Google+ Followers

tisdag 8 mars 2016

Vårbild från Göteborg

det är väl alltid lika härligt att upptäcka att en del låter naturen ha sin gång ute i det fria och helst då med utländska prostituerade - enligt en högt uppsatt polischef här i Göteborg på andra hälften av 1990-talet, världens äldsta yrke och därför skulle man inte göra något åt prostitutionen, det tyckte inte heller närvarande politiker.
Enligt Prostitutionsgruppen kunde man inte stigmatisera de prostituerade, som höll till direkt i anslutning till en låg och mellanstatideskola i centrala delarna av Göteborg och i välkända kvarter där torsk är vanligt förekommande av skilda slag och har så förblivit. Om skolbarnen blev stigmatiserade av handeln var helt uppenbart mindre noga.

Några månader senare uppdagades i Göteborgs-Posten att uniformerad polis tillhörde kundkretsen. Hur det är med den saken i dag vet jag inte något om. Men med tanke på vårbilden från Göteborg kan jag väl bara suckande uttrycka det hela med "intet nytt under solen", därför att det går ju inte att säga "intet nytt under kjolen" eftersom det även finns prostituerade av annat kön. 

Även de himmelska tronerna lär väl hålla med om att allt är vad det alltid har varit och i den himmelska kören intar f.d. justitiestatsminister Lennart Geijer en av de stämmorna, att det är tur att man aldrig städade upp i bakgården. Det måste ju kännas tryggt att veta med tanke på vilken misär vi just nu importerar till Sverige genom Migrationsverkets och människohandlarnas försorg.

2 kommentarer:

  1. internationella kvinnodagen idag?

    SvaraRadera
  2. Ja, Internationella Kvinnodagen och det här var mitt sätt att uppmärksamma det hela hur snedvriden synen är på det kvinnliga "arbetslivet". Prostitution var enligt polischefen "världens äldsta yrke". Jag vet inte vad som särskiljer den polischefen ifrån de här männen som förtrycker sina kvinnor genom att klä dem i heltäckande kläder och idka hedersrelaterade saker med dem, eller könsstympning. Man kan stympa människor på många olika sätt, men att förpassa dem till något som de själva inte skulle vilja bli utsatta för är väl det mer raffinerade sätten.

    SvaraRadera