Google+ Followers

tisdag 21 oktober 2014

Den svenska ubåtsjakten i Stockholms skärgård - du milde skapare vilket pådrag!

Av nyhetsrapporteringen att döma, måste vi väl snart vara invaderade av självaste Vladimir Putin. Han kanske tänkt sig att stiga iland direkt på Lejonbacken för att göra en flott entré.

Det är ju inte på något sätt så, att jag inte inser världslägets allvar. Men nog börjar det här ha ett löjets skimmer över sig, eftersom man helt uppenbart inte ens vet var man skall leta. När jag läste en krystad förklaring om att de hade "skickat ut dimridåer" för att mörka var det egentligen var, då tappade jag fullständigt intresset. Sicket högklassigt svammel!

Vore Putin överhuvudtaget intresserad av något om svenskt marinförsvar så hade de väl synts till kring farvattnen kring Muskö i så fall.


Det hela får mig, att dra mig till minnes hur det var vid förra ryska ubåtsjakten och inte minst upplösningen av det hela:


Två svenskar delades ”ig Nobelpris” i biologi med en kanadensisk forskargrupp. Deras forskning avslöjade efter förra främmande ubåtsjakten, som hade kostat svenska skattebetalare multum, att sillar pratar med varandra genom att prutta. http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/allmant/article239618.ece


Det får mig också att undra vad det nu är för fenomen, som de inte har insett, eftersom de trots idogt sökande inte funnit något tecken på "främmande ubåtar", vilket det torde vimla av i Östersjön! Det funkar ju inte alltid med, att något högklackat Stureplanshäng till advokat stolpar upp på UD och pekar med hela handen, men troligtvis i allra flesta fall.

När jag imorse återvände från varmvattenträningen, satt Herr H och åt frukost och läste Göteborgs-Posten. Jag undrade då vad det var för givna rubriker på första sidan, "främmande ubåtsjakt" kanske?

- Japp! svarade Herr H, medan smörgåsen åkte runt i foderluckan, som i en cementtombola, innan han fortsatte: det vore kanske bättre om Putin skär ner på vodkan hos sina ubåtskaptener. Om det nu verkligen är någon rysk ubåt, som förirrat sig igen på svenskt vatten. Men det lär vi väl se om det är fråga om, eftersom de har en viss förmåga att krascha rakt upp på land under Vodkans menliga inverkan.
 
Det var i alla fall ett skönt avbrott från den eviga nyhetsrapporteringen om Sverigedemokraterna. För att inte tala om damen med "de tomma ladorna, det avdukade bordet och ofinansierade skattesänkningar.", Magdalena Andersson (Såssialdemokratisk finansminister), som fick gubbarna vid bassängkanten att skratta högt, efter en livlig diskussion om hur damen ifråga hade haft något högröda kinder, efter att ha blivit bemött i söndags av en rad experter på ekonomifronten.

Herrarna i plurret tyckte att det hela varit allmänt pinsamt, att en finansminister står sig så slätt i en debatt. Det hela var uppenbarligen så pinsamt, att de istället övergick till att diskutera hur Svennis numera är  utblottad. De undrade hur man kunde bli avlurad 900 miljoner.

Tja, det har funnits många mysterier att lösa.

http://gun-m-ek.blogspot.se/2011/12/denna-dags-tankar.html

2 kommentarer:

 1. Han är bra satirtecknaren: Max Gustafson:
  http://www.maxgustafson.se/politik/trasig-gps/
  ;)

  SvaraRadera
 2. http://www.nsd.se/nyheter/minnet-kort-8819913.aspx

  ett mycket bra och sunt inlägg

  SvaraRadera