måndag 15 augusti 2016

Mitt OS-tittande har med åren blivit alltmer begränsat,

mycket beroende på att det är så mycket doping och annat som jag inte tycker hör idrotten till.

Det är helt enkelt inte fair play och jo, jag är en notorisk person, som har väldigt svårt med orättvisor och att någon tar sig egna friheter, som påverkar andra människor.

NU kommer jag att låta som en riktig gnällkärring i hela blogginlägget:

Men hur i hela helsefyr kan man tycka att denne Göran Zackrisson är en sådan bra kommentator i golf. Nog har väl bäst före datum gått ut för bra många år sedan. Jag ser inte ofta på golf, men den här gången tyckte jag att det var riktigt spännande. Speciellt innan sista rundan hade spelats eftersom Sverige hade inte mindre än två rejäla medaljchanser, först och främst Henrik Stenson och så
David Lingmerth, som hämtade upp sig rejält inför slutspelet igår. Det var ju inte precis igår det hände att vi var representerade inom den här sporten på den här nivån.

Golf är sannerligen inte något quicklir och nog hinner man få sår i öronen av denne Göran Zachrisson och hans eviga svammel. Sedan många år tillbaka tappar han ständigt tråden dessutom. Det gick så långt i lördags att jag och det 8 årige barnbarnet, började fylla i hans kommentarer med eget huvudlöst bara för att göra svamlet mer uthärdligt.

Det kunde låta ungefär så här i vår TV-soffa, sedan Göran Zachrisson påstod att s
andbunkrarna hette Hugin och Munin, det hela slutade i att historien blev bara värre och värre. Vad nu Nordisk mytologi har med Brasilien att göra, det förstod t.o.m. 8-åringen var alldeles uppåt väggarna.  Ja, ni som mot förmodan nu hade oflytet att få lyssna på svamlet vet vad jag talar om. Tillslut hörde man hur den stackars Catrin Nilsmark hade börjat få nog. Det hade vi också så den följande timman spädde jag och 8-åringen på ifrån TV-soffan med eget Göran Zachrisongagg:

- och så dessa Hugin och Munin,  som alla vet hör hemma i Brasilianska egna historien, som är gul och grön när grannens kylskåpsdörr hade gått i baklås och en röd höna som hade ätit en golfboll fick en vansinnig hicka, därför att det flög en Eagle över paret, som luktade som gammal mögelost och som nu skall bli första pris i OS-tävlingen, visserligen djupfryst och numera upptinad. Men han är för övrigt kusin med honom som bor på samma gata som Henrik Stenson och hans gröna cykel, som hans moster Emma har ägt. Ni förstår väl att Henrik skulle hetat "ANRI" om han varit fransman, men det var han ju inte utan det är ju bourgogone, som rimmar på kling klong, som fransmannen med kranen som nu skall slå sin nästa boll bara han nu köpt med sig rätt saker från sandbunkerna, som ligger 150 meter bort bland kajmanerna, krokodilerna, aligatorerna eller kanske det är en sommarhatt som ligger där i bunkern... för golfdamer....

När Göran Zachrisson helt uppenbart försvann ur studion en liten stund och det enbart var Catrin Nilsmark som skötte referatet, blev det helt plötsligt njutbart! HON pratade om golf och det man ville veta! Det handlade enbart om golf, inget jädrans svammel som helt urartat. Jag är lättroad men där har nog den gränsen tangerats och överskridits för många år sedan, då var Göran Zachrisson involverad i någon golfklubbshistoria med kändisar vad det sagts och gjorts och vilka de hade umgåtts med och andra små smaskigheter....

Sedan dess kräks jag nästan när Herr H kommer med korsordet i Golfbladet där man citerar Göran Zachrissons kommentarer bland lösningsrutorna. När man ser dem så där i tryck inser man hur förvirrade de och han är!


I söndags när OS-golfarna spelade sista hålen och det var helt uppenbart att Henrik Stenson var så smärtbehängd, att han inte ens kunde göra de puttar som han normalt inte har några problem att sätta och han dessutom blev tvungen att under pågående match kalla in rygghjälp, vad gaggar då denne papegoja om: jo, vad Henrik Stenson och Justin Rose, som han härvidlaget hade sagt ungefär 14 miljoner gånger bodde grannar med varandra och var vänner, skulle tala om: gräsklippare!

Skulle inte tro det!
De har nog varsin person anställd, som sköter gräsklippningen. Säkert också en hel stab av personal som sköter pooler, städningen osv. OCH ärligt och uppriktigt talat är jag inte speciellt intresserad av skvaller av den kalibern som en del damtidningar och Göran Zachrisson livnär sig på. För mitt vidkommande får de ha vilka bryllingar, kusiner, mostrar fastrar som känner den & den och vart de nu åker på semester och träffar vem. Det får de göra bäst de vill, jag är INTE intresserad! Lika lite som jag är av Hollywoodfruar och familjen Parnevik som helt uppenbart blivit mediahoror för att dryga ut inkomsterna.

Sedan kan man undra hur det står till med den FRIA TV-kanalen SVT, som finner sig i att hela TV-rutan blir nedsläckt under invigningen av OS. Jag var dubbelt upprörd eftersom vi dessutom har VIASAT:s paket genom Telia och inte en enda kanal fungerade. Jag trodde ett tag att det var något allmänt fel, eftersom inga kanaler fungerade, men så läste jag en insändare i Göteborgs-Posten om nedsläckningen några dagar senare, som VIASAT hade ägnat sig och uppköpet av rättigheterna av OS-invigningen.

SVT släckte sålunda ner utan att meddela alla som har "skogs-TV" att de tyvärr inte skulle få se någon OS-invigning. Man kan väl tycka att SVT i ärlighetens namn hade kunnat informera sina statligt tvångsanslutna hos Radiotjänst i Kiruna, att de inte tillhörde ELITEN och vad som gällde för programtablån vid OS-invigningen! - Jag såg OS-invigningen dagens efter på TV 3, så det var nog något land som försvann i reklamavbrotten. Men det var samma svammel där bland de som skulle sköta referatet i direktsändningen. Det hade ju varit trevligt OM de hade berättat vilka varje lands fanbärare var och vad de hade för meriter, istället för det kafferep som understundom uppstod dem sins emellan...

Under det här OS är det så jag börjat överväga möjligheten att vi fått  diktatorn
Recep Tayyib Erdogan, som bestämmer i det här landet också, inte bara i Turkiet. Sverige har ju hittills gett sitt tysta medgivande till könsstympning, barnäktenskap, kvinnors/flickors livsinskränkningar och faktiskt även hedersmord, eftersom man inte tagit de religiösa förtecknen på allvar och använt sig av de svenska lagar som faktiskt finns och som förbjuder detta. Inte ens de som är homosexuella eller transpersoner går ju fredade ifrån dessa stolpskott som på allvar tror att det är något självvalt.

Så när de i den svenska Regeringen och på politiker och rättsnivå ändå håller på att ducka, så varför inte acceptera vad profeten Muhammed hade för sig: en av hans hustrur,
Aisha, för övrigt dotter till Muhammeds egen bror, hon var sex år gammal när äktenskapskontraktet med Muhammed skrevs.

Enligt islams tideräkning är det nu år
1437–1438, medan det hos oss är år 2016 och vem motsäger sig den tideräkningen de har. Den stämmer väl ganska bra och vi är på väg med stormsteg tillbaka till 1437-1438.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar