torsdag 14 januari 2016

Man nog är det väl ändå själva fan att det är mobbing som ligger bakom knivmordet på Göingeskolan i Broby.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/skane/elev-knivskuren-i-broby

Börjar det inte bli hög tid att ansvariga vid skolor åtalas, när man inte kommer till rätta med mobbing. Det går inte att vuxenvärlden fortsätter att titta bort!

Skolan är också en arbetsplats och varje person som är inne i en verksamhet skall kunna gå till sin arbetsplats, utan att känna ångest för vad som kan drabba.
Höstterminens enkätsvar från Göingeskolan visar att det kan finnas problem med studiemiljö och trygghet – något som gjort att Skolinspektionen planerade för en regelbunden tillsyn redan före knivdådet.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/skane/skolinspektionen-planerade-tillsyn-av-skolan

Då kan man undra hur rektorn Robert Dirksen bara har mage att krypa under stängslet och låtsas som om det regnar. Tar en 14-åring till en sådan drastisk åtgärd som att ta med sig en kniv till skolan har det gått långt, alltför långt. Det hela handlar om överlevnad helt enkelt.

Jag hade verkligen hoppats och trott att lagändringen som kom till efter en rad mobbingoffer som tagit sina liv. Men i skolans värld fortsätter man att göra som strutsen.

http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.544671-ge-alla-barn-en-trygg-skola-garanti?m=print 

Jag undrar hur många fler mobbingoffer som tillkommit efter 2011 och funnits dessförinnan. Redan i början på 2000-talet räknade man till ca 50 så unga, som tar sina liv, de flesta av dem är mobbingoffer. Idag blir allt fler offer pga. tidsandan med nätmobbing och samhällets uppenbara brister som blir allt större.


Redan 2011 fanns föräldrar som inte ville acceptera att deras barn fallit offer för mobbare och förde en kamp om att inte fler skulle bli offer:

Måns, som bara blev 13 år 

Victor, som bara blev 11 år
Sofia, som bara blev 12 år

Ändå fortsätter det i all oändlighet utan slut och ände!

Då har man inte ens talat om alla de som bär på fruktansvärda minnen från att ha blivit mobbade, där vuxna på skolorna valt att titta bort. Till mig skall ingen komma och säga att "de visste ingenting". Det finns ingen lärare som inte upptäcker om en elev är mobbad, eller om stämningen är förråande.

Men det är klart väljer man att göra som strutsen, då ser man ingenting om man så snubblar och faller raklång över det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar