tisdag 18 april 2017

Valutfallet i Turkiet - Erdoğan har redan även tidigare tagit upp ett återinförande dödsstraffet – Efter den misslyckade statskuppen sommaren 2016 meddelade han att dödsstraff behövde införas för att straffa de skyldiga, som enligt honom är landsförrädare.

Ibland förstår jag varför skolning och kunskaper är ett måste för mänskligheten, efter att ha lyssnat på de svenska turkar som de intervjuat i TV-nyheterna. 

De talar om vilken fin och bra president de har i Erdoğan vilket fint företagsklimat Turkiet har. När man lyssnat en liten stund på dem så slås i vart fall jag av tanken, varför beger de sig inte hem till detta rosenskimmer då? Det är p.g.a. dessa utlandsboende aningslösa turkar som valresultatet ser ut som det gör.

Hade de besuttit någon form av skolning hade de förstått vad det är de tackat ja till. Jag kan inte heller se att det går i fil med Islam.

När nu valet var över fick de utländska valobservatörerna kommentera valet och vad valobservatörer från OSSE och Europarådet konstaterar är, att valet inte lever upp till Europeisk standard. Nu slår Turkiet tillbaka mot kritiken.
– Vet er plats, sa president Recep Tayyip Erdoğan
i ett tal på måndagen, enligt AFP.


Någon som är förvånad över diktatorns uttalande, upp med en hand!

Det är inte utan att jag funderar vad som kommer att hända med alla kvinnor och alla de som inte röstade JA för Erdoğan. Det är nästan hälften av befolkningen som röstade NEJ och de som sitter fängslade och är totalt bakbundna av situationen är mer än problematisk, vari består friheten för alla dessa människor? I.e. folket har inte fått säga sitt, det behöver man inte vara atomklyvare för att förstå.

I juli 2016 blev omkring 50 000 soldater, poliser, domare, tjänstemän och lärare avstängda eller gripna efter kuppförsöket. Det rådde också förbud för akademiker att resa utomlands, eftersom man ville minska risken att eventuella kuppmakare riskerade att fly. Det tycker jag talar sitt tydliga språk vilken form av personer som denna diktator vänder sig till och än mer outbildade skall de tydligen bli, eftersom 21 000 lärare fick sina legitimationer indragna och 1 600 dekaner hade fått sparken. Dessutom stängdes den fria median ner. VAD är det för land?

Som om det inte kunde räcka med vad som hände och systematiskt har hänt sedan juli 2016, det undantagstillstånd som nu skulle upphöra efter att ha blivit förlängt flera gånger, ser inte ut att upphöra inom det närmsta dygnen.

Illavarslande kändes det när de reste land och rike runt, så även i Sverige för att vigga röster. Hjärntvätt fungerar tydligen än i dessa dagar. Problemet är att för de många turkar som befinner sig i Sverige och inte står på JA-sidan, nu är registrerade/angivna, de och vilket öde som väntar de som röstade emot, lär bli ett solklart fall av= "fortsättning följer".
 
 
Naiv skulle jag vara om jag inte förstod, att vi har ännu en krutdurk som kan sluta precis hur som helst, inte bara det uppenbara krigsläget mellan USA och Nordkorea.

Ju mer jag ser av omvärlden ju mindre känner jag mig delaktiga i dess människor... 


3 kommentarer:

 1. JA-röstarna tycker väl att det är ok att man skall ta död på alla oliktänkande.

  SvaraRadera
 2. Självklart är hela situationen väldigt alarmerande. Det är samma taktik som Hitler, Stalin, Lenin och Marxs ägnade sig åt och det är de inte ensamma om. De skulle också skapa ett eget Utopia genom att rensa bort oönskade element, det är så diktaturer fungerar och alltid fungerat.

  Men det mest tragiska är ju att vi har samma drag här i Sverige, den demokratiska tanken som folk och de som sitter i Regering och Riksdag säger sig förorda stämmer inte. Det är bara att se hur folk gått fot och idiotförklarat stor del av den svenska väljarkåren, varken Regering eller Riksdag följer heller de direktiv de satt upp. Man utesluter Sverigedemokrater men även Vänstern från vissa beslutsgångar. Man talar helt enkelt inte med dem och det är inte så en demokrati skall fungera. Bara det förhållandet att ett parti som är under gränsen sitter i Regeringsposition är så makabert att jag knappt kan förstå det.

  Beträffande Turkiets situation så är den mer än bekymmersam med tanke på att han vill införa dödsstraff för oliktänkande, som han på lösa grunder kallar för landsförrädare, trots att det knappast framgått några bevis för vilka som står bakom kuppen i juli 2016. Det skulle inte förvåna mig det minsta om han själv iscensatt det hela för att göra legitimt att rensa ut alla oliktänkande.

  Det är bara att vänta och se vad som nu händer härnäst. Jag har en känsla av att Hitler och Stalin, Pot Pot och alla de andra galningarna här har en värdig efterföljare.

  SvaraRadera
 3. http://www.cumhuriyet.com.tr/video/video/721897/Muhtar__koylulerle_birlikte_kabine_girip_oylari_denetledi.html#

  Turkiska statens rätta ansikte har lagt till en ny video.
  den 16 april kl. 14:00 ·

  Såhär öppet pågår fusket i den nu pågående turkiska folkomröstningen.
  Byhövdingen Mehmet Koclardan (AKP) stoppar ner 5 röstsedlar i valurnan.

  Detta visas dock inte i svensk media. Hjälp oss därför att dela och sprida videon.

  SvaraRadera