Google+ Followers

lördag 24 juni 2017

Hamnstrejken i Göteborgs hamn handlar enbart om MAKT.

Det är väl därför som det bara är sorgligt att åse det hela, när hela hamnen håller på att totalt förödas. 

Jag kan väl spontant tycka, att om merparten av arbetarna, dryga 300 tillhör fackföreningen Hamnfyran och inte själva kan få förhandla om arbetsmiljöfrågor och inflytande på arbetsplatsen, utan förutsätts gå in under Transportarbetareförbundet och därmed inte kunna göra sin röst hörd, DÅ har det blivit något allvarligt galet i maktens korridorer.

Hur det kommer sig att inte arbetstagarna på en arbetsplats själva kan få påverka arbetsplatsen har det blivit något allvarligt galet.
http://www.gp.se/nyheter/ekonomi/h%C3%A4r-%C3%A4r-allt-om-hamnkonflikten-p%C3%A5-tv%C3%A5-minuter-1.4381369
 
Sedan verkar alla andra s.k. åtgärder som satts in bara vara fråga om totalt onödiga kostnader. Jag kan ju bara gissa mig till vad medlare, utredare etc. har kostat oss skattebetalare i reda pengar, pengar som verkligen inte hade varit nödvändigt att öda bort till ingen som helst nytta.


På något sätt har Göteborg blivit synonymt för dårarnas paradis på alla tänkbara sätt. Den listan skall jag inte dra, utan gå ut med min kaffemugg och sätta mig under paviljongens skugga, ute på altan. Känna hur skönt det är att ha tagit sig en liten välbehövlig andningspaus i tillvaron. Det har varit mycket nu, alltför länge...
Berthel Thorvaldsen - "Natten och hennes barn."

2 kommentarer:

 1. http://www.goteborgdirekt.se/nyheter/de-organiserar-motstandet/repqfp!DTnsmAhYsjOWr8HazaqkHw/

  http://www.gp.se/sport/efter-skjutningarna-g%C3%B6teborgsklubben-kan-l%C3%A4ggas-ner-1.4383584

  http://www.gp.se/om/Hedersf%C3%B6rtryck

  SvaraRadera
 2. Klockren beskrivning av Ulf Nilsson: Jag tror inte att Ulrica Messing själv skulle gå med på att köpa en begagnad bil där två andra personer i hennes frånvaro kommit överens om priset.

  http://www.gp.se/nyheter/debatt/messing-upprepar-arbetsgivarens-propaganda-1.4386415

  märkligt att vi fått samma anda i Sverige som i USA!!

  SvaraRadera