Google+ Followers

måndag 29 februari 2016

Olof Palme - det komplexa mordets baksida.

Jodå, jag minns exakt vad jag gjorde den här kvällen och jag minns också nyheterna, som jag vaknade till.

Inte hade jag heller tänkt skriva något om det än en gång i min blogg och hoppade därför över att "uppmärksamma" årsdagen av mordet.

För oss i familjen är det annat som blir mer påtagligt, eftersom min dotter föddes i slutet av året för 30 år sedan. Reinkarnationen av Olof Palme som hennes bror kallade henne för, sedan hon börjat tala och påstod att hon hette OLOF och inte det hon var döpt till, plus en massa andra konstig- och egenheter hon hade för sig.


Till en början efter mordet var det helt obegripligt varför man dödar en svensk statsminister, visserligen som rört sig i utrikessammanhang och därmed även rört om de dessa "högexplosiva grytor". Men det är bara innan man adderar alla olika händelser och sammanhang, som blir till något helt annat där allt blir helt förklarligt. Det fanns ett uppbyggt och brett hat mot Olofs Palme.

Jag är av den åsikten att för mig har det bara varit en fråga om "vem som hann först" av de olika falangerna där hatet och problemen hade vuxit sig starka och där Olof Palme hade blivit en rejäl gråsten som skavde i skon.

Sedan läsa Holmérs tegelsten till bok... suck säger jag bara. Så mycket slump finns bara inte och inte är det en slump heller, att man tillsätter någon som inte är kompetent till att leda en mordutredningen, dessutom på landets statsminister ingen dussinsvensk precis.

Det finns inte en chans i hela världen, att det här mordet någonsin kommer att "lösas". Därför att det finns ingen som helst önskan om det.

http://gun-m-ek.blogspot.se/2014/11/margot-wallstrom-skrev-under-order-om.htmlSå mycket annan skit som finns i maktens korridorer, som visar hur de här leden sluter tätt för att inte röja sig själva. Det gäller ju att hålla varandra om ryggen: Kliar du mig så kliar jag dig. Det är ytterligare en anledning till varför det här mordet kommer att förbli "olöst".
 

T.o.m. ynkedomens ansikte lyste än en gång, när JK Göran Lambertz i egenskap av landets justitiekansler avfärdade de drabbade prostituerade, som dessutom bara hade varit barn vid den tidpunkten som Geijeraffären rörde sig om och som Olofs Palme till varje pris ville dölja. Jag vet att jag chockartat lyssnade till nyhetssändningen där han stod i Sveriges riksdag och talade om dessa .

Vill man ha en rejäl kurs i det svenska samhällets fortsatta sönderfall är det bara till att lyssna till ovanstående länk, visserligen är det att lägga dryga 1 ½ timma, men allmänbildande är det och sålunda värt mödan.

Fascinerande dessutom att se hur webben städas ren från varje spår som kan leda i rätt riktning. Det kan inte heller vara en slump. 

1 kommentar:

  1. Kortvarianten http://fredmanpakvarnberget.blogspot.se/2011/10/avsloja-de-svenska-ddr-spionerna.html

    SvaraRadera