Google+ Followers

lördag 4 april 2015

Det är inte alltid som recepten motsvarar resultatet? - Törs man då slå sig på att måla/dekorera påskägg?


Dottern skulle vara snäll och fixa ett påskrecept, som jag hittat i Matdagboken http://www.matdagboken.se/?p=start&PageID=5där jag löst ett års medlemskap, eftersom jag tycker att jag kört fast i gamla vanor, när det gäller att variera maten.

Matinspiration finns det så det räcker och blir över på webben, men recept utan eftertanke det passar jag mig för. Utvidga med en kamp på vågen var liksom det sista jag hade tänkt mig. Därför tyckte jag att det lät bra att ha koll på dagsintaget genom Matdagboken. Det behöver inte bli en alltför avancerad handling, eftersom jag bara kopierar matlistor och recept från medlemssidorna och har dem utskrivna, både som inköpslistor och recept liggande i köket.
    
Jag tyckte att det såg både gott ut, som signaturen Jan, hade skickat in och gällde LCHF-recept. När jag läste receptet blev jag ännu mer övertygad om att det var gott. Visst låter det gott:
Supergoda omelettrullar a la LCHF med en fyllning på valnötter, äpple och fransk senap. Perfekt till påskbuffén!
Energifördelning per port:
Kcal: 304
Fett: 29 g
Protein: 6 g
Kolhydrater: 4 g

Ja, det var så här de skulle ha sett ut egentligen, men det kanske går att lägga pussel på något sätt med det dottern kämpat sig fram med...
Jag som hade tänkt föreslå henne, att vi skulle måla lite nya påskägg till den inneliggande samlingen vi har dragit på oss genom åren och som förvaras i äggkartonger i påsklådan. Bilden här nedan är dock hämtad från TLC Polska:Den här bilden är också uppfångad hos TLC Polska på FB och är en närbild av påskäggsträdet. Det är inte utan att jag funderar om hela byn/staden har varit medverkande till denna äggsamling om 10 000 ägg!

Alla dessa fantastiska människor med kreativitet, som finns runt om i världen. - Är det inte fantastiskt så säg.....

1 kommentar:

  1. Vill bara meddela att jag pusslade ihop omelettrullarna och lade dit fyllningen ändå. Visserligen blev de inte så vackra, som på receptbilden. Men med lite "gôr" på så syntes det inte speciellt mycket. Dock kan jag säga att purjolöken nog hade gjort sig bättre om man hade slakat den lite i stekpannan innan. Rå blev det bara lite för mycket kraftig purjolöksmak... men bara lite.

    SvaraRadera