torsdag 10 mars 2016

I flyktingvågens spår visar Ungern och även Sverige upp sitt rätta ansikte. Jag som trodde att de på något sätt hade gjort upp med sin egen historia.

http://www.svt.se/nyheter/utrikes/svensk-pressfotograf-misshandlad

Den här gången var det en kvinnlig svensk pressfotograf som blev misshandlad av beväpnad ungersk polis.

Den ungerska polisen gick till attack mot flyktingar och journalister och använde batonger och slog barn och journalister, som tog bilder. Det är något som är allvarligt fel med den s.k. "flyktingpolitiken".

Som om det inte kunde räcka mer fullständigt oacceptabelt har utspelat sig. I lördagskväll hade en journalist, utsänd för nyhetsbyrån AP, frihetsberövats av ungersk polis utanför det ungerska flyktinglägret Röszke. Enligt uppgift från fotografen, Luca Muzi, ska han på film ha fångat hur en polisman bussade sin hund på en flykting. Konfronterad av polis ska Muzi ha identifierat sig själv som AP-journalist, varpå polisen fört bort honom till en avlägsen del av Röszke och tvingat honom att radera videomaterial insamlat under två dagar i Serbien och Ungern.

Statsminister Stefan Löfvén stegar fram i nyhetssändningen igårkväll och tycker sig ha något att yvas över. En statsminister i ett land som härbärgerar "flyktingar" där lejonparten kommer att få respass ut ur landet, men under tiden som spektaklet pågår kommer att kosta skattebetalarna åtskilliga miljarders miljarders under den tiden. Men också fått hela samhällssystemet att kollapsa fullständigt. Statsministern tycker att det är bra att emigranterna nu är EU:s gemensamma ansvar och inte specifika länders dit de kommer.

I samma nyheter får vi dessutom veta hur barn svälter ihjäl i lägren runt omkring krigshärdarna. De människor som inte kommer längre och som den präktige svensken tycker att det är bättre att man låter svälta ihjäl än omfördelar sin Migrationspolitik och låter UCHR administrera det som de är bäst på. Man måste vara en allvarligt förvirrad människa om man inte förstår att det måste bli ett stopp på den svenska byråkratin, som blivit en enorm papperstider som löper amok helt hämningslöst.

Min mamma brukade alltid säga: på kvällen får den late brått och det kan hon väl ha haft all rätt i. När man som politiker i svensk regering och riksdag ägnar sig åt år av partipolitisk pajkastning istället för att ta itu med de allvarliga problemen, då är det inte mycket bevänt. Sedan får man väl tycka och tänka vad man vill om Sverigedemokraterna i övrigt, men de har haft alldeles rätt när de pekat på hur illa ställt det varit inom Migrationspolitiken och valt att prioritera den egna välfärden.

Själv väntar jag ännu på att man skall ta upp frågan om "lönedumpningen" som pågått i så många år med alla arbetsskadade och pensionärer. Men än så länge skriker inte den präktige svensken, utan tiger still och media håller naturligtvis med. Det gäller ju att tiga ihjäl obehagliga sanningar. Sedan är det väl inte så noga med den saken. Det är ju bara våra egna drabbade och marginaliserade det gäller och då förstår man ju att det inte är så noga.

Det gäller ju att sparka nedåt och slicka uppåt.


5 kommentarer:

 1. Allhelgonakyrkan i Malmberget?

  SvaraRadera
 2. http://www.nsd.se/nyheter/gallivare/kravet-flytta-kyrkan-hit-9912802.aspx
  Suck säger jag bara vad tänker de med?

  SvaraRadera
 3. Ja, Allhelgonakyrkan i Malmberget, då den flyttades från Kaptensvägen till där den nu står. Det är min äldste son som står där på bilden, just innan kyrkspiran skall köras iväg i luften med helikopter. Men nu är väl kyrkans placering rätt malplacerad som min pappa redan då förstod och motsatte sig. Men det hjälpte ju föga.

  Dårskapen fortsätter alltjämt men nu är det fråga om att man flytta den till Koskullskulle dit man nu tänkt sig att fina vackra hus från Bolagsområdet skall flyttas. HELT förkastligt, eftersom Koskullskulle i allra högsta grad är påverkad av gruvan både till nedfallande stoft och förskräckliga olägenheter. Flytta Malmbergets kyrka och Bolagsområdets alla vackra gamla hus att flankera Repisvaara på Dundret med Fjällnäs som stadga till hela bilden. Där är de i vart fall fredad ett tag.

  SvaraRadera
 4. Ska Guds heliga hus, den stora Allhelgonakyrkan, flyttas till av LKABs radioaktivt strålande stendamm gång på gång på gång inhöljda byn Koskullskulle vari LKABs skitiga industriområde ingår, är det som amen i kyrkan självklart att den stora pastorsexpeditionen/församlingsgården och flotta prästgården följer med. Malmbergets makthavande elit, LKABs pålitliga av folket valda politiska pampar varav absolut ingen kan tjäna två herrar, får ej förglömma att påminna Guds och överhetens underdåniga verktyg präster och prelater som axlat görat att vårda detta Guds heliga tempel om att avhelga innan avlivandet begynner, och att åter helga tabernaklet vid dess uppståndelse från de döda. Naturligtvis bör även Malmbergets sporthall, höga Focushuset, världsunika Kåkstan, Nordan, Svanparken och Konsum flyttas till Kullen.

  SvaraRadera
 5. :) AMEN

  Dock sätter denna blogginnehavare sitt veto till dessa flyttningar. Vad gäller Konsum röstar jag med fötterna. Men resten av upptagna byggnader har inget i gruvdammets, luftföroreningarnas och "skakningarnas" Koskullskulle att göra, som också torde vara en saga all eftersom mamlpriserna är på uppåtgående igen, turligt nog och som det alltid är efter en tid av sjunkande malmpriser. Resten av byggnationerna hör hemma vid Dundrets fot minus Focushuset som inte hör hemma i den miljön. Församlingshem/pastorsexpeditionen lär de klara av med de som redan servar "Ettöreskyrkan" och Gällivares kyrka. Så mycket Guds hus behöver inte överexploateras. Beträffande Svanparken bör den väl placeras i Gällivare där det redan finns ett träskmarksområde vid Sjöparken, det skulle Gällivares miljö må bra av att ha. Men man borde ta vara på Sandvikens möjligheter både till boendemiljö och rekreationsområde, älvstranden är fint ur många synvinklar.

  SvaraRadera