Google+ Followers

lördag 5 mars 2016

Sila mygg och svälja kameler? Den här krigsivern som råder i Sverige idag, den är verkligen bekymmersam och skrämmande.

http://www.gp.se/nyheter/vastsverige/halland/1.3006431-utlandskt-stridsflyg-korsar-sverige

Klart som korvspad blir människor oroade när det dyker upp stridsflygplan över vårt land. Det som är ännu mer oroande är hur saken hanteras från försvarsstaben. Enögdhet har alltid varit ett problem, därför att då ser man bara med ett öga, fastän man har två ögon att se med i själva verket.

Man kan undra vems agenda det är som favoriseras, när man försöker att skapa ett förnyat hat mot Ryssland, när det i samma veva nickas JA till NATO och maktfaktorn USA, en av de största hoten mot världsfreden. Den här situationen påminner väldigt mycket om den tid då kalla kriget pågick. Vi som är torr bakom öronen minns hur det var och det var inga smickrande ord som gick att fälla åt något håll, de var lika goda kålsupare i både lägren.

Hur kommer det sig att Sverige tränar med NATO och har NATO-övningar i Sverige, men inte tränar krig med Ryssland? Vore det inte önskvärt om man nu ändå skall leka krig, att man använder sig av båda strategierna och tränar tillsammans med den andra krigsfronten också och verkligen visa att Sveriges neutralitet inte bara är ett ord att slänga sig med, utan en verklighet.

http://gun-m-ek.blogspot.se/2012/03/stjarnornas-krig-i-robotbyn-vidsel.html

Just nu pågår en väldigt stor NATO-övning i Norge där Sverige enligt uppgift har med
2 000 egna deltagare och eget flyg med i övningen. Hur många vi egentligen har totalt framgår inga uppgifter om och är egentligen för denna bloggskrivare helt ointressant. Men det kan ändå inte hindra mig från att undra vad det är som egentligen pågår i Sverige.

Den enda krigsförande armé Sverige behöver den har vi redan:


Sveriges hemliga armé: Myggen.
Däremot borde man införa allmänt militärtjänstgöring, men helt och hållet stuka om modellen. Det var sannerligen inte till nackdel att inte bara flyta ut med en mobiltelefon fastklistrad i ena handflatan, eller elda upp bilar och hitta på annat elände med droger etc. Det finns många utbildningar som skulle kunna bakas in i en sådan grundutbildning och vi slapp ifrån både ungdomsarbetslöshet och annat skit som samhället idag kryllar av. Fortsättningen på dessa grundutbildningar skulle kunna fylla hela registret av behov som är helt uppenbara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar