Google+ Followers

fredag 2 januari 2015

Rundresa Spanien (Malaga, Alhambra-Generalife i Granada, Gibraltar, Cadiz, Sevilla, Cordoba och slutligen Madrid). Dag 1 - Jag tänkte att det kunde vara hög tid att lämna över lite roliga resetanker så här inför det nya året.


Avgång flyg från Landvetter kl. 12:30
Ank. Berlin Tegel kl. 13:40
Avg. Berlin Tegel kl. 14:40
Ank. Malaga kl. 18.00
Gör man lite olika sökningar på enkelbiljetter på diverse olika flygbolag brukar man komma undan med en förhållandevis billig respeng. För oss finns inget behov av att rese flott, eller med mat på flyget. Mat finns det överallt annars och man dör inte av hunger vid så korta flygresor, som det här är fråga om.
Vi tog tåg (kostade 2,50 Euro) från Malaga Flygplats till Centralen i Malaga och traskade över till Busstation, eftersom de ligger i anslutning till varandra. Vi ville kolla var bussarna till Alhambra utgick ifrån inför morgondagens heldagsutflykt, även om vi är rätt hemmastadda i Malaga vid det här laget efter ett par svängar via just Malaga, som är en bra utgångspunkt för de flesta rundresor i södra delen av Spanien.

Om lokaltåg är det smidigaste, snabbaste och billigaste i Italien så är det definitivt buss, som gäller i Spanien över lag.

Ibland blir man lite förvånad, när man inser vad den manlige medresenären plockar upp på hotellrummet i Malaga, ett fynd som han gjort på Landvetters flygplats: ett resestrykjärn! Är det inte det man behöver på en rundresa så säg?

Den här gången hade vi valt ett hotell, som hade en liten rullresväskepromenad från Centralstationen och låg mer centralt, eftersom vi skulle ha Malaga, som utgångspunkt under ett par dagar. I en annan reseberättelse skall jag berätta vad som är det superbästa hotellet om man skall snabbt vidare till eller från Malaga. Är man bara ute i lite god tid lyckas man alltid hitta bra hotellalternativ med frukost till en hyfsad slant. Bo på vandrarhem eller hostels finner jag ingen som helst mening med, eftersom det faktiskt inte blir billigare och inte är det bekvämare heller.

Skall man vara på resa ett tag kan det vara gott att ha med sig en liten rese-Pc som inte tar stor plats och är lätt att transportera med sig. På de allra flesta hotell finns det gratis internetuppkoppling, så man slipper ta med sig PC:n till caféer där det är lätt hänt att datorn blir kapad!

Har man som vi alltid kameran med oss är det också trevligt att kunna ladda ner bilder från kameran direkt till ett usb-minne i PC-n, förutom i själva PC-n. Det gäller ju att ha både svångrem och hängslen så att inget händer med semesterbilder, som är svåra att ersätta.

Vara rullresväska-packers är ett enkelt och förträffligt sätt att vara på resa med/som.
Vi gick ut och åt runt hörnet på kvällen för att spara lite ork till morgondagens övningar. Resedagar från Sverige, eller hem till Sverige, har en tendens att bli en mellandag, där man inte orkar eller vill så mycket mer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar