Google+ Followers

torsdag 6 november 2014

Det statligt ägda bolaget Jernhusen AB utmärker sig igen i Göteborg.

Inte nog med att de anser sig ha rätten, att ta ut p-avgifter för handikapparkeringsplatserna vid Centralstationen och bussterminalen Nils Ericssonterminalen, eftersom förvaltaren Michael Dahlgren i Göteborg, anser att det är privat mark. Ett statligt ägt bolag, är privat mark!  

Man kan stilla undra hur Göteborgs stad tänkte, om man nu tyckte att det var ok att göra marken kring en samhällstjänst, Centralstationen och bussterminalen Nils Ericssonterminalen till privat mark.
Nu hörde jag på nyheterna, att Jernhusen är beredda att gå ännu längre i sin jakt på de som "redan ligger och är lätta att sparka på": Man kan inte få slå sig ner på någon bänk inne i Centralen i Göteborg, om man inte har en giltig färdbiljett!

Jag har väldigt svårt, att inte slå mig ner och vila mellan varven, eftersom mina kroppsskador inte lägre är något att leka med. Jag kan stilla undra när min fallskärm skall fälla ut. Först har jag blivit åsamkad digra kroppsskador i min tjänst på tingsrätten. Dvs. fått en godkänd arbetsskada i statens tjänst. Nu skall jag jagas med blåslampa också, av ett statligt ägt bolag: om jag behöver sätta mig ner inne på Centralstationen för att ta sats, att kunna gå vidare.

Det är ju nästan så jag känner mig beredd, att testa gränsen och se vad som händer. Därför alldeles nyss så fällde Göteborgs tingsrätten den f.d. Hemköpschefen för ofredande. Han dömdes vid fyra tillfällen till 50 dagsböter à 200:-, men att också utge skadestånd till Veneta Petrova, som kallar sig för Vanessa, med 10 000:- jämte ränta.

Hans brott var att han kastat vatten mot butikens fönster, putsat fönster, eller tvätta fönster, som man säger här i Göteborg. Hatbrott påstod kammaråklagaren Lotta Nielsson att det rörde sig om, ett motiv var att kränka Vanessa utifrån hennes nationella eller etiska ursprung som rom, ett brott som kan ge fängelse.

Det får vara hur det vill med den saken, men genom att han upprepade gånger hade kastat vatten (jag antar att det inte rör sig om den finare omskrivningen för att urinera)vid fyra tillfällen och därmed ha träffat henne, som gjort henne blöt.

Själv undrade jag varför hon inte flyttat sig. Det är väl det normala om det pågår någon aktivitet, som inte är lämplig att vara i närheten av.

Tingsrätten resonerade i vart fall som så att "Var och en har en skyldighet att alltid visa respekt mot sina medmänniskor. Det respektlösa beteende och den bristande medmänsklighet, som N.N visat mot Veneta Petrova skall ge konsekvenser såväl med straff som med skadestånd." 


Samtidigt så skall sägas att, tingsrätten noterat, att den f.d Hemköpschefen förlorat arbetet p.g.a. det inträffade, samt att han berättat att han efteråt fick utstå hotelser av så allvarligt slag, att det var nödvändigt med livvakt under en period. 

Jag är visserligen inte tiggare och inte hemlös, så mitt behov av att vistas inne på Centralen i någon större omfattning, det inte är av nöden. Åtminstone inte än. Men nog känns det som om det är kvalificerat hatbrott, när man bestämmer sig för att instifta dylika pålagor inom ett statligt ägt bolag, att man skall införa biljettkontroller om någon slår sig ner på en bänk inne på Centralstationen i Göteborg. Jag utgår ifrån att samma sak kommer att vara tillämplig i den vidhängande bussterminalen, Nils Ericssonsterminalen.


VE och fasa tänkte jag, man borde bo i Stockholm istället, där är jag, gamla människor, alla tiggare och hemlösa inte lovligt villebråd om vi slår oss ner på en bänk inne i Centralstationen, eller bussterminalen.
I Göteborg är det av allt att döma helt lovligt att bete sig bedrövligt åt mot dem som "redan ligger och är lätta att sparka på". Håkan Hellström får väl skriva en ny låt: HATA handikappade i Göteborg!

I Stockholm kan alla som har handikapparkeringstillstånd parkera helt gratis vid handikapparkeringsplatserna vid Centralen, Centralen på Klarabergsviadukten och vid Arlanda Express. http://www.stationsinfo.se/station/stockholmcentral/stationd3ba.html  Men det kan man sålunda inte göra motsvarande i Göteborg, parkera gratis vid handikapparkeringsplatserna vid Centralen och bussterminalen Nils Ericssonterminalen.

Det är tur att den unga kvinnan, som i ur och skur sitter utanför den lilla ICA-affären inte behöver visa upp giltighet för sin blotta existens.


4 kommentarer:

 1. Hej Gun. Jag har själv ett parkeringstillstånd för handikappade. Jag har drabbats av KOL. En del människor är som hökar då man parkerar på handikapplatser. Jag minns särskilt en gång då jag parkerade utanför ett stort köpcenter i Lidköping. Lämnade bilen och skulle in i butiken då en äldre gentleman stoppade mig och påminde mig om att det är en handikapplats som jag ställde bilen på. Ja, svarade jag då. Det var därför jag parkerade min bil där. Han gick fram till bilen och kollade mitt tillstånd. Till saken hör att jag har bland andra en Engelsk bil, med en kattliknande figur som ser ut att ta ett skutt, på motorhuven. Efter att han granskat mitt tillstånd så verkade han lite generad. Han började fråga om hur mycket bränsle den drar. Jag svarade då honom att inte ett dugg mer än den behöver. Jag surnade till lite grand. Detta bara ett bevis på våra medmänniskors empatier. Min sjukdom syns inte utvändigt, än. Kan ju vara en orsak till hur jag blir bemött av de andra. En "gubbe" med hästsvans, heh...Alltid retar det nån som sagt
  .
  Ha en bra dag trots allt.

  Mad Max

  SvaraRadera
 2. Mad Max, du tar upp en problematik, som är rätt vanlig förekommande. Den som inte blir en del av sitt handikapp kommer alltid att befinna sig i bakvattnet. Därför är det väl inte heller undra på varför så många får slåss mot försäkringskassan, försäkringsbolag etc. De är ju en bevislig del av folket man möter ute i livet.

  Det är bara den som agerar, som en hospitaliserad som kan göra sin röst hörd omedelbart. En rullstol, ett amputerat ben, eller kryckor förstår människor, men där tar inlevelseförmågan och förståelsen också slut.

  Jag kör också omkring i en kattliknande bil, men inte i form av något på motorhuven, snarare är det nog så att de där som sätter ihop de franska bilarna, blundar med ögonen. Mina billysen är därför något intressant, de är nog mer av norskartad modell, fungerar - fungerar inte. Det är en blinkande fyr som kryssar runt på de mörka, regntunga ljusblänkande gatorna.

  Den här "kattliknande" figuren verkar också ha svalt en alltför stor råtta, med tanke på hur bränsletillförseln kommer och går.

  Hästsvans? Om du nu skall se ut som en "gubbe i hästsvans" måste du har glest fördelning av hårsvallet uppe på kalotten, för att du skall vara en "typisk gubbe i hästsvans". Stämmer bilden?

  Hoppas att du också hade en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Ha haa Gun. Hur kunde du gissa dig till det. Vi försöker dölja den glesa hårbeläggningen med en hästsvans. Samtidigt kan den fungera som fnöske då jag valt att bli kremerad på slutet av denna vandring,

  SvaraRadera
 4. Mad Max, jag tror inte att du skall räkna med ett det blir extra fnöske, eftersom dessa små hästsvansar brukar vara tämligen tunna, när kalotten inte är av typ hårsvall med vindrufs.

  Fast jag tror inte att varken du eller jag behöver bekymra oss om den dagen vi skall vulkangrillas. Det brukar vara bra sprutt i de där ugnarna. Men jag hoppas att jag lever så länge att de hunnit klura ut hur man fryser ner en kropp hastigt och sedan bara skakar sönder den. Precis som man kan göra med en ros som doppas ner i flytande kväve och sedan skakas sönder.

  Just nu finns inget sätt som direkt känns som några bra alternativ. Men jag fördrar nog att bli kremerad, hellre det än att bli ett exploderande lik, nedgrävd djupt i marken och få kistan sönderbankad av grävskopan alt. vattendränkas.

  SvaraRadera