Google+ Followers

torsdag 5 mars 2015

Vem är slav och vem är att betrakta som slavhandlare. Det är lätt att gå vill år 2015 i denna snårskog av mysko begrepp.

Udda rubriksättningar det ägnar sig media åt. De där personerna vars jobb och uppgift enbart är att förmedla nyheter. Inte tänka åt oss. Fastän det har de ännu inte förstått över lag, ett och annat undantag finns och det är gott.

I ena fallet så heter det att lönen chockhöjs med 2 000:- i månaden.

http://www.gp.se/nyheter/vastsverige/bohuslan/1.2646491-chockhojde-lonen-for-hel-personalgrupp

Inte ens kaffepengar är det nog att betrakta som för nästa kategoris löner. Dessutom hade de nog tyckt att det hade varit en skymf om de bara hade fått 2 000:- i lönelyft per månad.

http://www.dn.se/ekonomi/sa-hoga-blir-bankchefernas-nya-loner/

Den här kategorins löner, de kan ju inte beskrivas med så taffliga ord som chockhöjningar. Nej, här är det förfinade ord som gäller: Regn.

Varmt, ljuvt regn, inte vilket regn som helst. Närmare bestämt miljonregn.

Låter det som om man skulle ha svårt att gilla denna typ av regn.

Tänk att sitta bänkad framför TV:n och titta på vädret och höra: Över Sverige och resten av världens alla fattiga skrymslen och vrår kommer det nu att vara ett ihållande miljonregn. Ingen svält, inga orättvisor längre. Det skulle inte ens kunna finnas några krig längre, eftersom de skulle ha överlevt sig själva om alla orättvisor utplånades.

Eller om det bara kunde få bli en enda liten lokal regnskur av miljonregn.

Tänk så många andra i min omgivning, som jag skulle kunna glädja om jag "råkade ut för miljonregn, kanske rent av ett miljardregn". Bara en sådan sak att veta att man har tak över huvud även om några månader är inte en allom självklarhet för alla. Gruvbolaget slukar ditt hem, eller så gör banken det därför att du är fattigpensionär, som inte får lån i banken till det hem där du bott i mer än 20 år.

Är det månne flygstrejken i Norwegian som skall dra igång kedjereaktionen, som bara måste vara en tidsfråga innan den sätts i rörelse....

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar