söndag 7 maj 2017

Alltså jag börjar bli skitsne´ på alla bedrägerimail, som dimper ner i min mailbox - Det börjar bli flera om dagen nu. Stavar som krattor gör de ju också!----- Original Message -----
From: Betalning
To: min mailadress stod här
Sent: Saturday, May 06, 2017 1:54 PM
Subject: Godkänd - Fordran: 32.150,21 SEK
 
Godkänd - Fordran:
32.150,21 SEK
Pengarna kommer sedan automatiskt att överföras till det nya kontot.

För att detta ska fungera behöver du använda samma e-p
04/05/2017
Använder: åter min mailadress stod här
Postadress som du fick detta brev till när du skapar ditt nya konto.

Fyll i formuläret genom att följa länken nedan och glöm inte fylla i rätt e-post i "Skapa Ett gratis Konto":

Därefter kommer du snabbt och säkert att få pengar. Då kan du alltså automatiskt flytta 32.150,21 SEK

>> Ja tack, pengar nu <<

Användaren skapas: d. 02-05-2017
Konto: åter min mailadress stod här
Utbetalning: 34,952.34 SEK
--------
Vår adress
Mållångsbo 88
284 00 PERSTORP

Kontortid:
08:00 - 19:00
09:00 - 13:00

********************************************

Tror jag säkert,men det är väl förstås den lilla hållhaken att de först måste få mitt kontonummer för att kunna skicka in pengarna till mig. 

Men ursäkta, tror de på fullt allvar är jag är fullständigt senildement?


 

10 kommentarer:

 1. De verkar ha problem i den byhålan=Mållongsbo,Perstorp:

  https://www.google.se/search?q=m%C3%A5llongsbro+perstorp&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=vngOWce8L8aDyAXs3JG4CA#q=m%C3%A5llongsbo+perstorp

  SvaraRadera
 2. Fick samma påstående på mailen nu! Tänk så folk luras nuförtiden det är för d-ligt. Många blir ju lockade av pengarna!

  SvaraRadera
 3. Märkligt är det ju att det här tillåts av polis/åklagare/domstol/EU-domstol. Vi medborgare är fullständigt rättslösa mot diverse kriminella element och det ledet kan göras mycket långt!

  Jag har hemsökts av ÄNNU en till liknande i min mailbox var och varannan dag, där de skall "ge mig ett och annat". Jag misstänker att de får tag i mailadressen genom företag med vidlyftiga samveten och där man lämnat ut sin mailadress. Skulle inte förvåna mig ett dyft om de är sk samarbetspartners till företag.

  Idag rann det över när jag läste nästa steg i denna mailterror, där de nu påstår:

  Original Message -----
  From: Information
  To: Här stod min mailadress
  Sent: Monday, January 09, 2017 9:18 AM
  Subject: Gun Ek, ditt paket har kommit i retur

  Skynda dig Gun,

  Vi har reserverat en Laptop till dig!

  Reservationen är gjord för:

  Namn: Gun Ek
  E-mail: min mailadress stod här.

  Klicka här och bekräfta din reservation

  Jag har varken beställt något eller vill reservera något. Skulle jag veta vem den verkliga avsändaren var skulle jag reservera en burk hundskit till dem!

  Det räcker ju inte heller att man försöker avregistrera något som man INTE beställt. Förstår inte hur snett det här landet har kunnat hamna, när det är fritt fall på det mesta!


  SvaraRadera
  Svar
  1. Svara ALDRIG på deras fejk.
   jag får om och om igen....och do9m använder sig av olika mail.

   Radera
  2. oj,jag är så irriterad så attt jag stavar mer illa än vanligt :D
   //Lotta

   Radera
 4. Fick samma sak på mailen varje dag...

  SvaraRadera
 5. Jag får också samma typ av email. Och med ofta samma text, lika usla som alla andra som inte behärskar språket. Vem har inte sett orden "fita", "fine" på någon vägg. Jag är så förbannad på meilen. Jag har annat att göra än att sitta och radera min meilbox. Hav tröst Gunn, det tar slut någon gång.

  Mad Max

  SvaraRadera
 6. Det märkliga är att folk fortfarande tror att det skänks telefoner datorer och pengar. Man får helt sonika radera alla mail som hävdar att man får saker gratis. Man kommer aldrig få saker gratis. Jag vidarebefordrar alla bedrägeri mail till interpol.
  //kaj.

  SvaraRadera
 7. Kaj Hellström,
  tja, det var onekligen ett nytt grepp: Interpol.

  Är det denna länk du använder dig av?
  https://www.interpol.int/Crime-areas/Cybercrime/Cybercrime

  Då kan jag knappt bärga min nyfikenhet, har du överhuvudtaget fått någon respons från Interpol?

  Förutsättningarna att Polismyndigheten i Sverige skall göra något,trots att de har ett samarbete inom EU, får mig i alla fall inse att då är det bättre att skriva till jultomten.

  Inte ens då jag fick ett telefonmeddelande, som lästes upp och där jag ombads kontakta ett telefonnummer för "att få veta mer om mitt allvarliga tillstånd" fick polisen att lyfta på aktern,än mindre upprätta en brottsanmälan och att SU blivit hackad!

  Familjen var mer eller mindre punkterad ett helt dygn,eftersom meddelandet gick ut på att jag skulle kanske kunna överleva. Själv var jag rätt övertygad om att det hela var fråga om ett bedrägeriförsök, men den avd. jag hade varit på besök svarade inte mer för den dagen. Så jag nådde inte kontakt med dem förrän dagen efter och fick då bara bekräftat att jag inte alls var döende, det var ingen som hade ringt därifrån och de lämnade inte några dylika samtal.

  Jag ansåg dock att det gått över gränsen och åkte iväg till farbror Blå och gjorde en polisanmälan. Men polisen lyfte inte ens ett finger på tangentbordet och SU:s säkerhetsavdelning intygade, att deras säkerhet var 100 och att ingen skulle kunna ha kommit åt mitt sjukhusbesök. Då förstår ju i vart fall människor med normalbegåvning att det är just precis de INTE har!

  Jag själv däremot satt under mitt besök i väntrummet och undrade vad tre lurviga manliga typer gjorde på en avdelning som handlade om bröstcancer! - Jag är fortfarande övertygad om att de här djupingarna bara hade knallat in och hackat sig in i SU:s journaler. Nu ringde jag aldrig upp det här telefonnumret, men jag är rätt övertygad om att hade jag gjort det så hade jag fått betala skjortan för det telefonsamtalet på något sätt.

  SvaraRadera
 8. Fått samma mail! Finns ingen som ger mig nästan 35 000! För vad? Är hjärtligt trött på alla dessa mail!
  Försäljare som ringer mig är inte många! Har blockerat dem med appen Truecaller! Mycket bra gratis app som alla borde ta hem till sin mobil
  Ha en fin dag

  SvaraRadera