Kan en överklagan av hennes strafföreläggande handläggas av Riksåklagaren?

Det här påminner starkt om en annan kammaråklagare som både åtalade och inte minst förlorade ett mål i Kalmar tingsrätt där han åtalat en bortförd kvinnas adoptivmor för hot. Men i nästa handrörelse lade ner förundersökningen gällande människorov av den multihandikappade kvinna, som olovligen hade bortförts från sitt och adoptivmoderns hem av s.k. "myndighetspersoner", helt i strid mot lagen och där det saknades ett beslut om omhändertagande av den multihandikappade kvinnan!


 - Den kvinnan har ännu inte frigivits från en tvångsvård hon blivit återförd till och som upphörde på 90-talet! Hon har dessutom helt hjärtlöst kringskurits sina möjligheter att ha normala relationer till sin egen familj, såväl biologiska som adopterade!

Men det är ingen som bryr sig om den här kvinnan som olovligen blivit bortförd, hon är ju "bara" en multihandikappad kvinna, som inte kan göra sig förstådd, speciellt för de som inte ens vill förstå henne! Spelar man korkad och dessutom i egenskap av myndighet inte ens drar sig för att vilseleda tillsynsmyndigheten länsstyrelsen i Östergötland, funkar det utmärkt. Min tilltro till svenska myndigheter och myndighetspersoner är allt annat än bra längre.

Sedan att behöva uppleva att man från Regeringsnivå är insyltad i något som bara känns som ett utdrag ur Kafka, känns verkligen inte bra.

Därför att samma kammaråklagare, Ewamari Häggqvist, som belagt Maria Ågren med ett strafföreläggande få fnuttiga 70 000:-trots att Maria Ågren erkänt och vidgått att hon gjort sig skyldig till detta brott att hon gjort allvarliga lagöverträdelser.
Man bör ha i åtanke att det är ungefär en halv månadslön för hennes del och att man i normalfallet dömer ut strafföreläggande för snatteri och att bära kniv offentligt, då blir det väldigt märkligt - men samma skit var det ju med domen mot Mona Sahlin, som upprättat ett falskt intyg m.m.  Den där likheten inför lagen, den verkar vara allt annat än likhet inför lagen. 

Eller vad säger Jan Guillou om den saken? Jag väntar med spänning vad som skall komma över hans läppar, med tanke på att han faktiskt bara var journalist, han och Peter Bratt i IB-affären och blev upphämtad av SÄPO och konsekvensen blev: Gå direkt i fängelse utan att passera Gå.

Det kan inte få annan konsekvens, att antingen måste man förklara Maria Ågren intelligensbefriad, vilket blir rätt svårt med tanke på hennes CV, eller så får man förklara hur det kommer sig att samma kammaråklagare under samma period har ett mål i Attunda tingsrätt, där en 20-årig man stod åtalad och där brottsrubriceringen klassats som förberedelse och som enligt åklagaren allvarligt hade kunnat skada Sverige men det ledde till åtal i tingsrätt!

Nu tror jag i och för sig inte på fru Batra, som statsminister och jag vet inte om jag känner sådant förtroende för de personer som Alliansen skyltar med. I mina ögon är det bara same shit just differens name.


Trött, innerligen trött är jag på allt politiskt tjäbbel och spel bakom kulisserna, myndighetsmissbruk etc. Jag önskar bara att man kunde sköta det här landet och inte styra det rakt in i fördärvet. Människors lika värde är en värdegrund för min del och det är inte floskler utan för mig är det en verklighet, även om jag med ålderns rätt förstått att det är en utopi!


Bild: Björn Olsson, fotograf.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar