Google+ Followers

söndag 23 juli 2017

Rikes säkerhet värderas till 70 000:- av åklagare och helt uppenbart är SÄPO med på den uppgörelsen! - Ok då vet man vad det står på prislappen för konungariket Sverige.

I ljuset av det här blir det svårbegripligt, att sådana som Stig Bergling, Stig Wennerström för att inte tala om hela IB-affären, då Jan Guillou och Peter Bratt fick krypa in och skaka galler för något som måste te sig som en sommarbris mot för vad som nu har utspelat sig, när hela Sverige lämnats för vidöppen ridå.

Nej, jag skall inte ens föra Dan Eliasson på tal, det är givet vilken stol han sitter på: det här hade jag ingen aaaaning om!

Men det går faktiskt inte att göra annat än att häpna över vilken fullständig inkompetens som styr det här landet.

En infrastrukturminister och en inrikesminister, som ljuger allt vad tyget håller. Personal vid Transportstyrelsen som fått uppmaningen att hålla käft, när de protesterat! 

En statsminister som vägrar svara, utan grottar ner sig i navelluddet: han är varken med på Almedalsvecka eller något annat, han reser runt och har lite fridsam kuckelimuck efter eget tycke! Sedan semesterstänger han företaget Sverige. Han firar sin 60 årsdag och skall inte störas av att den absolut värsta skandalen i svensk historia. Han låter sig inte bekommas. Finns det överhuvudtaget något normalt i ett dylikt beteende?

Självklart har statsministern också varit informerad om denna sk. upphandling och naturligtvis även konsekvenserna. Förskräckligt vore det annars! Ingen i hela världen skall kunna få mig att tro att om Anders Ygeman känt till det här eländet för 1 ½ år sedan, så lär varken Anna Johansson, eller statsministern Stefan Löfven svävat i okunskap om det hela. - Fråga är väl snarast vilka mer som suttit inne med facit?

OM de politiska partier som nu sitter i opposition, men faktiskt också de som sitter med på regeringsskutan inte agerar nu heller, kan de lika gärna klappa ihop hela den här lekstugan!

Varenda människa med någon form av utbildning och medvetande vet att det som nu har hänt saknar motstycke inom svensk historia. Inte ens de gamla krigarkungarna, som levde i sin egen lilla värld kan tillnärmelsevis framstå så fullständigt inkompetenta, som denna regering har lyckats klara av.

Nu vill jag verkligen inte höra några floskler som "vi skall se över våra rutiner"! DEN gubben går inte hem hos mig och jag hoppas inte hos någon annan heller, som påstår sig besitta någon form av förstånd.


Hej, ni som tror att mitt passfoto och körkortsfoto liknar mig i alla nuvarande tillgängliga register, ni tror fullständigt fel. Här får ni en liten uppdatering från i lördagsmorse vid frukostbordet alltjämt iklädd nattsärken, när mobilkameran hade ställt om sig till Selfies. Något som jag inte brukar ägna mig åt överhuvudtaget. För övrigt är det nog inte så väldigt många register som är med sanningen överensstämmande, det var de i alla fall inte sist jag kollade av dem.
Men jag är fortfarande inte spion, det var inte mina föräldrar heller, de liksom jag värnade om det här landets säkerhet - något som den svenska Regeringen också borde göra och inte minst de myndighetspersoner, som är satta att värna gällande lagar!

Landet skall med lag styras - det har vi bestämt för mycket länge sedan och då skall man inte hitta på något eget hela tiden, att krypa under radarn med. Hur vämjeligt genant det nu än är som har kunnat inträffa. För inträffat har det faktiskt gjort!

2 kommentarer:

  1. Statsministern kallar det hela "haveri". Nu är det bara att invänta vad oppositionen tänker göra, men de lär väl valsa med. De saknar väl också vidare insikter/kompetens över vidden av det hela.

    SvaraRadera
  2. Väljer man ens för att outsourca en sådan sak har man knappast rätt personer på någon av posterna och det gäller även statsministerposten. Överhuvudtaget kalla det för "haveri" vittnar om en kompetens bortom alla rimliga gränser. Det vet varje människa som överhuvudtaget haft eller omfattas av sekretess i sitt yrke.

    Jag förväntar mig att det här landet skall styras av professionella personer inte av Kalle Anka och gänget. Likväl förväntar jag mig att det här leder till åtal med rätta åtalspunkter, det handlar trots allt om riket säkerhet och då säger man inte till personalen som förstått bättre att de citat: "skall hålla käften!"

    SvaraRadera