Google+ Followers

lördag 6 september 2014

De vattentäta skotten, som fabriceras i allt större utsträckning, utan den minsta tanke om att det faktiskt handlar om korruption och gäller stort som smått.

Torsdagen den 4 september kl 15.30 mötte det Öppna Göteborg! http://www.oppnagoteborg.se/ alla gamla kommunfullmäktigeledamöter på väg in till deras sista sammanträde och gav alla ledamöter en ryggkliare i present.

På ryggkliaren satt en lapp med texten:

Varsågod, nu slipper du be någon annan att klia dig på ryggen.

Vi förstår om det kommer att kännas ovant att hela tiden behöva klia sin egen rygg. Att tjänster och gentjänster i kommunhuset istället ska behöva gå den vanliga demokratiska vägen. De enda ryggar du ska klia är göteborgarnas. De som i förtroende gett dig ditt mandat. Lycka till i valet!Öppna Göteborg!

En stad. En fråga. En mandatperiod.
Öppna Göteborg! är ett lokalt, politiskt obundet parti som tror på ett mer öppet och transparent Göteborg. Vi vill verka mot hård och mjuk korruption i alla dess former.

Vad har egentligen hänt i en värld där korruptionen och maktmissbruk är ett vanligt förekommande medel, att nå dunkla motiv. Inte sällan handlar det om egennytta: egna favörer, en post, högre lön, garanterad karriärstege, den egna plånboken, ett högre anseende, mera makt... Skälen tycks vara lika många som situationerna.

Som medpassagerare finns dock alltid fartblindheten. Det gör att jag inte kan låta bli att tänka på, att varje kulturepok i historien har lämnat ett osvikligt sista spår efter sig: den allmänt utbredda dekadensen, innan den försvunnit ut ur historien för att aldrig mer ses.


Det är alltifrån de som tagit hand om en stuga på en fackföreningsägd ö, som fåtts genom en donation. De korrupta sitter där med fri utsikt och enorma ytor och tycker på fullt allvar, att de gör en välgärning, trots att det i ögrannskapet betingar ett pris om åtskilliga miljoner och husvagnar och sommarboendena står staplade på varandra, bara en spottloska bort ifrån idyllen.

Lobbyisterna är fler till antalet än politikerna inom EU. Med tanke på det alltmer utnyttjande av mänsklig arbetskraft under allt sämre förhållanden och inte sällan under slavliknande förhållanden gör, att man inte precis behöver vara någon
Rocket science för att förstå vad det hela handlar om.

Några personliga spärrar eller yrkesetik kan man dessvärre inte skönja, inte ens i de "finare korridorerna", utan det haltas friskt:

Finansmarknadsminister Peter Norman (M) sms:et "You owe me big time" till LRF:s stjärnlobbyist där kan man med lätthet läsa sig fram till vilket huvud det är som varit huvudaktören. Regeringens stab kom med ett kort meddelande som svar på hela historien: "Finansmarknadsminister Peter Norman och hans fru har beslutat att skilja sig efter 6 års äktenskap. Paret avser att lämna in en skilsmässoansökan inom kort."
http://www.aftonbladet.se/nyheter/valaret2014/article19481211.ab
Det statligt ägda gruvbolaget, LKAB:s hantering i Malmberget, där var finansmarknadsministern Peter Norman (M) mot bättre vetande fullt övertygad om att han kunde ha förtroende för LKAB:s styrelse. HÄPP! Men det väl ett annat huvud, som spelade huvudrollen där förstås.

KTH lägger ner alla sina planer på samarbete med kinesiska CAE med omedelbar verkan. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kth-avbryter-kinesiska-samarbetsplaner_3889274.svd

Men det först sedan Uppdrag Granskning, slängt upp alla lortiga turer för allmänt beskådande.

Dimridåerna ligger inte alltjämt täta kring Saudi-skandlen, som ledde till Sven Tolgfors avgång, ungefär som om de "ovetande" trodde på fullt allvar att det då skulle vara överstökat. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19376695.ab

Det behövdes bara att Marcus Wallenberg skrev, att man i Saudiarabien var irriterade på FOI och att det var viktigt att frågan löstes snabbt, i annat fall fanns risk, att ett antal andra samarbetsområden, inte minst ERIEYE, kunde hamna i farozonen.

Man kan undra vilka fler fler diktaturer som handelsministern Ewa Björling kontaktat och vad har statsministern Fredrik Reinfeldt fattat för andra beslut om, när det gäller länder, som brutalt slår ner människors krav på verklig demokrati. Sverige har redan under den dåvarande socialdemokratiska regeringen, inlett militärt samarbete med en av världens grymmaste regimer.

Vad den "nye" tilltänkte statsministern Stefan Löfven haft för inblandning i Afrika gjorde en medial djupdykning, så snart problematiken lagts upp på bordet inför de svenska TV-tittarna. Enligt vittnesmål från metallfacket NUMSA i Sydafrika hade Stefan Löfven en ledande roll i det ifrågasatta projektet. Löfven menar att han själv, då som aktiv inom IF Metall, varit en länk mellan Saab och det sydafrikanska metallfacket NUMSA som senare slöt ett avtal. Enligt TV-programmet Kalla Fakta var syftet med avtalet, att NUMSA skulle få pengar i utbyte mot stöd till JAS-affären. De fick ju också plåster på såren i ex. antal miljoner i utbyte.


http://www.exponerat.net/pressad-stefan-lofven-naste-man-att-avga/

EU:s militärer tränar för krig mot de fattiga: http://www.aftonbladet.se/kultur/article19463021.ab
och hemma i lilla ankdammen Sverige, där pågår det ofattbara och smyganslutningen till NATO, där en upptrappningen och krig börjar hänga farligt nära, istället för att bygga på samförstånd och fredliga åtgärder:
http://gun-m-ek.blogspot.se/2012/03/stjarnornas-krig-i-robotbyn-vidsel.html


Utrikesministern Carl Bildt för Sveriges röst i Ukrainakrisen och undgår ändå, att påtala det olämpliga i att ultranationalistiska och facister deltar i Ukrainas regering. http://www.svd.se/kultur/understrecket/propagandakriget-avgor-ukrainas-ode_3434250.svd
Tiger gör Carl Bildt också om Ukrainska parlamentsbeslut, att ryska och andra minoriteters språk skulle få minskad nationell status.

Sedan att Putin bär sig illa åt och ryssarna därvid får vidkännas sanktioner, som redan spillt över på Finland, det ingår i det politiska spelet där den lilla människan blir av en myras betydelse. Samtidigt som världen ser på under tystnad när Netanyahu i Israel gör samma sak som Putin. Eller är det lika okey för judarna att tro, att det är ok, att bygga bostäder på grannens mark, eller göra som det statligt ägda LKAB i Malmberget gör: slänger ut människor till en oviss framtid, berövade på hela sin uppbyggda existens.

Men det är klart det finns ju ett stort kunnande i hur man hanterar människor i förhållande till företagande. Regeringen har ju en bra läromästare i Carls Bildts aktieinnehav i Lundin Oil. http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/danielswedin/article13867013.ab 


Det borde i vart fall ha lärt Johan Persson och  Martin Shibbey mer ingående hur det politiska spelet fungerar: http://438dagar.se/ Ännu sitter trots allt Dawit Isaak i en fängelsehåla i Eritrea, dvs. om han nu ännu mot förmodan kan vara i liv, det är ju inte precis några lyxsviter det är fråga om, eller svensk kriminalvårds celler. I Domkyrkan i Göteborg, brinner ljuset ännu under hans foto, där man saknar sin anställde och har inte gett upp hoppet, trots att Dawit Isaak fängslades 2001, utan rättegång eller formella anklagelser: http://freedawit.com/blog/

http://www.dn.se/nyheter/sverige/bildt-jag-har-inga-kommentarer-om-utvisningen/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar