Google+ Followers

torsdag 1 september 2016

De oförskyllda offren i gängkrigen i Göteborg - hur många fler måste de bli och varför vägrar man medverka i polisutredningarna, trots att många måste sitta inne med iakttagelser.

Det har börjat bli rätt mycket nu. En sak må vara att gängen tar död på varandra, men när det börjar röra sig om människor som bara råkat befinna sig på fel plats vid fel tillfälle och som fått plikta med sina liv, då har det gått alltför långt.

Så var det vid avrättningarna vid restaurangen vid Vårväderstorget, så ock när en 4 åring strök med i en bilsprängning och nu sist i raden en 8 åring som blev föremål för ett gängkrig och en handgranat slängdes in i en lägenhet där en av de dömda är skriven.
 

Dock blir jag alltmer förbryllad över det jag läser i Göteborgs-Posten.
http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/yuusuf-warsames-anh%C3%B6riga-ett-oskyldigt-liv-1.3720240 


Pappan till den genom granaten avrättade 8 årige barnet säger i ett annat reportage till GP, att han hade en bild av Sverige som ett trevligt land. Han hade aldrig trott att det här kunde ske i Sverige.

Nej, vem kunde väl det, men samtidigt kan det knappast ha undgått pappan till den nu gängkrigets sista dödsoffer, hans egen son, den mördade 8 årige Yuusuf, att en person skriven på den här adressen av domen att döma är allt annat än ett "guds oskyldiga lamm", eller att det pågår ett gängkrig där han av allt att döma är involverad i. En sådan adress skulle jag personligen inte ha skickat mina barn till, oavsett hur saken ligger till. Det är knappast Sverige och dess befolkning som skall axla den stigmatiseringen som fadern nu lägger på våra axlar. http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/%C3%A4r-n%C3%A5gon-verkligen-f%C3%B6rv%C3%A5nad-1.3718775


En politiker ställer sig upp i media, också Göteborgs-Posten och förklarar att det är samhällets ansvar, att se till att det inte förkommer något dylikt och att det skulle bero på segregeringen och dåliga ekonomi. Jag blir rätt matt när jag läser något så enfaldigt, eftersom det här problemen som inte kommit som någon överraskning enligt länkade vittnesmål av Monir Loudiyi om hur det var i verklighetens Biskopsgården. Man skall också ha i åtanke att det några ytterligare decennier före detta var en stadsdel som det var bra att växa upp i.

Jag själv är uppväxt i ett gruvsamhälle där det verkligen har varit fråga om ett klassamhälle, även med stora ekonomiska problem. En hel del av barnen bodde t.o.m. på barnhemmet i Malmberget. Men det har aldrig funnit med på skalan att det är en ursäkt för dåligt uppförande och som förekommit här redan i unga år: bötning= regelrätta rån och hämnd på anhöriga, eller fortsatt kriminalitet av det mer avancerad slaget etc. Det är inte segregering som startar bilbränder heller, utan det är individer som anser sig stå över samhällets lagar!

Det finns inget som tvingar någon att ställa sig på kriminalitetens sida, det är ett självval! Inte minst ett ansvar hos vuxna som funnits på sidan om och som borde ha ingripit redan från första början vid första tecken till att det gått åt fel håll.

Än mer förbryllande blir det, när det i Göteborgs-Postens reportage från "Stillsamt farväl av Yuusuf, 8", enbart visas foton att det är idel personer av manligt kön, som är närvarande vid jordfästningen av den, lille brutalt avrättade i gängkriget, 8 åringe pojken. En insändare dagen efter i Göteborgs-Posten funderar över det förhållandet och om det verkligen inte fanns några kvinnliga till den lille pojken och jag instämmer i hennes undran: försök att förklara för den vanliga människan vad det är som pågår, när inte ens en begravning av ett oskyldigt barnoffer kan ha en normal begravningsprocess...

Må inga fler hinna bli offer därför att människor vägrar att hjälpa samhället, att ställa samhället och livsbetingelserna på rätt köl. Det hela handlar trots allt enbart om moral och etik, alltför många våldsdåd har ännu inte fått sin lösning och det blir inget samhälle bättre av, eller att man ursäktar kriminalitet oavsett ålder på förövarna. Det gäller inte bara gängkrig utan övriga mord som ännu inte fått sin lösning där absolut några känner till mer än det blinda vittnet: http://www.expressen.se/gt/blinda-vittnet-berattar-om-mordet-pa-alex/
R.I.P alla ni som fallit offer för girighetens människor.
Må din väg gå dig till mötes.
Må vinden vara din vän.
Må solen värma din kind.
Må regnet vattna själens jord.
Och tills vi möts igen -
må Gud hålla dig i sin hand.

May the road rise up to meet you.
May the wind always be at your back.
May the sun shine warm upon your face,
and rains fall soft upon your fields.
And until we meet again,
May God hold you in the palm of His hand.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar