Google+ Followers

måndag 8 december 2014

Fredrik Reinfeldt: "De som hävdar att landet är fullt, de bör visa var det är fullt".

Ja, nu duggar det tätt mellan genierna och han, som försvann med svansen mellan "bena", han har gjort stora upptäckter. Han har flugit så mycket över Sverige så han vet, att det är glest befolkat.

Det var väl tur att vi hållit honom med gratis regeringsplan, som han har kunnat flasha runt med och se på världen ovanifrån. Känns väldigt lugnande t.o.m. eftersom vi andra normalmänniskor känner till hans nyupptäckta fynd ända sedan skoltiden. På den tiden hette det ämnet Geografi, när man fick lite mer matnyttiga kunskaper med sig. Där ingick också att känna till olika orters och landskaps befolkningsmängder.

Visserligen var det så, att den skolatlas vi hade där upptog Skåne en helsida och ända fram till att jag själv åkte, med mamma och pappa och min ständigt bråkande tonårssyster, i bil ner till Trelleborg för vidaretransport med båt till Sassnitz, kunde jag själv på plats konstatera hur viktigt det var, att jämföra olika kartskalor för att kunna bilda sig en riktig uppfattning om saker och ting.(Phew där slog jag nog eget rekord i lång mening. Jag vet att världsrekordet enligt Fantomen på SKF:s metallklubb innehas av deras f.d. redaktör, som hade elva bisatser i en mening innan han satte punkt).

 
Antingen hade vi en jädrans smart lärarinna, eller så ingick det något smartare skolämnen på den tiden. En annan tänkbar förklaring kan vara, att på den tiden var det inte politikerna, som huserade runt i skolundervisningen, utan det hela sköttes på pedagogisk grund.

Det var sålunda bara Skåne som var så oändligt större i kartboken än Lappland och hur missvisande det är, ja, det förstår man när man sitter inklämd med sin allestädes hatande tonårssyster. Passera genom Lappland, det tycktes aldrig ha ett slut, även om det var många stopp och det fanns mycket intressant att skåda. Men passera genom Skåne det var bara två ögonblinkningar senare.

Vår reseledare i Geografi, Historia och Kultur, farsan,
förklarade att nu skulle färden på hemresan gå via Sveriges trädgård, Blekinge och där hade man också en märklig dialekt. Visserligen inte lika obegriplig som Överkalixmål, men som en liten stilla vindpust över Östersjön i jämförelse.
Men i Blekinge vankades det statyer av nästa skulptörsnille Carl Eldh, fastän han var inte född i Blekinge, utan i Film i Uppland, visste reseledaren, farsan, att berätta. Vi hade på nära håll och på nerresan fått skåda Europa och Tjuren i Halmstad, av Carl Milles, som egentligen hetat Andersson och mycket mycket annat, som fortfarande finns kvar i hårddisken.

Ibland tar det lång tid att komma fram till knorren på berättelser..... Men åker man i vilket land som helst på vår jord, inser man hur mycket natur det finns mellan orter städer osv. Så det är ju en alldeles genialisk upptäckt Fredrik Reinfeldt gjort! Inte bara i vårt avlånga land, det är faktiskt rätt få länder där man lever som i sardinburk. På rak arm kan jag bara påminna mig om att jag upplevt San Marino, som var rätt komprimerat, men så är det också fråga om ett lille-putt-land. Inte ens i Lichtenstein saknades det gott om natur och fria ytor.

Så vad säger man om vårt nya Riksorakel, Fredrik Reinfeldt.

Ja man kan ju inte bli annat än RIKTIGT häpen! Sicket genialisk upptäckt!

- Då har han inte sett Afrikas öknen, kommenterade Herr H, med det där lilla ironiska leendet i mungipan, som han hade påklistrat imorse vid frukostbordet.

Men det var väl förstås inte det Riksoraklet hade i åtanke, utan det är väl det där "öppna våra hjärtan" han menade allt i faRscismens tecken, som kapat hela Riksdagen! Problemet med sådana personer som Fredrik Reinfeldt det är att det var länge sedan de hängde på låset till någon bostadsuthyrare, om han ens någonsin har behövt göra det. Det är nog väldigt många, som trots allt saknar ett eget kassavalv, att idka ett Joakim von Ankas morgondyk i.

För min personliga räkning får Sverige ta in hur mycket invandrare som helst bara man har finansiering för det hela, eftersom den nya politiken är, att de skall sitta åtskilliga år i arbetslös/& sysslolöshetens tecken. Jag satt och läste Juseks medlemstidning förra veckan och där räknade de väl med, att om ca 8-10 år så har de väl färdigutbildad personal, som skall kunna klappa dit en stämpel om att de får stanna i Sverige, eller åka ut med rumpan före efter lika många år.

Det Sverige som är av idag är ju inte som det var på den tiden, när det vällde in folk från Finland, Italien etc. Nästa dag var de i arbete och det fanns också bostäder även om det inte var några flotta krypin det var fråga om.

Idag är det nog många unga och då menar jag rätt åldersnupna unga, som fortfarande bor kvar hemma bara just därför, att det inte finns några lägenheter där det mot förmodan finns jobb. Det var inte så på den tiden jag var ung och vacker, då fanns både jobb och lägenheter.

Jag skulle verkligen önska att alla presumtiva väljare i Sverige tar sitt eget fulla ansvar och sätter sig in i varje partis budget. Dagens Nyheter hade häromdagen en alldeles suverän lättbegriplig grafik över de olika partiernas/blockens budgetar. Det finns trots allt bara en viss summa pengar att tillgå och den måste fördelas!

http://www.dn.se/nyheter/politik/grafik-jamfor-de-olika-budgetforslagen/

Från vilken av staplarna är det man kapa eller lägga till ifrån. Så pass mycket respekt måste man ha för varandra därför att hela livet är ett givande & tagande och inte minst kompromissande.

Regeringen borde ha avgått varken mer eller mindre OCH med respekt inför samtliga väljare! Som det nu är skall man kasta bort en miljard kronor på något som ändå bara med största sannolikhet kommer att leda till ruta 0 i alla fall, eller något ännu värre....

 
Sedan är det faktiskt inte förbjudet, att ta emot flyktingar, eller ta emot ensamkommande flyktingbarn
i sitt eget hem, för de som nu känner att man måste göra något, som nationens gemensamma ekonomi nu faktiskt saknar resurser till.

Jag är inte mycket för Bibelcitat, men jag tycker att det nu finns en väldigt bra ordspråk som är fullt gångbart i dessa tider:

Den av er som är utan skuld må kasta den första stenen.

Jag tror att det sanning att säga skulle bli väldigt få stenar kastade, därför att vi har även ett kollektivt ansvar för vad som händer och har hänt i det här landet.

Lika lite som jag tror på jultomten och påskharen (fastän de är trevliga att träffa) finns någon sedelpress nere i strutshålet, dit alltför många människor tycks stoppa ner huvudet i.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar