Google+ Followers

måndag 29 december 2014

Håhåjaja aprilskämtet kom tidigt i år och med den s.k. "decemberöverenskommelsen".

Med det så har Sverige hamnat i exakt samma resonemang, som varit i Kina och andra auktoritärt styrda länder.

Hur man ens kan tycka att man kommit fram till en bra lösning för att undvika nyval i Sverige, när man presterat något som mest av allt är jämförbart med diktaturer. DET är en gåta för mitt vidkommande.

Jag kan inte sluta upp med att fundera över vad det är för nutidspolitiker vi har fått på halsen, som inte inser att det stora problemet i det svenska politiska systemet är inte Sverigedemokraterna.

Jag tror att man måste vara totalt blind och direktkommen ur sandlådan och sakna alla former av tankeverksamhet, när man inte inser att det politiska etablissemangens låsningar och krav på att kunna rulla på i ullstrumporna, som om inget har hänt, trots att det politiska landskapet har förändrats och den svenska riksdagen består idag av åtta (8) partier i stället för de fem som fanns under större delen av 1900-talet.

Nyhetsbilden som manglas ut på "decemberöverenskommelsens nöjda kålsupare" får min mun att förbli vidöppen. Jag tror knappt mina öron och ögon. Det hela liknar mest en bild av sju små dvärgarna uppradade på led varav två av dem tillhör samma parti, ett minoritetsparti i regeringsställning!
 
Jag förstår verkligen att omvärlden skakar på huvudet åt den s.k. "decemberöverenskommelsen". Det gör jag också, därför att det politiska systemet med ett minoritetsstyre är totalt obegripligt. Det skulle vara fullständigt oacceptabelt i länder som Tyskland eller Storbritannien, bara för att nämna någon form av referensram.

Skall man tolka vad AFP - en av världens största nyhetsbyråer -
uttryckte är det inte svårt att förstå, att de tycker att Sverige lika gärna kan stoppa ner den falska självbilden som ett tolerant land i malpåsen. Många utrikes experter anser att statsminister Stefan Löfven leder en regering som citat "är den svagaste i mannaminne”.

Det är inte ofta jag delat synsätt med Peter Eriksson (MP), men idag är vi fullständigt och rörande ense: 


Det är faktiskt rätt många tidigare ledande politiker i diverse politisk tillhörighet, som med förskräckelse mottagit den s.k. decemberöverenskommelsen. 

Decemberöverenskommelsen har bara ett enda klart budskap: att den svenska politiska självutnämnda makteliten har beslutat sig för att skrota de demokratiska lagarna i Sverige.
 
Jag slår mig för pannan och undrar VAD kommer härnäst, därför att det är inte slut här. Det verkliga kaoset har bara just börjat - Sverige förs numera fram som en herrelös skuta, där inget ansvar längre existerar överhuvudtaget över något.
2 kommentarer:

 1. Lekstugan fortsätter: http://www.nsd.se/nyheter/lulea/kaoset-i-landstinget-kan-avgoras-i-domstol-8946434.aspx

  SvaraRadera
 2. Ja och själv funderar jag på ALLVAR att emigrera till någon obebodd söderhavsö och leva på bananer (om det inte skulle klia så förskräckligt i munnen av just bananer).

  Tycker att folk agerar med sådant hat, att jag blir rätt mörkrädd. Dessutom verkar det som om de allra flesta är allt annat än påläst, utan bara drivs iväg av "känslor" hit och dit. Som vilsna skepp på havet.

  Mikael Odenberg (M) poängterar att väsentlig makt nu flyttas från det folkvalda parlamentet till regeringen, på ett sätt som strider mot parlamentarismens grundprinciper.

  Bara det tycker jag borde få varje normaltänkande människa att stanna upp och tänka till en gång till.

  Själv har jag alltid sett mig som optimisten NR 1, dvs. det ordnar sig på något sätt, det blir bara inte som man riktigt hade tänkt sig först. Men jag måste nog tyvärr erkänna att jag nog faktiskt gett upp. Jag sitter med för mycket myndighetspapper där folk kört fast i riktiga Moment 22, för att tycka att sjukdomstillståndet i Sverige är OK.

  SvaraRadera