Google+ Followers

onsdag 3 augusti 2016

Sven Melander: "Förtrycket sker på alla plan, och vi deltar genom att vara tysta".


Lyssna på radiolänken! http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2151&artikel=6485988
 Han har fullständigt rätt i allt han säger om hur kvinnor i alla former blir utsatta och har det.
Sven Melander. Foto: Martin Arvebro/Sveriges Radio
Den här debatten och radioinlägget med Sven Melander har sin grund i att han lade upp en video, där han tar Zara Larsson i försvar och menar att män har helt fel fokus i debatten om sexuella trakasserier. Jag har själv inte sett den debatten eftersom det inte sas är min TV-kanal, det är för mycket reklam för att jag ens skall orka slå över till den kanalen, men jag förstår ändå vad det hela handlat om.

Det är ju tur att det finns officiella män som Sven Melander, som faktiskt tar ställning och berättar om sina egna upplevelser, som stämmer mycket väl överens med mina egna. Detta är ingenting som har förekommit i den omfattning, eller ens förekommit tidigare som det nu är fråga om. Det har funnits en och annan dåre genom åren, men de har ändå varit förhållandevis lätträknade. Medan nu har de ju blivit fullständigt urspårat efter att under ett antal år bara har blivit värre och värre.

Sven Melanders beskrivning av de hela stämmer mycket väl överens med hur det har varit och hur det har blivit! 


Jag håller också fullständigt med Sven Melander, skulle jag få veta att någon av mina söner hade betett sig så här mot någon ur det motsatta könet, eller ens provat att kalla dem för fitta eller hora, hade jag blåst hatten av dem! - Men så dåligt uppfostrade är förhoppningsvis inte mina söner.

Visserligen är det så att vi munhäftas många gånger om manligt och kvinnligt, men det är dock på ett resonemangsplan, inte något som finns spår av i det verkliga livet. Jag vet det sedan min yngste son tryckte upp en kille mot väggen, som hade misshandlat sin sambo. Min son hade lovat honom så mycket stryk om han fick veta att han så mycket som provade att kröka ett hårstrå på sambons huvud igen. Jag kan inte påstå att jag blev speciellt glad över att får höra att min son hade varit involverad i ett slagsmål, men när jag fick veta vad saken gällde, då hade han mitt fullständiga anammande. Jag känner mig fortfarande glad och stolt över att min son gått emellan och avbrutit misshandeln av kvinnan ute på krogen.Natten mot söndagen den 25:e juli bodde jag och dottern på First hotell i Falun. Det var mycket varmt den natten så vi hade fönstret öppet. Sorl var det större delen av kvällen och natten, men mitt i natten vaknade vi båda till av att någon mansröst vrålade som en stucken gris upprepade gånger: HORA!

Vid frukostbuffén talade jag och dottern om det hela och samstämmigt hade vi känt samma sak, hade det överhuvudtaget funnits något liknade förnedrande ord när det gäller män, hade vi båda två stått där vid hotellfönstret och ropat ut det mitt i natten med våra sopranröster som räcker väldigt lång! - Det skall f@n behöva höra på något sådant överhuvudtaget. JO, jag blir så förbannad bara jag tänker på det hela.

Dessutom är det så att kvinnor tycker INTE att det är ok att bli föremål för ett gruppvåldtäkt, överhuvudtaget inte våldtäkt! DET borde de här idioterna till domare inse! Ha´som skäl t.ex. att åtalet inte är styrkt för att gruppvåldtäktsoffret inte själv tagit sig ut ur hytten på en båt, det är ju så man borde utsätta den domaren för exakt samma sak. Sedan kan han ju se om det han lägger offret till last är något som går att förverkliga överhuvudtaget!

Det här borde Domstolsverket ha åtgärdat för länge sedan, att ha kvalificerad domarpersonal, eftersom just den här problematiken varit på tapeten i flera decennier. Det är inte meningen att offret skall bli offer än en gång i domstolen. Någon jävla ordning får det trots allt vara!PS. Jag är ledsen men det här bloggverktyget är verkligen urkasst! Den lever sitt eget liv och  man kan bli galen, när man försöker att få till text, textstorlek, mellanslag, etc. DS.

2 kommentarer:

 1. Här är upprinnelsen till hela historien med Zara Larsson:
  http://www.expressen.se/noje/zaras-ilska-efter-valdtakten-i-publiken/

  SvaraRadera
 2. Ja, det är fruktansvärt att det överhuvudtaget kan förekomma, en ung kvinna i 20 års åldern går på Zara Larsson (lika ung) konsert och blir under konserten pågår: våldtagen!

  Zara Larsson har mitt fulla stöd till sina uttalanden och den som inte har det måste det vara något allvarligt fel på!

  Jag är glad åt att Göteborgs-kalaset beslutat sig för att inte införa särskilda platser för kvinnor. Det här MÅSTE stävjas på helt annat sätt! NU får det baske mig vara nog!

  Ut med lika mycket poliser som går fot med alla dessa fotbollshuliganer, så blir det nog någon ordning!

  Men börja med att byta ut rikspolischefen. Han kan lämpligen få en permanent tatuering i pannan: våldta mig - tafsa på mig - ofreda mig, så slipper hans kvinnliga familjemedlemmar gå omkring med ett TAFSA inte armband! (vilken huvudlös människa!)

  SvaraRadera