lördag 17 december 2016

De lättkränktas värld blir bara mer och mer absurd i sina uttalanden.

http://www.expressen.se/nyheter/mamma-var-borta-valdigt-mycket/

Jimmie Åkesson (SD):

aktar sig för att tala om förebilder i reportaget med hänvisning till att ta med sig hela deras bagage (Evert Taube och Astrid Lindgren) och det säger han att han vet alldeles för lite om, så han brukar inte prata om förebilder. Det säger han i länkad reportage i Expressen.

Det är ett långt reportage där han gläntar på det privata livet och tankarna. Han fortsätter med att säga att han tror att det är väldigt bra för barn att 
läsa just Astrid Lindgren, för det är på en så fantastisk nivå. Dessutom är det en så viktig del av vårt kulturarv. Det beskriver vårt lands utveckling på ett sätt som få andra barnboksförfattare egentligen har lyckats med, så jag tycker det är jättebra.

Genast ger sig hyenorna sig ut på utvikningar av det slag, så man funderar om de har tappat hela skallen p.g.a. sitt oresonliga hat.

Camilla Läckberg, hon kan inte vanlig svenska utan säger att Jimmie Åkesson "claimar" Astrid Lindgren och urk och usch och fy och hon vet inte hur mycket hon skall hata.


Jag blir tvungen att läsa om hennes ord och även hans flera gånger, eftersom jag inte förstår något av upprördheten.

Astrid Lindgren beskriver en gammal "Bullerbybarns tid", som inte längre är. Det Sverige har gått förlorat och nedläggningen av både byskolor, skomakare och Sveriges landsbygd är förödande verklighet. Tack och lov fattigjonen också, men de är nog dessvärre på frammarsch om det här skall fortsätta, eftersom det blir alltfler barn som är bostadslösa i Sverige och så även hemlösa. Astrid Lindgren om någon har beskrivit sådant som barn kan fundera över: döden, ensamhet, frånvarande föräldrar etc.


Sedan kommer den vanliga hataren i storformat: Malena Ernman. Det är ord och inga visor hon vräker ur sig, dessutom tror hon på fullt allvar att Jimmie Åkesson lagt ut texten direkt till henne (!) Nu har det nog slagit runt för den ständigt gapande tanten: ” Det var hårt och bittert att höra för den som avskyr all nationalism så innerligt som jag gör. Jag trodde du visste det. Jag trodde du visste, att jag ogillar allt indelande av människor efter nationer och raser, all sortens diskriminering mellan vita och svarta, mellan arier och judar, mellan turkar och svenskar, mellan män och kvinnor." 

Jag stoppar där eftersom det hela får ett löjets skimmer över sig. Okunskapen är stor hos de här damerna. Hitler fick rasbiologin direkt från en av Sveriges främsta lärosäten! De andra "ljusa ideerna" var direkthämtade ifrån självaste Lenin, Stalin och Marx, som stödde sig på en ideologi, som var på det klara med att man måste rensa ut en hel del människor först (!) innan man kunde nå upp till det ultimata.


Häromåret fick Astrid Lindgrens barnböcker om Pippis pappa ett ultimatum om att man inte fick skriva Negerkung i några nytryck och det var väl på gränsen att det blev ett allmänt bokbål pga. Astrids skrivning om Negerkungen. Det är ju så det funkar med de här människorna som drar saker och ting ur sitt sammanhang och inte minst ur sitt tidsperspektiv.

Camilla Läckberg hon låter ingen svada hållas inne: "Förlåt men hur fräck och okunnig kan man vara??? VET han inte vad Astrid stod för?"
Jag funderar en stund, men jag vet redan svaret innan jag ens funderar. Astrid Lindgren skrev och berättade om Negerkungen och blev refuserad i "det nya Sverige", som tagit för vana att omskriva historien, som det passar för egna sura molekyler, eller för egen dunkel agenda. Astrid Lindgren var nog lika ointresserad av att nedvärdera andra människor eller hudfärger som jag är, men här har bakats negerbollar (recept i Bonniers stora kokbok som jag fick en julafton 1969!) och läst om Negerkungen, som Astrid Lindgren skrivit om, utan den minsta lilla tanke på några rasistiska tankar.


Däremot kan jag säga att jag blev rätt upprörd, när jag i veckan fick en försändelse från Sahlgrenska Universitetssjukhuset, där jag skulle fylla i följande valalternativ på en av de alla märkliga frågorna:

Din etniska härkomst är:
1. Svart (ej spansk/latinamerikansk)
2. Spansk/latinamerikanske
3. Vit (ej spansk/latinamerikansk)
4. Asiatisk
5. Annan (v.v. ange)_______________

JA! jag kommer att välja alternativ 5 och skriva förtydligandet: Blandras.
Jag kan väl lugnt påstå att den här inledande kontakten så här långt med Sahlgrenska varit allt annat än tillfredsställande av många olika skäl. Men jag står på mig därför att jag har lika mycket rätt till vård i min hemkommun som alla som surfar runt i gräddfilarna!


http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/obama-cyberattackerna-oroar-mig-1.4051882

Sedan vet varken nuvarande president Barack Obama, eller den för den delen inte Hillary Clinton eller  vilken fot de egentligen skall hoppa på.

I sitt tal i Vita huset underströk Barack Obama att det varit "väldigt viktigt" att offentliggöra vilka som låg bakom hackerattackerna när väl analyserna av dem var tillräckligt säkra. 


Jaha, tänker då vän av ordning, borde han inte väntat med att basunera ut de anklagelserna tills man verkligen visste vem som låg bakom cyberattackerna.  Är det inte så att nu har de hittat ett litet halmstrå, de skyller på att media lade för mycket fokus på cyberattackerna istället för på presidentvalet! Tja, söte Jesus, vilka människor det är som skall hantera världsfreden.

Hillary Clinton virrade runt och kunde tydligen inte bestämma sig om det var personlig hämnd från Vladimir Putin: 
- Putin beskyllde öppet mig för utbrottet av raseri från hans eget folk, och det är den direkta länken mellan vad han sade då och vad han gjorde i det här valet, sa hon enligt The New York Times. Samtidigt som hon påstod att det vara en attack mot USA!

Bestäm sig tanten, vilket är det, tänker jag....


Samtidigt som nyheterna innehåller att Kina beslagtagit USA:s tillhörig drönare, som befunnit sig i ännu en alla dessa oroshärdar, som USA bara MÅSTE finnas i för jämnan.

Kina anser att USA:s uppträdande är provocerande och ökar risken för militära tillbud. Som ett brev på posten följer baksidan av de hela, vem det nu än är som har rätt eller fel: a
tt Kina nu beslagtagit en amerikansk krigsfarkost kommer att skapa ytterligare oro angående Kinas växande militära närvaro i det omtvistade Sydkinesiska havet. I väst däremot anses landets militarisering av sjöfartsutposter vara ett aggressivt drag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar