torsdag 23 mars 2017

Nej, jag har inte tänkt lägga ner mitt bloggande. Det är bara just nu så mycket att jag inser att jag borde se ut som en bläckfisk med en 80 timmar klocka! - Nu blir det regeringspartiet Socialdemokraterna,

som jag tänker undslippa mina tankar om, så här i arla morgonstund, när too much for an old lady har tvingat mig upp ur sänghalmen.

Tillät mig att hänga framför TV:n igårkväll. Jag följer serien på TV 4, "Rebecka Martinson" https://www.tv.nu/program/rebecka-martinsson
som baseras på en roman av Åsa Larsson, som är sondotter till Erik "Kiruna-Lasse" Larsson. Jag försöker att stå ut med denna vidriga TV reklamkanal av den enkla anledningen att det är med en del skådespelare, som inte är så frekventa längre. Men huvudorsaken är naturligtvis att jag saknar fjällmiljön så in i bomben. Här kan man verkligen snacka lappsjuka av diger modell.

Inte den form av lappsjuka som en del fått för sig att det betyder, utan i min värld är lappsjuka, hemlängtan, i.e. det som Gunnar Brobergs beskriver i "Lappkaravaner på villovägar" – om uppvisandet av samer i Europa under 1800- och 1900-talet"

Jag längtar fjällvärlden, saknar den bottenlöst... även om jag har förmånen att bo i den vidunderlig Natura 2000 miljön. Borträknat kvarteret där jag bor, där husen står travade på varandra: ett bevis för äkta svensk girighet och halv/helkorruption, när den är som vanligt.  

Något annat som är vanligt, är det som jag antydde i den långa överskriften till det här blogginlägget. Den alltmer huvudlösa svenska regeringen, oavsett vilka hottentotter som sitter vid rodret! Same shit just different name...

Nu är svenska arbetarrörelsens värsta hån, Socialdemokraterna, helt uppenbart i panik inför det kommande valet. De lovar skattesänkning för pensionärerna. Antagligen tror de att jag skall vara så dum i huvudet, att jag låter mig köpas för 40-100 kronor mer i börsen, när det gäller skatten. Samtidigt som de öser på med så mycket påfund att ta ut skatt på, att jag nästan storknar vid blotta tanken.

Igår kom min deklarationsblankett, som jag skall skriva under på heder och samvete! - J-la pappenheimare, det enda som de inte har gjort är att skicka mig på en röntgen för att konstatera om jag möjligen svalt några sedlar, som jag undanhåller!

339:- tillbaka i skatt. Inte illa ändå, med tanke på att de hållit på i bra många år och tvingat mig att ha skattereduktion, som jag bestämt betackat mig för! Eftersom det obönhörligen bara lett till våldsamma summor i restskatt, som de naturligtvis lagt en massa ränta på som jag också haft att betala. När inte ens domstolarna inser maktmissbruket är det illa. Verkligen illa. Men det är klart domstolarna är ju också en spegling av den svenska mentaliteten.
 
Så snackas det om diktaturländer... Jo, kyss mig långsamt, då har man aldrig varit medborgare i Sverige. En samling giriga amatörer som leder ett land, som banne mig inte ens har grundkunskaperna i att räkna kulorna i en kulram. Det andra skall vi inte ens tala om.

Det värsta är nog att den här kompletta idiotin den sprider sig som en löpeld. Igår när jag stod i kassakön på ICA, kunde jag inte undgå att notera första sidorna på en av kvällstidningarna om hur ett gäng snorhyvlar hade våldtagit en flicka på en buss - INGEN av passagerarna hade reagerat eller ingripit!


Men det är ju tyvärr inte bara ute i samhället, som det sjuka cementeras:


3 kommentarer:

 1. Men Gun du säger ju själv att tiden är ingenting att den bara är ett mänskligt påhitt. Har kommer du dragandes med liknelse om bläckfisk och klocka med 80 timmar. Hur går det ihop??

  SvaraRadera
 2. råkade ut för gestapo igen på din blogg.den här gången inte ens en förklaring om vad man skulle klicka i för bilder!!

  SvaraRadera
 3. Ang. problemen med att lämna kommentarer styr jag tyvärr inte alls över. Jag har förstått att det är svårt att lämna kommentarer och det i sig kan ju kännas lite trist. Hade det nu varit så att inte posten "Live Traffic Feed" inte fanns hade jag nog lagt ner helt enkelt. Men läsare över hela världen tilltalar inte tankar om att lägga ner mitt bloggande. Dessutom är det rätt tankeväckande att kunna följa sin egen utveckling=inveckling.

  Jag styr ju inte heller över det vedervärdiga bloggverktyget. Det här är faktiskt värsta mardrömmen för en skrivpedant, men det kanske också har sin mening i det långa loppet.

  Tiden är ingenting, det är ett mänskligt påhitt. Nu slår tiden dessutom om imorgon och det är inte bara korna som har svårt. Jag kommer inte lyckas övertala mig själv om att klockan ringer i mänsklig tid, när den faktiskt bara i själva verket kommer att vara 04.30 både för mig och det lilla barnbarnet!

  SvaraRadera