Google+ Followers

torsdag 14 maj 2015

Sveriges Regering de borde dras inför EU-domstolen för brott mot mänskligheten i Malmberget. Det statligt ägda LKAB de är en enda stor skamfläck!


De här skitregeringarna vi haft i Sverige, de är värre än en stor böld i baken.
Jag förstår den goda tanken, att skicka katastrofhjälp till jordbävningsdrabbade i Nepal osv. Men när man inte bryr sig ett dyft om att gruvskalven i Malmberget bara når allt högre höjder och det bor massor av människor inom detta katastrofområdet. Då har jag inte ens någon lust att knyta någon näve i byxfickan längre!


Högsta vibration var 36,6 mm per sekund på Sveavägen i Malmberget inatt. Tänk efter att vakna till det! 

Det är ju inte bara Malmberget som drabbades av det, utan det kändes av både i Koskullskulle och i Gällivare.

Det här är värdigt ett diktatur, att ha människor boende mitt i skiten. Alternativet har inte varit något bättre, när de inte orkat bo kvar och sålunda fördrivits från sina hem.

Den här gången var det Partas hängvägg på 500 meters nivån, som var anledningen. Men det kunde lika gärna vara några av alla andra 8-10 brytningsplatserna, vad det till dags dato kan röra sig om, eller de som de redan lämnat därhän och underminerat marken fullständigt, eller som redan gett vika. Kikar man på satellitbilderna, på gula sidorna, över Malmberget med omnejd och faktiskt ända bort mot Aitikgruvan, då inser man rätt snart vilken fullständig miljö- och människokatastrof det här håller på att utvecklas till.

Det är ju inte så att miljöproblemen enbart drabbar ortsbefolkningen, utan det finns något som heter vatten också och hur de vägarna fortsätter ända ner till Bottenviken, det behöver man inte vara raketforskare för att kunna upptäcka.

Vilka skalvvärden som uppmätts på de andra minimalt rapporterade och uppmätta platserna i Malmberget och Koskullskulle förtäljer inte historien och LKAB själva de passar sig för att sätta upp mätare, som mäter skalven från tre håll och mätningarna av stoft det har de placera så långt ut i periferin på åtskilliga mils avstånd, att det liknar ingenting.

Sedan att bergmekaniker har besiktat närliggande områden i gruvan och inte funnit några skador är knappast förvånande, eftersom hela Malmberget är en urholkad schweizerost, som vittnar om att berget är så instabilt överallt att det fungera som vilken klanglåda som helst.

Man kan ställa sig frågan om hur säkra LKAB egentligen kan vara med tanke på att stor del av Malmberget är underminerat, det är ju inte så att LKAB strålar ner sig likt Stålmusen under jord, utan det sker via en mycket snillrik och omfattande dragning genom berget, under jord, det betyder att det mesta är underminerat, även om nu Bergsstaten ivrigt förnekar all kännedom om att det skulle förhålla sig så.

Flera boende i Malmberget men också i de kringliggande samhällen, Koskullskulle och Gällivare, skriver på Facebook i bl.a. gruppen "Vi som vill att LKAB löser in ALLT i Malmberget, hur skalvet orsakat spruckna fönsterrutor mm och en skräck över vad som händer.

De stora hälsorisker som finns med att leva under denna ständigt närvarande stress, att aldrig veta när nästa stora smäll kommer, vad som skall rasa in, eller om berget verkligen kan hålla för framfarten med gruvbrytningen.

Den 19 maj 2015 kommer Miljödomstolens beslut, som blivit uppskjutet över de stora miljöstörningarna som folk får leva med dygnet runt. Får LKAB fortsatt tillåtelse att härja runt med ortsbefolkningen och bara suga ut pengarna till statskassan. Då kan de lika gärna montera ner hela rättssystemet, därför att då existerar det överhuvudtaget inte. Lyssnar man inte ens på tillsynsmyndigheten, Länsstyrelsen i Norrbotten, så har det här blivit ett lysande exempel på hur svensk korruption och tättsittande pappstrutar över huvudet fungerar ut i fingerspetsarna. Bergsstaten de är bara ett enda stort aprilskämt, de har överhuvudtaget inte tagit sitt ansvar!

journalisten Dan Larssons Foto, av hur gruvbrytningen i Malmberget ser ut och då skall man veta, att det är enbart det som är synligt. Under jord är marken underminerad precis överallt!

2 kommentarer:

 1. Fältmätningar i Malmberget, Svappavaara och Kiruna

  ​Under perioden 18 maj-6 juni utför Max Planck-institutet, Mainz, Tyskland, fältmätningar på uppdrag av LKAB. Mätningar sker med ett mobilt laboratorium och utförs på LKAB:s industriområden, i samhällena och i omgivningarna.

  Både mobila mätningar och stationära mätningar kommer att utföras. Under mobila mätningar används en mätsond i bilens front. Bilen är utrustad med en webkamera för att följa upp påslag från trafik och andra källor. Under stationära mätningar nyttjas en mätsond på bilens tak. Mätsonden hissas upp till ca 7 meters höjd och viss del av arbetet sker då utanför fordonet. Under mätningar är bilens motor igång för att försörja instrumenten med ström.

  Kontaktperson LKAB:

  Lena Fjellström, 0970-76217

  lena.fjellstrom@lkab.com

  Tur att det är repstopp!

  SvaraRadera
 2. Vad är det som mäts med den bilen?? mobilt laboratorium?? "påslag" vad är det??

  Förstår inget alls. Skall lk bevisa att bilarna är ohälsosamma och gruvan hälsosam eller vad är det fråga om??

  SvaraRadera