Google+ Followers

torsdag 15 december 2016

Grattis Sverige - Nu har ministerstyre ägt rum av utrikesministern och försvarsministern, ang. hamnen i Slite på Gotland! - Vad kommer härnäst? Medlemskap i NATO?

De styrande på Gotland har tidigare varit positiva till att hyra ut hamnen i Slite, precis som de gjorde förra gången när ledningar skulle dras, men efter mötet på utrikesdepartementet igår har politikerna ändrat uppfattning. Nu finns det en stor majoritet för att säga nej, påpekar Tommy Gardell (S), tekniska nämndens ordförande.

Det märkliga är att allt är hemligstämplat! Hemligstämplat? Man behöver inte vara raketforskare för att förstå vad det hela handlar om:

http://gun-m-ek.blogspot.se/2016/10/kalla-krigets-dagar-har-atervant-med.html

Region Gotland säger nej till att hyra ut hamnen i Slite till Nord Stream 2, uppger tekniska nämndens ordförande för TT, som om det vore den självklaraste saken i världen.

Formellt kommer beslutet att säga nej att tas av tekniska nämnden i morgon.
– Där kommer vi att säga nej till att upplåta hamnen till Nord Stream, säger Tommy Gardell (S), nämndens ordförande, till TT.

Tidigare under onsdagen stod det klart att även Karlshamns kommun vill att hamnbolaget fryser avtalat med det ryska gasbolag som planerar naturgasledningen Nord Stream 2.

Det som talat för en uthyrning är intäkter på mellan 25 och 50 miljoner kronor till kommunen som har hårt ansträngd ekonomi. Men också arbetstillfällen och nya inkomster för näringslivet.

– Det blir självklart en besvikelse. Det handlar om arbetstillfällen och det hade varit en lyft för hotell och affärer i Slite, säger Tommy Gardell, som låter sig påverkas av ministerstyre!

Frågan om Gotland och Karlshamn på något sätt ska kompenseras av regeringen för inkomstbortfallet kommer, som sas redan på tisdagen, att diskuteras efter nyår.

Det är kanske tur att USA får en ny president och en ny utrikesminister, som båda är affärsmän, som inte föredrar upptrappning av krig före sunt förnuft och sunda affärsförbindelser. Trump har redan meddelat att han kommer att åtgärda sanktionerna mot Ryssland. Det tycker jag låter som om krigsivrarna som nu huserat alltför länge i Vita huset äntligen är puts väck!

Men de tankebanorna existerar inte hos den svenska utrikesministern eller försvarsministern, helt uppenbart krigsivrarna nr 1 och 2! Det är så det går till i Sverige, de sitter hellre i knät på Saudiarabien för dit kan de ju själva exportera vapen och annan krigsmaterial. Då åker statsministern mer än gärna på resa, då är det inte längre fråga om mänskliga rättigheter, utan då går man lydigt i familjen Wallenbergs ledband. Då är det inte fråga om några dubier eller märkliga affärsförbindelser.
Studera kartan på den planerade sträckningen och använd huvudet inte knävecket, när du tänker efter vad ministerstyret nu egentligen handlar om!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar