Google+ Followers

fredag 7 november 2014

Politiska vildar, det är något som faller mig helt i smaken.

I vissa fall, är det väl bäst att tillägga. Den aktuelle vilden finns här i Göteborg och sanning att säga tycker jag, att han har visat något som resten av hans parti inte visar minsta tillstymmelse till. När man från moderpartiet försöker peta någon, som fått flest personkryss, är man illa ute som parti.
http://www.expressen.se/gt/sa-kuppade-wannholt-sig-kvar-vid-makten/Naturligtvis handlar det om Trängselskatt och Västlänk här i Göteborg. En jädrans soppa, om man frågar mig. Men bekymrad är jag med tanke på hur hela det mysiga Göteborg, de senaste åren har förvandlats till en plats, som man med lätthet kan likna vid ett bombat Beirut.

Om man nu infört trängselskatt för att minska köerna och utsläppen i Göteborg, så har det efter diverse totalt obegripliga ombyggnader verkligen blivit en historia där utsläppen torde ha ökat avsevärt! Framkomligheten har minskat till ett minimum och det går helt enkelt inte, att komma från punkt 1 till punkt 2 med mindre än att man kör runt HELA centrum. Nog är det stollepellarnas julafton som suttit vid sina skrivbord.


Än mer bekymrad blev jag, när jag fick veta att Riksrevisionen riktat allvarlig kritik ang. finansieringen av "hela Vä(R)stlänken". http://www.expressen.se/gt/vastlanken-blir-35-miljarder-dyrare/Folkomröstningen i Göteborg blev ett solklart NEJ till "trängselskatt". Skulle man nu tro att juvelerna i kommunhuset förstod att ett NEJ är ett NEJ. Det gjorde man naturligtvis inte och det var ju ganska givet med tanke på vilka stjärnor som sitter i det här muteborgska kommunhuset.

Ja, vad har nu den här politiske vilden gjort för fel då.


Han har inför valet talat om för göteborgarna, att hela Västlänken är en ekonomisk katastrof i likhet med det som Riksrevisionen påpekat.

De här förespråkarna för Västlänken kan man fundera en bra stund över. Men det är klart har man nu fått en infrastrukturminister, Anna Johansson (S), som kommer direkt från det muteborska kommunhuset, vars pappa (S) var pappa till just Västlänken, då förstår man också att det där med ekonomi inte var det absoluta toppämnet i skolbänken.


Förbifart Stockholm som står still och kostar 4 miljoner per dag är inte infrastrukturminister Anna Johansson speciellt oroad över: ”Det här är ett projekt som landar på ungefär 27 miljarder. Då är det här en ganska liten fördyring”, säger hon.


Det är ganska lång till fram till 1 maj 2015, så 4 miljoner per dag, det hinner bli ganska miljoner fram till dess. De här tomma ladorna, som S-fann vid maktövertagandet kan man ju fundera en stund över.

Eller om man nu vill behålla sinnesron så kanske man inte alls skall fundera över någonting, som har med politik eller pengar att göra. Man kanske skulle gå upp på vinden och åka lite rullskridskor istället....


3 kommentarer:

 1. Om jag inte missminner mig så sade Stalin på sin tid att röstningar är inga problem. Det beror bara på HUR de räknas. Det spelar ju ingen roll hur medborgarna röstar, det har vi många exempel på- Till exempel, högertrafiken, och lite senare angående kärnkraften. Det är frågan om en fint av den demokratiskt styrande. Så mycket har vi kunna påverkat vår framtid. Gå du Gun och hämta rullskridskorna och ge dig ut i treafiken, ;-)

  Mad Max

  SvaraRadera
 2. Mad Max du sätter tummen på ett fenomen, som går som ett pärlband genom vår historia, hur folkets röst aldrig får göra sig hörd.

  Det är nog också av den anledningen jag drar åt mig öronen, då någon presenterar sig som politiker, fackföreningsföreträdare, präst etc.

  SvaraRadera
 3. .... och du Mad Max, jag föredrar att åka rullskridskor på vinden, eftersom jag inte är någon given självmordskandidat, så föredrar jag den framför trafiken i Göteborg. :-D

  SvaraRadera