måndag 4 juli 2016

Spektaklet Almedalen har startat igen, först ut var Jan Björklund - Liberalerna.

Jag hade precis dumpat lite brev inne i postterminalen och hade på bilradions
P 1 och av den anledningen lyssnade jag på Jan Björklunds tal i Almedalen.


Det var mycket som jag håller med honom om, även det han talade om att det borde vara mer EU, fastän det blivit totalt misslyckat. Skitit sig rejält är bara förnamnet och jag håller fullständigt med honom om att grundtanken om EU också var min önskan. EG, sedermera EU, uppstod för att aldrig mer behöva finna ett Europa som varit sönderbombat av två världskrig och krigskyrkogårdar som brett ut sig med nazism, fascism, hat mellan olika folkgruppen. Men det var inte så det blev.


Det är istället alltför många poster där EU verkligen visat på att det har överlevt sig självt: att man t.ex. inte lyckats få till ett samlat nätverk mot kriminalitet är bara ett av de allvarliga brister, eller att man inte fördelar gracerna med flyktingpolitiken likvärdigt bland alla medlemsstater. EU har blivit en misslyckad stat i staten, som leds av ett gäng lobbyister som företräder de redan besuttna! - Det är rent ut sagt rena Kalle Anka över det hela och det mesta.

Sedan är det inte EU som är ansvarig för Greklands situation, där har man helt enkelt fört en oansvarig ekonomisk politik, något som Sverige av allt att döma tagit över stafettpinnen allt vad tyget håller. De rika lever på de andras bekostnad, ingen vilja finns heller att göra rätt för sig.


- Varför sparar ni in på samhällets allra mest utsatta. Stefan Löfven, du borde skämmas, sa Jan Björklund. Med hänvisning till nedskärningarna som Försäkringskassan fått direktiv om för de personer som har LSS, personliga assistenter, för att kunna ha en dräglig tillvaro. Jag håller fullständigt med honom! HUR i hela helsefyr kan man sparka på dem som har det tuffast här i livet. Men det är ett sedvanligt sätt av Socialdemokraterna, så det där att alla skall med, det är bara ännu en kräk-klyscha av det som en gång var ett arbetarparti, som inte längre existerar. Det har blivit ett parti för hybrispolitiker.

Ja, det mesta höll jag faktiskt med Jan Björklund om.
– Fridolin påminner om veckans huvudperson, att lova allt före valet, vinna valet och sedan gå under jorden. Han är Sveriges svar på Boris Johnson, sa Jan Björklund också.

Ja, vi som har minnet intakt minns väl också att Gustaf Fridolin skulle styra upp skolan på 100 dagar dvs. på en kafferast. De dagarnas bäst före datum har utgått för länge sedan och inte har resultaten blivit till det bättre. Dessutom kan man fundera hur man ens kan tro att människor som knappt tagit sig genom skolan själv med betyg, skall vara de som skall vägleda/skola eleverna till kunskaper.

Han gav också socialdemokraternas Marita Ulvskog en rejäl känga och kallade henne för hycklare med all rätt, liksom Jonas Sjöstedt:


- Tänk att den pollett som trillade ner hos gutarna på 1100-talet, den har fortfarande inte trillat ner hos Jonas Sjöstedt, sa han apropå om frihandelsavtal.
Jan Björklund var också mycket kritisk mot att Anna Kinberg Batra (M) vägrat ställa upp på bland andra Liberalernas krav på att lägre löner ska införas för att ge jobb till flyktingar, eftersom så många inte ens har grundskoleutbildning när de kommer till Sverige och därmed aldrig kommer att komma in i den svenska arbetsmarknaden, leva på bidrag var inte Jan Björklunds melodi, eller tankar om lösningar på ett svårt dilemma.

 
Men någon större verklighetsförankring har inte Jan Björnklund heller, han vet helt uppenbart inte hur företagen hanterar arbetskraften där man sparkar den egna svenska inhemska arbetskraften, eller den här sociala turismen, eller fria gränsförflyttningen som hejdlöst blivit utnyttjad för att hyra in arbetare från Polen, Rumänien etc. som får arbeta under slavliknande förhållanden och dumpade lönekostnader och där även arbetssäkerheten lyser med sin frånvaro!

Uppenbart är Jan Björklund alltför ung med sina 54 år på nacken för att förstå att vi som upplevt kalla kriget och vet hur det var, verkligen inte önskar den tiden tillbaka, vilket nu är ett fullbordat faktum, igen! Han är själv en av anledningarna till att det har blivit så.

Urbota korkad är han också när han inte heller kan förstå att NATO med USA i spetsen, som faktiskt styr NATO med järnhand, intet har att göra i Östersjön, USA:s landgräns ligger inte i Östersjön. Istället för NATO borde man verkligen inom EU hanterat den saken för att säkerställa freden inom EU, eftersom det var en av grundtankarna bakom EG, dvs. senare EU.

Sedan vet jag inte om Jan Björklund spelar korkad eller om han verkligen är det, eftersom han inte känner till vilka det var som startade och låg bakom eldandet av däck och de fruktansvärda våldsamheter som rådde i Ukraina, dygn efter dygn, vecka efter vecka! - Men där har svensk och utländsk media slutit tätt i leden. Det skall inte gagna Ryssland och därför får sanningen till varje pris inte komma fram. Det har också fått till följd att jag definitivt inte längre kommer att bevista svensk/ukrainska föreningens tillställningar längre.

Naturligtvis är det en självklart att Ryssland gjort stora truppförflyttningar av sitt försvar och det finns en lika självklar anledning till att Rysslands president Vladimir Putin nyligen besökte Finland för att förklara de militära förflyttningarna närmare den finska gränsen. USA i spetsen för NATO har under en mycket lång tid dragit ihop våldsamma övningar och man planerar nu ännu mer med ca 40 000 mannastyrkor nära Rysslands gränser och Östersjön. När man sett vilken typ av NATO övningarna som pågått i Sverige bara under de sista åren blir man helt enkelt mörkrädd: http://gun-m-ek.blogspot.se/2016/03/sila-mygg-och-svalja-kameler-den-har.html

Man kan undra hur det kommer sig att Jan Björklund inte kan förstå det motdraget av Ryssland. Dessutom är det så att från svensk sida har man sannerligen inte vilat på hanen, utan här håller man på att smygvägen gå med i NATO utan att svenska folket har fått säga sitt. Det är bara att läsa tidningarna så förstår man den massiva hjärntvätten som just nu pågår av det svenska folket!

Dagens Göteborgs-Postens förstasides rubriker fick mig att brista ut i gapskratt! Men nu har man väl ändå klarat av ännu ett journalistiskt bottennapp: ett gäng rekryter i Skövde skall försvara Sverige och Gotland mot en rysk invasion! Värre blev det inne i tidningen och syftet råder det inga som helst tvivel om. Här gäller det att ansluta Sverige till NATO genom skrämselpropaganda! http://www.gp.se/nyheter/sverige/forskaren-bara-f%C3%B6r-att-lugna-folket-1.3444905

Jag säger som min barndomsvän sa, när vi idag diskuterade den nya kommunistpropagandan som har dragit igång igen. Våra föräldrar skulle gå genom väggen om de visste vad som nu sker, igen! Därför att de tillhörde den falangen som aldrig gick att dupera. Man var klart medveten om USA:s och även Storbritanniens spel under täcket med sina skumraskverksamheter runt om i världen.
Är det några jag verkligen är rädd för än en gång äventyrar freden så är det USA och i synnerhet murbräckan NATO!


Lyssna på Jan Björklunds tal och fundera: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/741302?programid=3227http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/741302?programid=3227

1 kommentar:

  1. http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article23114796.ab

    SvaraRadera